Zunanje žaluzije ali rolete – izbira je naša

Zunanjih senčil je več vrst, med najbolj priljubljene pri uporabnikih še vedno sodijo zunanje rolete in žaluzije. Zunanje rolete se razlikujejo predvsem glede na način njihove vgradnje. Ločimo predokenske, podometne in nadokenske rolete. Razlikujejo se tudi mehanizmi upravljanja zunanjih rolet; izbiramo lahko med ročnimi ali elektronskim upravljanjem. Ročno rolete upravljamo s poteznim trakom, z vrvico ali s kardansko palico, pri elektronskem upravljanju pa imamo možnost dviganja in spuščanja rolet s stikalom ali z daljinskim upravljalcem.

Kadar iščemo rešitev za senčenje oken dokončanih ali starejših objektov brez rolet, v poštev pridejo predokenske vidne rolete, ki ne zahtevajo dodatnega posega v fasado objekta. Vgradnja predokenske vidne rolete je čista, hitra in preprosta, izbor barv lamel, okvirja in omarice, pa zelo pester.

Zunanje žaluzije

Če si v svojem domovanju želimo klasične zatemnitve, izberimo zunanje žaluzije. Nudijo učinkovito zaščito pred vročino, saj preprečujejo segrevanje steklenih površin in s tem notranjosti objekta.Imajo večstopenjsko regulacijo svetlobe. Z naklonom lamel žaluzije sami izbiramo pravo mero svetlobe in sence. So trajno in na vremenske razmere neobčutljivo senčilo, ki je obstojno tudi v vetrovnih razmerah. Sodobne zunanje žaluzije imajo najboljše razmerje med odbojem toplote in senčenjem, ustvarjajo mehko svetlobo in prijeten ambient ter zagotavljajo najmanjšo višino paketa zložene žaluzije.