Toplotne črpalke – cena visokotemperaturnih zagotovi prihranek

Cena toplotnih črpalk je v številnih primerih odločilni faktor pri nakupu, vendar ne bi smelo biti tako. Zagotovo je cena toplotne črpalke precej velik finančni zalogaj za posameznika, vendar je potrebno pomisliti na dejstvo, da je na trgu veliko cenenih modelov, ki delujejo ceni primerno – uporabniku ne prinašajo prihranka, saj porabijo veliko električne energije, kar za kakovostne visokotemperaturne in nizkotemperaturne toplotne črpalke ne drži. Če iščemo toplotno črpalko za enostanovanjsko hišo, znaša cena nekje od 4.000 do 8.000 €, odvisno od modela in vrste. Stroški montaže so v nekaterih primerih že všteti v ceno toplotne črpalke, v drugih primerih pa ne, zato se je potrebno pred nakupom dobro informirati. Ker je zadovoljstvo uporabnika visokotemperaturne, pa tudi drugih vrst toplotnih črpalk odvisno od moči sistema, cena vsekakor ne bi smela biti ključni faktor pri nakupu. Dejstvo je, da gre za dolgoročno investicijo, ki se splača, zato je bolje vložiti nekaj € več kot zaradi želje po prihranku kupiti ceneni model toplotne črpalke. Ena izmed 3 vrst toplotnih črpalk je naprava zemlja voda, ki za montažo potrebuje malce več zunanjega prostora in je zato tudi malce dražja. Ni primerna za vse domove, vendar prinaša ogromno prednosti, med drugimi tudi velike prihranke pri stroških ogrevanja. V ponudbi podjetja Orca Energija boste našli tudi toplotne črpalke za sanitarno vodo brez bojlerja.

Toplotne črpalke cena

Kaj vpliva na ceno toplotne črpalke?

Cena toplotne črpalke je vedno odvisna od kvalitete izbranega sistema, od tehnologije izvedbe in vira toplote, ki smo ga izbrali. Med najcenejše na trgu sodijo sistemi zrak voda, saj je njihova montaža enostavna, poleg tega pa ne zavzamejo dovolj prostora. Cene visokotemperaturne toplotne črpalke so v veliki meri odvisne tudi od izbranega ponudnika, pri čemer so, kot smo omenili, v nekaterih primerih stroški montaže že vključeni, v drugih pa ne. Za ogrevanje resda lahko izkoristimo različne vire toplote, a je najbolje izbrati tisti vir, ki zadovolji pričakovanja uporabnika in je primeren glede na vrsto objekta. Zelo pogosto uporabljene so visokotemperaturne toplotne črpalke, ki so zasnovane posebej za radiatorje, zato so primerne tudi za starejše in slabše izolirane objekte. Na drugi strani imamo nizkotemperaturne sisteme, ki so idealna izbira za talno ogrevanje. Cena torej zavisi tudi od sistema toplotne črpalke, ki ga bomo uporabili v določenem objektu, saj vsak sistem ni primeren za vsak objekt. Na dolgi rok se nam po nakupu obeta večji prihranek, saj nam kvalitetna toplotna črpalka omogoča varčevanje s stroški električne energije. Zagotovo vsakogar najprej pritegne ugodnejša cena toplotne črpalke, vendar takrat ohranimo svoj razum in dobro premislimo, kateri sistem bomo izbrali. Pri tem bomo morda potrebovali pomoč prodajalca, ki nam bo znal svetovati.

Cena najcenejše toplotne črpalke

Najcenejša toplotna črpalka je tista s sistemom zrak voda, saj se kot vir ogrevanja uporablja podtalnica. Montaža je enostavna in hitra, ogrevanje pa je praktično mogoče tudi pri zunanji temperaturi -20°C. Vzdrževanje naprave ni zahtevno, z nakupom kvalitetne toplotne črpalke pa se dejansko izognemo potrebi po servisu vsaj za nekaj let. Žal je pri čisto vsaki stvari cena odločilen dejavnik, zato na preostale, pomembnejše dejavnike kar nekako pozabimo. Če si želimo v lastnem domu toplote in miru, je pomembno, da izberemo primerno visokotemperaturno ali nizkotemperaturno toplotno črpalko. Bolje se je osredotočiti na učinkovitost naprave, o kateri nam veliko pove grelno število – vrednost COP. Ta nam sporoča, koliko toplote se proizvede z uporabo določene količine električne energije. Pri tem ne smemo pozabiti na dejstvo, da se ogromno ljudi za nakup toplotne črpalke odloča zato, ker v primerjavi z drugimi načini ogrevanja poskrbi za bolj naravno toploto in s tem za občutek domačnosti. Dolgoročna investicija se bo tako hitro povrnila, sami pa bomo storili ogromno za okolje in za boljše počutje v domačem okolju.

visokotemperaturne toplotne črpalke cena

Razmišljate o nakupu, vendar še niste dovolj prepričani?

V podjetju Orca Energija se trudimo poiskati najboljšo rešitev za vsakogar, zato je naša ponudba visokotemperaturnih in nizkotemperaturnih toplotnih črpalk zelo pestra. Pri nas najdete tudi takšne za sanitarno vodo brez bojlerja. Toplotne črpalke zrak voda Orca v svoji kakovosti in delovanju visoko presegajo najstrožje evropske standarde, kar dokazujejo tudi certifikati najpomembnejših neodvisnih strokovnih institucij v Evropski uniji. Poleg novogradenj so odlične tudi za radiatorsko ogrevanje. Kdor želi znižati stroške ogrevanja celotnega stanovanja, bi zagotovo moral razmisliti o uporabi toplotne črpalke, ki prinaša nižjo ceno ogrevanja in mnoge druge prednosti. Način uporabe naprav je enostaven, saj jih je mogoče upravljati tudi na daljavo preko aplikacije, zato nas po napornem dnevu v službi pričaka topel dom. Pomagali vam bomo, da bo vaš nakup pameten, zato vas bomo seznanili s preverjenimi dejstvi. Nudimo vam možnost brezplačnega svetovanja pred nakupom toplotne črpalke, povprašate pa nas lahko tudi o cenah. Majhna sprememba, a veliki prihranki!