Tlakovci – betonski v okolici hiše ne smejo manjkati!

Tlakovci se uporabljajo že od nekdaj, ko so se ljudje sprehajali čez ozke, tlakovane ulice in trge. Danes so pogosta izbira, kadar urejamo domače dvorišče. Ker so tlakovci na voljo v toliko različnih barvah, velikostih in oblikah, z lahkoto najdemo takšne, ki se bodo podali tako k objektu, kot tudi k njegovi okolici, hkrati pa bodo izpolnili še pričakovanja lastnika objekta. Zagotovo je eden najtežjih delov pri nakupu tlakovcev njihova izbira, pestra ponudba barvnih odtenkov pa izbiro še dodatno oteži. Kakšne bomo izbrali, je odvisno predvsem od nas samih. Če nam okolica doma veliko pomeni, jo bomo z izbiro primernih betonskih tlakovcev v celoti spremenili. Pri tem imamo možnost izbire med klasičnim, povsem univerzalnim, pa tudi rustikalnim izgledom, na voljo pa so še Antik tlakovci. Pri izbiranju tlakovcev za dvorišče ne pozabimo na način polaganja (naključno ali po določenem zaporedju), saj je le-ta odvisen od oblike oziroma motiva betonskega tlakovca. Odlična izbira so betonski tlakovci Antik, sestavljeni iz niza treh različnih kock v določenem razmerju. Njihovi robovi so umetno postarani oziroma okrušeni, površina je rahlo opraskana. Takšni tlakovci so dvoslojni in zmrzlinsko obstojni. Uporabiti jih je mogoče na čisto vseh površinah, ne glede na to, ali so povozne ali nepovozne. Da bi zadovoljili še tako zahteven okus posameznika, so Antik betonski tlakovci na voljo v barvah: Kamen (Kras), Mediteran in v sivo-črni barvi, ki v kombinaciji z obdelavo daje občutek starih kamnitih dvorišč. Smiselno je, da se že pred samim nakupom tlakovcev odločimo, ali bo površina povozna ali nepovozna, saj bomo tako lažje izbrali prave tlakovce. V kolikor jih nameravamo uporabiti na povozni površini, kot so dovozi in dvorišča, morajo biti le-ti odporni na večje teže obremenitve. Če pa nameravamo tlakovce namestiti na vrtne potke ali terase, lahko izbiramo tudi med tistimi, ki so manj odporni na obremenitve. Da bi si zagotovili lep izgled betonskih tlakovcev brez potrebe po obnovah še več let po uporabi, je ključnega pomena izbrati prave.

betonski tlakovci prodaja

Tlakovci ali plošče? To je zdaj vprašanje!

Oklevate med enim in drugim? Potem vam bo zagotovo prišlo prav, če boste poznali prednosti enih in drugih. Betonski tlakovci so idealni za polaganje na povoznih in pohodnih površinah, saj so zelo odporni na zmrzal in sol, na voljo so kot enoslojni ali dvoslojni, so zelo odporni na različne vremenske razmere, pa tudi na mehanske obremenitve. Ker so na voljo v različnih oblikah in barvah, si lahko pri izbiri zares damo duška! Prane plošče so prav tako primerne za polaganje na pohodnih in povoznih površinah, vendar so dobavljive predvsem v 2 standardnih merah. So odporne na različne vremenske razmere ter mehanske obremenitve in so dokaj enostavne za polaganje. Izbira torej ostaja v rokah posameznika, saj je odvisna predvsem od njegovih želja in pričakovanj.

Kako pa je z vzdrževanjem betonskih tlakovcev?

Betonski tlakovci so izdelani iz trpežnega in odpornega materiala, kar pomeni, da njihovo vzdrževanje ni zahtevno, imajo pa tudi dolgo življenjsko dobo, ki jo dosežejo brez posebnega vzdrževanja. V primeru gradnje je  potrebno površino, na kateri se nahajajo tlakovci, primerno zavarovati, sicer pa posebnega pravila za čiščenje tlakovcev ni. Zadostuje že, če jih občasno pometemo ali pa jih nekajkrat letno speremo s tekočo vodo. Pri čiščenju betonskih tlakovcev z visokotlačnim čistilcem je potrebna posebna previdnost, saj curka iz naprave nikoli ne smemo usmeriti neposredno v fuge. Nekoliko več previdnosti tlakovci od nas zahtevajo v zimskih mesecih, saj se lahko med odstranjevanjem snega z grobimi in ostrimi pripomočki hitro poškodujejo. Tlakovcem prijaznejša izbira ja klasična plastična lopata ali takšna, ki ima gumijast rob. Obe sta učinkoviti pri odstranjevanju snega, prav tako pa sta tudi prijaznejši do betonskih tlakovcev. Brez kančka dvoma je tlakovano dvorišče videti precej lepše od asfaltnega, zato so tlakovci v vsakem primeru prava izbira. Vse, kar moramo storiti je, da izberemo barvo in obliko, ki nas bosta prevzeli, hkrati pa se bosta lepo podali v obstoječo okolico.

polaganje betonskih tlakovcev

Kam po najlepše tlakovce?

V podjetju Cementni izdelki Jarc se že več desetletij ukvarjamo s proizvodnjo in prodajo betonskih tlakovcev, robnikov in drugih izdelkov. Tlakovci nam služijo ogromno časa, odločimo pa se lahko za moderne, rustikalne, klasično elegantne in tudi takšne v sredozemskem stilu – možnosti so skratka neomejene, zato so bodočim lastnikom pri izbiri odprta čisto vsa vrata. Poskušajte si predstavljati, kako vas ob prihodu domov pozdravi čudovito tlakovano dvorišče v barvnem odtenku in z vzorcem po vaši izbiri! Za vsak arhitekturni slog se najde rešitev v podjetju Cementni izdelki Jarc. Dosezite enkraten videz okolice vašega doma s čudovitimi tlakovci iz naše prodaje – okolico doma uredite v skladu z lastnimi željami in pričakovanji. Pri izbiri tlakovcev iz naše ponudbe smo vam vedno na voljo in vam bomo z veseljem svetovali.

 

You may also like...