Zakaj med vsemi tipi komarnikov izbrati rolo komarnik

Komarnik je danes nujen dodatek vašemu domu, še posebej če imate majhne otroke. Ne le, da varuje pred mrčesom, hkrati preprečuje vdor cvetnega prahu, pripomore pa tudi k varnosti. Njegova primarna naloga je vsekakor preprečevanje vdora komarjev in ostalih insektov ter mrčesa. Ne le, da se s tem izognete njihovim pikom in brenčanju, pač pa tudi preprečite njihovo plezanje po vaši hrani in ostalih površinah. Posledično se izognete tudi kakšni bolezni, in alergijam na cvetni prah. Pomagajo lahko celo pri varovanju otrok. Z dodajanjem komarnika, bo tako otroku recimo onemogočen dostop na balkon, v kolikor ne želite da gre nanj brez vašega nadzora. Še dodaten plus pa seveda prestavlja dejstvo, da komarniki varujejo vaš dom tudi pred človeškimi nezaželenimi in nenapovedanimi gosti, ki bi vanj želeli vdreti. Še posebej, če so izdelani iz močnejše mreže.

Po vsem zgoraj naštetem je precej očitno, da vas komarnik ščiti pred zunanjostjo, ni pa nujno da vam tudi onemogoča dostop do nje. Tukaj nastopi rolo komarnik, s katerim preprosto rokujete ter se lahko po potrebi celo skrije.

Vgrajen komarnik za vrata

Komarnik na rolo je preprost… kot roleta

Kot pove že samo njegovo ime, neverjetno preprost za uporabo. Kot roleta. Priporočljiv je predvsem za okna, kjer pogosto potrebujete dostop do zunanjosti. Torej na katerih imate na zunanji polici nameščene rože in jih je potrebno pogosto zalivati, ali pa morda na vratih ki vodijo na teraso ali na balkon. Deluje na enak način kot roleta in se dviga ter spušča s potezno vrvico, njihova končna pozicija pa je naznanjena s preprostim klikom. Na vas je torej samo, da rolo komarnika ne pozabite ponovno spustiti.

Montaža in rokovanje z rolo komarnikom sta prilagojena vam

Rolo komarnik je nameščen tako, da se takrat ko je pospravljen sploh ne opazi, da ga imate. Takrat ostane navit v svoji omarici, ki je namontirana na zgornjem robu okna, ki pa ravno tako ni opazna na prvi pogled, saj lahko izbirate katero barvo želite, oz. se odločite celo za barvo po naročilu. Sama mreža komarnika je sicer grafitno sive barve in je izjemno vzdržljiva ter obstojna, saj je sestavljena iz steklenih vlaken, po potrebi pa se lahko odločite tudi za montažo antialergijske ali manj opazne mreže. Ko smo ravno pri mreži, ta je pri rolo komarniku vedno napeta, saj je opremljena s posebno ščetko, ki v vseh vremenskih razmerha poskrbi, da mreža ne zdrsne iz svojih stranskih vodil.

S komarniki zaščitite tudi vrata na teraso

Imejte v mislih, da z nakupom komarnika ne varujete le svojih oken in vrat, pač pa tudi svojo denarnico. Ker lahko z njihovo uporabo brez skrbi zračite, klima ni toliko potrebna. Tako so lahko vaša okna in po možnosti tudi balkonska vrata odprta celo noč. V hišah čez dan velikokrat ostanejo odprta tudi vrata na teraso, še posebej ob kakšnih piknikih, ali druženju ob bazenu. Takrat lahko ob vsej zabavi preprosto pozabimo na zaprtje teh vrat, žuželke pa imajo spet prosto pot v našo notranjost. Nakup in montaža komarnika s samozapiralnim sistemom vam v takšni situaciji močno olajša življenje, saj samozapiralni mehanizem komarnik za vami avtomatsko zapre. Posebni magneti pa poskrbijo, da so vrata res tesno zaprta, tako da nanje ne vpliva niti veter. Takšna vrata lahko celo dopolnijo izlged vaše terase, saj lahko tudi tukaj izbirate barvo in svojo teraso na nek način še dodatno okrasite. Tudi za kvalitetne vratne komarnike velja, da je v njihov okvir nameščena posebna ščetka, ki skrbi, da njegova mreža ostane na svojem mestu, saj njegove robove dodatno zatesni.

Komarnik v obliki harmonike je primeren za panoramske stene

Komarnik v obliki harmonike oz. plise komarnik je primeren posebej za vrata in tudi okna z veliko prehodi. Zaradi možnosti sredinskega odpiranja nudi idealno zaščito na panoramskih oknih. Namestite ga lahko tudi na okna oz. vrata nepravilnih oblik. Njegova oblika harmonike omogoča, da ga lahko učinkovito pospravite, ko ni v uporabi, saj ga preprosto potisnete v kot vrat oz. okna. Ravno zaradi te svoje fleksibilnosti, so komarniki v obliki harmonike proporočljivi tudi za majhne prostore, kjer je potrebno paziti na vsak centimeter.

Kakorkoli obrnemo, so komarniki v prvi vrstu tu zato, da nam olajšajo življenje. Poleg vseh oblik varovanja, ki nam jih nudijo, se lahko neverjetno prilagodijo našim potrebam. Ni nujno, da jih namestite povsod, saj so lahko praktično neopazni, pomagajo nam pri varčevanju in konec koncev lahko naš dom celo popestrijo. Poleg tega tudi ne zastirajo svetlobe, obenem pa nudijo dodatno mero zasebnosti v zavetju lastnega doma, ki bo povrhu še dobro brezračen in brez mrčesa.