Polikarnobatna kritina in vrhunska izvedba strešne konstrukcije

 

aluminijaste konstrukcije

Strokovna in natančna izvedba polikarbonatne strešne konstrukcije oz. polikarbonatne kritine, kakršne izvajamo mi, zagotavlja vrhunsko funkcionalnost tudi za najzahtevnejše projekte velikih dimenzij. Za takšne projekte je potreben tehten in profesionalen načrt strešne konstrukcije. Zaradi vrste prednosti in odličnih fizikalnih lastnosti se za polikarbonatne kritine uporabljajo aluminijaste konstrukcije, ki so zaradi svoje vzdržljivosti primerne tako za manjše nadstreške kot za izvedbo polikarbonatne strešne konstrukcije za tribune na nogometnih stadionih, poslovnih objektih, črpalkah, nakupovalnih centrih, za konstrukcije za hale večjih dimenzij in podobno. Načrt kontrukcije mora upoštevati vse značilnosti in odlike uporabljenih materialov, da je konstrukcija nosilna, trajna in varna.

 

 

Aluminijaste konstrukcije so zmagovalna izbira

Aluminijaste konstrukcije imajo nekatere ključne prednosti, zaradi katerih so idealna izbira prav za moderne izvedbe večjih strešnih konstrukcij iz polikarbonata. Aluminijaste konstrukcije so zelo lahke, kar zelo olajša montažo objektov velikih razsežnosti, čas montaže se skrajša in niso potrebni tako specialni stroji za postavitev, zaradi naštetega pa postajajo te konstrukcije cenovno dostopnejše. Ob tem pa imajo aluminijaste konstrukcije še druge atribute odličnosti: zelo so vzdržljive in trajne, saj so močno odporne na korozijo, kar je ena največjih težav železne konstrukcije.  Aluminijasto konstrukcijo je treba pred postavitvijo prilagoditi zahtevam, ki so podane v načrtu strešne konstrukcije. Pri manjših projektih niso potrebni posebej globoki temelji, pri velikanskih projektih in precejšnjih obremenitvah, kot so konstrukcije hal, stadionov in podobno, pa je treba aluminijasto strukturo dobro fiksirati v tla.

Polikarbonatna strešna kritina in aluminijasta konstrukcija sta popolna kombinacija  

Moderni načrt polikarbonat nadstrešnice megalomanskih objektov vključuje poleg lahke in vzdržljive aluminijaste konstrukcije tudi polikarbonatno kritino, ki ima enake lastnosti, skupaj pa sta popolnaIzvedba strešne konstrukcije kombinacija estetskega videza in uporabne sodobne arhitekture. Tudi polikarbonatna kritina je izredno lahka, hkrati pa zelo odporna na poškodbe, udarce in je tako odličen nadomestek nekaterih tradicionalnih materialov, izvrstno ščiti pred UV-žarki, je enostavna za obdelavo in za montažo – to je še posebej pomembno pri ogromnih projektih. Pri izvedbi strešne konstrukcije na zelo velikih objektih je treba material dvigovati zelo visoko – to pa je z modernimi lahkimi materiali in lahko aluminijasto konstrukcijo čisto nova zgodba. Konstrukcija hale za poslovne ali druge namene ter ostali večji objekti zahtevajo zdaj veliko lažji pristop, ob tem pa je videz objekta iz aluminijaste konstrukcije in polikarbonatnega nadstreška kljub megalomanskosti ličen.