Zaščita proti komarjem za vse aktivnosti in generacije

Zaščita proti komarjem je v toplejših mesecih obvezna. Proti pikom komarjev, ki so zelo nadležni se danes lahko učinkovito zaščitimo, če smo doma ali zunaj. V trgovini Tosama smo zbrali odlična sredstva proti komarjem različnih proizvajalcev. Imajo različno sestavo in vonje, tako da lahko izberete sebi optimalno. Ni več razloga za neprijetno počutje, srbečico in razdraženo kožo. Z učinkovito zaščito proti komarjem bodo dnevne aktivnosti na prostem in večerna druženja na vrtu veliko prijetnejša.

Pestra izbira izdelkov proti komarjem

Danes obstaja zares veliko načinov, kako se boriti proti pikom komarjev. Na prvem mestu so to razpršila, katerih glavno orožje je poseben vonj dišavne meglice. Ta komarje in druge insekte odžene proč. Obstajajo tudi drugačni izdelki proti komarjem, na primer repelenti proti komarjem, ki si jih namažemo na kožo. V notranjih prostorih lahko uporabimo sredstva z ultrazvočno zaščito, ki jih vklopimo v vtičnico. Gre za tiho zaščito, ki ne porablja veliko električne energije in nima negativnih učinkov na ljudi. Če na oknih nimate komarnikov, pa prostore vseeno zračite, takšno zaščito proti komarjem nujno potrebujete.

V Tosami dobite tudi prve tatuje, ki odganjajo komarje. Začasni otroški tatuji AROMATATTOO so prepojeni s sedmimi esencialnimi bio olji, med drugim tudi z eteričnimi olji citronele in geranije. So vodoodporni, dermatološko preizkušeni in primerni za vso družino. Namestitev je zelo enostavna, simpatični motivi pa poskrbijo za veliko zabave pri nošenju.

Nujna oprema za na počitnice

Sredstvo proti pikom komarjev je obvezna oprema vsake popotniške torbe ali nahrbtnika. Lahko da boste poletje preživljali na morju, lahko v gorah ali pa morda ob jezeru. V vsakem primeru brez repelenta proti komarjem ali katerega drugega izdelka ne bo šlo. Na območju Slovenije so najbolj razširjeni komarji Culex, ki jim pravimo tudi nočni komarji. Najbolj so dejavni, ko se zmrači in ob začetku noči. Občasno se lahko pri nas pojavijo tudi tigrasti komarji. Za zaščito lahko izberete sintetične ali naravne učinkovine, na vsakem izdelku je natančno navedeno, kakšne so sestavine. Eterična olja so osnova naravnih repelentov proti komarjem, sintetični repelenti pa vsebujejo ikaridin ali pa še močnejši dietiltoluamid, ki ga poznamo pod imenom DEET.

Katero sredstvo proti komarjem izbrati?

Eterično olje evkalipta, sivke, limonske trave, poprove mete, rožmarina in drugih rastlin so najbolj primerni za tiste posameznike, ki prisegajo na naravno. Tudi pri nas boste našli dober izbor bio sredstev proti komarjem, ki so prijazna do kože. Res pa je, da za sintetične repelente velja, da so nekoliko bolj učinkoviti in zaščito nudijo dlje časa. Hkrati običajno tudi bolj dražijo kožo, sluznico in oči. Zaščito proti komarjem si izberite glede na lastne potrebe, stopnjo tveganja in prostor, kjer se boste zadrževali.

Primerna sredstva proti komarjem za potovanja v tropske kraje

Proti pikom komarjev na tropskih območjih se morajo popotniki še posebej dobro zavarovati. Tam komarji prenašajo tudi različne bolezni. Vlaga in znoj komarje še bolj privlačita, zato morate biti pri nanašanju res vestni. Za bolj tvegane predele sveta se priporoča uporaba zaščite proti komarjev, ki ima vsaj 30-% koncentracijo DEET. Dobra izbira je na primer pršilo Jungle Maximum, ki ima 50 % DEET in še rastlinske izvlečke za najboljšo zaščito. Z enim nanosom boste varni do 9 ur. Odbija vse vrste komarjev ter je idealen za trope, gozdove in območja z jezeri. Dobra zaščita proti pikom komarjev je sicer tudi nošenje svetlih, ohlapnih oblačil, s katerimi pokrijemo čim večji del telesa, seveda v kombinaciji s primernim repelentom.

Kako pravilno nanesemo zaščito proti komarjem

Ne glede na to, kaj izberete, pa velja, da morate pri uporabi natančno upoštevati navodila. Tudi naravni repelenti so lahko agresivni (tveganje za poškodbe oči, alergijske reakcije …). Sredstva proti komarjem je treba še posebej pozorno nanašati okoli oči, ust in obraz, nikoli naj ne pridejo v stik z ranami, odrgninami in vneto kožo. Razpršil ne pršite neposredno na obraz, ampak jih nanesite z rokami. Preberite priložena navodila posameznega izdelka proti komarjem, da spoznate njegov čas delovanja in ga pravočasno ponovno nanesete. Repelent nanesite tudi na oblačila, a prej preverite, ali morda pušča sledi. Ob močnem vetru, znojenju ali visoki zračni vlagi, je treba zaščito obnavljati pogosteje, prav tako je to nujno po vsakem kopanju.

Prva pomoč po piku

Preverite tudi naš izbor izdelkov za po piku, s katerimi si pomirite kožo. Različni geli in kreme zagotavljajo takojšnjo nego, odpravljajo srbečico in pekoč občutek. Namenjeni so zunanji uporabi, nekateri so še posebej narejeni za občutljivo otroško kožo. Običajno pomagajo ne le po pikih komarjev, ampak tudi pri drugih insektih: čebele, ose, mravlje, mušice … Mazilo After Bite učinkovito neguje kožo, pomaga tudi pri morskih ožigalkarjih. Je zelo priročen produkt, ki se ga splača vedno imeti pri sebi – na plaži, pri športu, na izletih … Čim prej, kot ga nanesete, hitreje boste ustavili neprijetne posledice pika. Če se za trenutek pojavi blag pekoč občutek, je to naravna reakcija, ki zgolj kaže, da produkt deluje.