Varilni aparati iz podjetja Varikon so kakovostni in trajni

Varilni aparati

MMA varilni aparti oz. MMA varjenje je postopek pri katerem ima kovinska palica v držalu elektrode funkcijo elektrode. Oblok gori med elektrodo in varjencem. Razlika od drugih postopkov je ta, da je pri MMA varjenju elektroda zaradi odgorevanja vedno krajša.

Pri TIG in MIG/MAG varjenju je elektroda vedno enaka zato mora biti razdalja gorilnika do varjenca vedno konstantna. Pri MMA varjenju mora biti držalo elektrode vodeno v smeri varjenja (vlečenje), da zadržimo konstantno razdaljo med tekočim zvarom in elektrodo. To predstavlja poseben izziv za varilca.

TIG varjenje se najpogosteje uporablja pri varjenju cevi in ostalih tanjših materialov. TIG varilne aparate lahko opazimo največkrat v industrijah, saj  je TIG varjenje mogoče avtomatizirati. Najpogosteje ga najdemo v industrijah, ko so letalska industrija, obdelava tankih pločevin, varjenje specialnih materialov.

Zaščitna oprema za varjenje

Z varjenjem je povezanih več tveganj. Oblok oddaja zelo močno svetlobo ultravijoličnega spektra, zaradi česar lahko pride do okvar oči in opeklin kože.

Varjenje je lahko za delavca, ki ga opravlja lahko zelo nevarno, če pri svojem delu ne uporablja ustrezne zaščitne opreme. Pri varjenje oblok oddaja zelo močno ultravijolično svetlobo, ki lahko povzroči opekline in okvaro oči. Tekoči zvar ob stiku s kožo povzroči hude opekline. Nevarno pa je tudi vdihavanje dima, ki lahko povzroči zastrupitev. Poleg kakovostne zaščitne opreme je potrebno tudi redno prezračevati prostor v katerem se vari.

Iz zgoraj neštetih nevarnosti lahko določimo, da so med pomembnejšo zaščitno opremo varilca spadajo zaščitna očala in varilne maske. Pomembne pa so tudi rute, rokavice, predpasniki in zaščitne jakne, ki zagotavljajo varilcu ustrezno zaščito in varnost pri delu.  Ni namreč vseeno, kako ste pri varjenju opremljeni, saj sodobne naprave  in delovni procesi zahtevajo strokovnost in varnost.

Kam po kakovostno varilno opremo?

Pri Varikonu vam poleg široke ponudbe varilnih aparatov zagotavljajo tudi svetovanje, montažo in servis varilnih aparatov, kar dopolnjuje celovito ponudbo. Naši svetovalci se nenehno dodatno izobražujejo in vam pomagajo izbrati prave varilne aparte za vaše zahteve. Vedno poskušajo najti najbolj ugodno ponudbo z največ pozitivnega učinka na vaše poslovanje. V dolgoletnih izkušnjah so ustregli že mnogim strankam, ki se rade vračajo. Vabimo tudi vas! Oglasite se in našli bodo pravo rešitev za vas, s katero boste povečali učinkovitost in zagotovili zadovoljstvo pri delu.