Zimski vrt iz polikarbonata je obstojen, lep in varen

Zimski vrt je dobrodošla obogatitev vsakega doma, saj ponuja bivalno razkošje tudi zunaj varnih štirih zidov naše hiše. Prijetno varuje tako pred hladom kot pred vetrom in drugimi neprijetnimi vremenskimi vplivi, kot bi nas obdal s toplim plaščem, hkrati pa nam zimski vrt na terasi ali v podaljšku hiše ponuja občutek zasebnosti. In nenaden dež nam ne bo nikdar pokvaril zabave in druženja, v prostornem zimskem vrtu na terasi je dovolj prostora za posedanje in uživanje ob izbrani hrani. Nekdaj je bila postavitev zimskega vrta podvig, z uvedbo inovativnih materialov in izboljšanjem njihovih tehničnih lastnosti pa je zimski vrt postal dostopen vsakemu in njegova postavitev se je  poenostavila. Aluminijasti zimski vrt vrhunske kakovosti tako združuje vse prednosti sodobnih materialov, preprosto sestavljivost, trdnost, trpežnost in lep, eleganten videz, ki se bo ohranil še dolga leta. Prav takšen alu zimski vrt, vreden občudovanja vseh, si lahko uresničimo z obiskom podjetja MS Viscom iz Cerkelj, ki med drugim izdeluje polikarbonatne plošče in izdelke iz njih.

Zimski vrt SanRemo za sproščujoče trenutke na vrtu ali terasi

MS Viscom ima v svoji ponudbi brezčasno lep aluminijasti zimski vrt SanRemo, izdelan iz vrhunskih materialov, ki doda bivanju novo vrednost in se poda tako k starejši kot k novi, moderni hiši. Celovita kakovostna zasnova tega zimskega vrta po meri podjetju MS Viscom omogoča, da zanj zagotavlja 12 let garancije. Ta zimski vrt odlikujejo številne prednosti – svojo trdnost in zanesljivost ima zaradi okrepljene strukture, ki zdrži vse vremenske neprilike in je udarno trdna. Narejena je iz ojačanega aluminija in je po izbiri lahko v beli ali antracitni barvi. Bela struktura doda zimskemu vrtu na terasi svežino, antracitna pridih elegance. Streha je prav tako zelo pomemben element zimskega vrta, saj mora zdržati zunanje pritiske in udarce. Streha na aluminijastem zimskem vrtu SanRemo je narejena iz večslojne polikarbonatne plošče debeline 8 milimetrov in je lahko prozorna ali mlečno bela, ima zaščito proti udarcem in zaščito pred UV-žarki. Pred nevarnim UV-sevanjem ščitijo tudi stranski paneli, ki so prozorni, tako da imamo nemoten pogled na okolico. Ta zimski vrt na terasi ima troje širokih drsnih vrat, da lahko brez težav prenašamo vanj in iz njega tudi večje stvari, poleti pa je dobrodošlo, da se zimski vrt čim bolj hladi s kroženjem zraka.

Zimski vrt po meri lahko sestavimo sami

Pri alu zimskem vrtu so vsi elementi tako predpripravljeni, da sta tako montaža kot razstavljanje zimskega vrta tako preprosta, da se ju lahko lotimo sami. Še pred postavitvijo pa je treba pripraviti teren, in sicer morajo biti tla, kjer bo stal naš zimski vrt na terasi, res popolnoma ravna. Kot med steno hiše, na katero bo pripet zimski vrt, in tlemi mora biti 90 stopinj. Aluminijasti zimski vrt se na steno pripne s posebno ploščo, ki je nastavljiva po višini, se pravi, da sami izberemo višino, ki jo želimo, podana možnost je od 285 do 310 centimetrov. Sistem montaže strehe je preprost in varen zaradi sistema klikni N’Lock. Plošče iz polikarbonata se pri tem sistemu pri sestavi dobesedno »zaklenejo« med konstrukcijske palice, kar preprečuje, da bi voda pronicala skozi streho. Poleg tega je na strehi predviden še sistem žlebov, tako da se deževnica kontrolirano odvaja, lahko pa jo tudi zbiramo za zalivanje vrta. Podobno kot streho sestavimo stranske akrilne plošče, ki so trpežne, odporne na praske in se jih da lahko očistiti. Montažo še dodatno olajša dejstvo, da so vrata v kompletu že sestavljena. Za večjo varnost se vrata lahko zaklenejo z notranje strani, tako da lahko v zimskem vrtu na terasi brez skrbi pustimo vrtno pohištvo in druge elemente. Za večerno posedanje v zimskem vrtu na terasi je mogoče v zimski vrt SanRemo namestiti sistem svetil.

Zakaj zimski vrt iz polikarbonata?

Zimski vrtovi so bili nekdaj stekleni, dokler se niso uveljavili odlični inovativni materiali s sijajnimi lastnostmi, ki steklo za uporabo v zimskih vrtovih v marsičem prekašajo. Ti novi materiali, kakršen je polikarbonat, predvsem poenostavijo montažo in celoten proces postavitve, ker so stene in streha iz polikarbonata veliko lažje in je z njimi lažje delati. Posledično je struktura iz ojačanih aluminjskih palic kljub temu, da je zelo trpežna, lahko manj masivna, lažja. Polikarbonat ima še eno imenitno lastnost: zelo je udarno trden in odporen na vse vremenske pojave ter na UV-žarke. Torej je varen, ker se ne lomi in ne drobi, poleg tega dolgo ohrani prvoten lep videz, ker je odporen na praske. MS Viscom ima tako s svojim aluminijskim zimskim vrtom SanRemo v rokah pravega aduta.