Suhi šampon je pomoč pri mastnem lasišču

V določenih dneh enostavno ne najdemo časa ali energije za pranje las. Suhi šampon nam je lahko v veliko pomoč. Odličen je za krajša potovanja ali prepolne dneve, omogoča pa tudi  popoln volumen v primeru tankih las. Podjetje Etnobotanika v ta namen priporoča 100% prah rastline Shikaki.

Če žleze lojnice izločajo preveč maščob, se pojavijo mastni lasje, ki so zelo razširjena težava, pri kateri ne pomaga niti pogosto umivanje. Za pomoč pri mastnem lasišču uporabljamo vitamin A, ki regulira delovanje žlez lojnic, ali posebne izdelke za nego mastnih las, ki na lasišču ponovno vzpostavijo normalno ravnovesje. Podjetje Etnobotanika priporoča naravni šampon za mastne lase, ki je narejen iz rastline shikakai. Gre za  100% naravni izdelek, ki zaradi svoje nizke Ph vrednosti lasem in lasišču  ohranja njihovo zaščitno maščobno oblogo, odpravlja prhljaj, hrani lasne mešičke in deluje kot regenerator. Vsebuje vitamine C, A, D, E in K, ki učinkujejo močno antioksidantno, kar lahko pripomore k preprečevanju težav z lasiščem.

Nega mastnih las lahko pripomore k zmanjšanju težave. Balzami jih ob pravilni uporabi ne mastijo, pravilno pa se nanašajo na dolžino las in ne korene. Lase je priporočljivo umivati dvakrat tedensko, saj je na povrhnjici lasišča potrebno ohranjati primeren pH, kar pa je seveda odvisno od posameznika, športne aktivnosti, spenjanja, dotikanja las z rokami ipd. Umivamo jih z mlačno ali nekoliko hladnejšo vodo, vroči pa se raje izogibamo. Če so naši lasje tanki in mastni, je priporočljivo sušenje s sušilnikom, saj jih na ta način privzdignemo od lasišča in zaviramo hitro maščenje.

suhi šampon