V modernih kuhinjah prevladujejo svetle barve in ravne ter ostre linije

Pri opremi moderne kuhinje moramo biti pozorni na izbiro barv, oblik in razporeditev delovnega prostora, da bo kuhinja po namestitvi funkcionalna in seveda – čudovita.

Moderna kuhinja

Dan danes so zelo popularne svetlejše barve kuhinjskih front, ki celoten prostor nekoliko optično povečajo in ga odprejo. Ostre linije in robovi kuhinjo naredijo ”čistejšo” in še bolj prostorno. Prav zato ni presenetljivo, da se vse več strank odloča za kuhinje brez ročajev, fronte pa tako ostajajo gladke in estetske. Večinoma se stranke odločajo za moderne kuhinje v visokem sijaju, odlično pa izgledajo tudi mat fronte, ki jih kombiniramo z zanimivim pultom. Če nam velikost prostora to dopušča, se lahko igramo tudi z nekoliko temnejšimi barvami. Vsekakor pa v modernih kuhinja pride v poštev kombinacija različnih materialov. Zelo popularen je kamnit pult, ki poleg svojega estetskega videza navdušuje tudi z izjemno trpežnostjo.

Nikakor ne pozabimo na praktično razporeditev prostora v kuhinji

Pri izrisu moderne kuhinje nikakor ne smemo pozabiti na razporeditev prostora, ki je pri delu v kuhinji odločenega pomena in lahko loči dobro kuhinjo od tiste nekoliko slabše. Sam izgled kuhinje je sicer zelo pomemben, vendar nam bo prav razporeditev kuhinjskih postaj in prostora zagotovila prijetno kuho. Ker se vsi zavedamo, da prostora v kuhinji nikoli ni preveč, se stranke zelo rade odločajo za kuhinje z otokom, ki ponuja obilico delovne površine, prostora pa ne zmanjka niti za shranjevanje posode, živil in drugih kuhinjskih pripomočkov. Če je naša kuhinja napolnjena s koti, se lahko odločimo za namestitev kotnih izvlečenih sistemov v obliki t.i. ”ledvičk”, ki nam pomagajo v dobršni meri izkoristiti tudi prostor v kotnih elementih. Pazimo tudi, da bomo imeli med kuhalnim delom, pomivalnim koritom in hladilnikom dovolj prostora za odlaganje stvari, ki jih med kuho potrebujemo, vendar prostora ne sme biti preveč, saj nas bo prevelika razdalja med ”kuhinjskimi postajami” omejevala pri delu.

Pestra ponudba modernih kuhinj v salonu pohištva Šmigoc

V salonu pohištva Šmigoc vam ponujamo možnost nakupa moderne kuhinje po elementih. Pred nakupom vam bomo pripravili tudi izris kuhinje, saj se zavedamo, kako zelo pomembno je, da kuhinjo že pred naročilom vidimo in si jo znamo predstavljati. Velikokrat se strankec, ko svojo moderno kuhinjo vidijo na zaslon računalnika, odločijo za določene popravke, brez izrisa kuhinje pa to ne bi bilo mogoče.