Zalogovnik

Zalogovnik tople vode učinkovito shrani razpoložljivo toplotno energijo

Zalogovnik toplotne energije se uporablja kadar se objekt ogreva s toplotno črpalko, na lesno biomaso, s solarnim sistemom ali pa z različnimi kombinacijami več virov toplote. Njegova osnovna naloga je, da iz kotla ter ostalih toplotnih virov prevzame oziroma shrani vso razpoložljivo energijo v času, ko se v grelna telesa dovaja zadostna količina toplotne energije. Z akumulirano oziroma shranjeno toplotno energijo lahko prostor ogrevamo neprekinjeno več ur, v prehodnih mesecih pa celo več dni. Zalogovnik je investicija, ki ustvari velik prihranek pri energiji, ki se porabi za ogrevanje prostorov ali za pripravo tople vode. Investicija se povrne v kratkem času, je pa zelo pomembno, da izberete zalogovnik tople vode, ki je za vaše potrebe po toplotni energiji ustrezen. To pomeni, da mora pokrivati vse potrebe po toplotni energiji in da dodaten vir ogrevanja ni nujen. V primeru, da hranilnik ne pokriva potreb po toplotni energiji kar pomeni, da je predimenzioniran pa je energetsko neučinkovit, se pravi, da ustvarja izgube. Pri nakupu hranilnika je potrebno upoštevati različne dejavnike. Določitev ustrezne velikosti, je zagotovo najpomembnejša za zalogovnik tople vode. Cena je seveda tudi pomemben dejavnik pri nakupu. Odločitev za ustrezen hranilnik ni lahka, zato vam z veseljem pomagamo z nasveti in izbiro optimalnega hranilnika, ki bo ustvarjal čim večji prihranek.

Pri nakupu zalogovnika toplote je najpomembnejša izbira optimalna kapaciteta

Najpomembnejša odločitev pri nakupu hranilnika je izbira ustrezne kapacitete. V primeru, da zalogovnik toplote potrebujete izključno za ogrevanje prostorov, je ključni podatek za izbiro ustreznega modela, kakšne so potrebe zgradbe po toplotni energiji. Če pa nameravate uporabljati hranilnik za ogrevanje prostorov in ogrevanje vodnega medija za sanitarne namene, pa je potrebno poleg potreb po toplotni energiji upoštevati tudi  število oseb v gospodinjstvu. Na določene modele zalogovnikov je možen priklop dodatnih virov ogrevanja kot je solarni sistem, toplotna črpalka, plin, kurilno olje ali lesna biomasa. Pri izbiri hranilnika je potrebno upoštevati tudi velikost razpoložljivega prostora, ki ga imate na voljo. Optimalna izbira zagotavlja velike prihranke pri energiji za ogrevanje prostorov in sanitarnega vodnega medija. Pravilna uporaba in ustrezno vzdrževanje pa zagotavlja hranilniku optimalno delovanje in dolgo življenjsko dobo.

Zalogovniki

V našem prodajnem programu lahko izbirate med različnimi vrstami zalogovnikov

V našem podjetju THS vam nudimo kar sedem različnih serij visoko kvalitetnih zalogovnikov za optimalen ogrevalni sistem in za gretje sanitarne vode. Zalogovnik ima lahko samo nalogo zagotavljanja toplotne energije namenjene ogrevanju prostorov, lahko pa je kombiniran kar pomeni, da poleg ogrevanja prostorov, ogreva tudi sanitarni vodni medij. Hranilniki iz serije PS so proizvedeni iz kvalitetnega jekla, ki je primeren za akumulacijo toplotne energije. Njihova zunanja stran je zaščitena s posebno barvo, ki je antikorozivna. Hranilniki PS so na voljo v treh različicah: klasičen hranilnik z oznako PS-M, hranilnik z enim izmenjevalcem, ki ima oznako PSR ter hranilnik z dvema izmenjevalcema, njegova oznaka je PSR2. Hranilniki iz serije Alfa so izdelani iz visoko kakovostnega jekla in so namenjeni akumulaciji toplotne energije, ki jo ustvarjate pri ogrevanju prostorov. Zaradi pregradne stene v hranilniku in detektorjev pretoka na vseh vhodih in izhodih je omogočeno optimalno stanje za plastenje temperature. Ta tehnologija omogoča akumulacijo vodnega medija na optimalni temperaturi v različnih točkah. Hranilniki serije Cool so poleg standardnih modelov, ki imajo kapaciteto od 100 do 500 litrov, dobavljivi tudi po naročilu. Uporabljajo se za shranjevanje ogrevalnega in hladilnega vodnega medija. Narejeni so iz kakovostnega ogljikovega jekla, varjeni pa so z avtomatskimi sistemi, zaradi katerih je standard kvalitete zelo visok. Imajo nabrizgani trdi poliuretan z gostoto 40kg/m3 s plaščem iz ABS v sivi barvi. Za protikorozijsko zaščito hranilnikov se uporablja epoksidni fenolni lak. Hranilniki iz serije Beta so plastno kombinirani kar pomeni, da so namenjeni za shranjevanje ogrevalne ter gretje sanitarnega vodnega medija. Hranilniki omogočajo priklop različnih sistemov ogrevanja kot so lesni sekanci ali peleti, plin, olje. Modela Beta R1 in Beta R2, sta posebej zasnovana za solarne sisteme zaradi njihovih visoko učinkovitih tuljav. Največja prednost hranilnikov Beta je učinkovita takojšnja proizvodnja ogrete vode.

Zalogovniki vode THS

Kombinirani zalogovnik za vodo omogoča priklop raznih ogrevalnih sistemov

Zalogovnik za vodo iz serije Gamma je namenjen akumulaciji ogrevalnega vodnega medija in pripravi sanitarne tople vode. Na plastno kombiniran zalogovnik je mogoč priklop raznih sistemov ogrevanja kot so olje, plin, lesni sekanci ali peleti. Priprava tople sanitarne vode preko nerjavečega jekla valovite cevi izmenjevalca, je mogoča v trenutku. Modeli Gamma R1 in Gamma R2, ki imata visoko učinkovite tuljave, sta namenjena priklopu solarnega sistema. Zunanja stran hranilnikov Gamma je zaščitena z antikorozivno barvo. Hranilniki iz serije Sigma so kombinirani, imajo visoko zmogljive tuljave, ki so zasnovane za priklop solarnega sistema. Hranilniki Sigma imajo veliko ogrevalno površino, ki je pri souporabi solarnega sistema zelo učinkovita. Mogoč je tudi priklop ostalih ogrevalnih sistemov kot so lesni sekanci ali peleti, plin in olje. Serija Zeta so kombinirani hranilniki, ki omogočajo priklop vseh vrst ogrevalnih sistemov: olje, plin, lesni sekanci ali peleti, toplotna črpalka in solarni sistem. Model Zeta R je opremljen z notranjo tuljavo izmenjevalca. Površina izmenjevalca, ki meri 4,54 m2 omogoča pripravo tople sanitarne vode v trenutku