Sproščujoča tajska masaža v Ljubljani

Za sprostitev napetih mišic, lajšanje bolečin in splošno izboljšanje gibljivosti telesa je zelo primerna tajska masaža. V Ljubljani si jo lahko privoščite v prijetnem masažnem salonu OnzonThai na Jurčkovi cesti 1, le nekaj streljajev iz središča mesta. Tajska masaža ugodno deluje na tkiva v celem telesu, izboljša cirkulacijo krvi in limfne tekočine ter prispeva k večji prožnosti kože. Poleg tega ima pomirjujoč vpliv na naš um in čustva. Cilj njenega delovanja je usmerjen k spodbujanju pretoka življenjske energije in odpravi blokad ter k vnovični vzpostavitvi harmonične povezave med telesom in dušo. Zato thai masaža odlično prispeva k regeneraciji in sprostitvi, omogoča tako počitek kot poživitev. Ta masažna tehnika združuje starodavno izročilo; znanje in prakso tradicionalne tajske medicine. Mnogo prednosti in poživljajočo moč tajske masaže v Ljubljani lahko spoznate v našem masažnem salonu.

Thai masaža in njeni pozitivni učinki na zdravje

Thai masaža ima številne ugodne učinke na človekovo psihofizično počutje. Izboljšuje pretok krvi in stimulira limfni sistem za učinkovito izločanje odpadnih snovi; prav tako spodbuja urinarni sistem. Dobro vpliva na mišični in skeletni sistem; sprosti in razteza mišice, krepi sklepe, s spodbujeno cirkulacijo krvi pa se izboljša dovajanje hranil v kosti. Pomirjujoče deluje na živčni sistem in lajša razdražljivost, utrujenost in glavobole. Z globoko sprostitvijo med masažo se umiri tudi dihanje. Prispeva k uravnoteženi prebavi in lajša nekatere težave, ki se pojavljajo ob menstruaciji in menopavzi. Tajska masaža je ena izmed metod za spopadanje s stresom, katerega negativni učinki so povezani s številnimi zdravstvenimi težavami, ki segajo od depresije do srčno-žilnih bolezni. Ker njeno delovanje temelji na energijskih linijah in točkah v telesu, povečuje raven fizične energije. Zaradi tesne povezanosti z obnovo življenjske energije ji pravimo masaža za dolgo življenje. Posebne tehnike tajske oblike masaže, ki vključujejo raztezanje, nenazadnje prispevajo k večji fleksibilnosti, prožnosti in gibljivosti telesa.

Tajska masaža – kako poteka?

Tradicionalna tajska masaža se izvaja na tleh, na trdnem ležišču, oblečeni pa ste v mehka oblačila iz bombažne tkanine. Maser uporablja kombinacijo vaj raztezanja, vlečenja in zibanja, to združuje z dotiki in pritiski. Delovanje je, podobno kot pri kitajski medicini, usmerjeno na akupresurne točke, le da namesto igel tajski maser te točke stimulira z dotikom rok in nog. Pritiski so usmerjeni vzdolž energijskih vodov in na ta način maser v telo dodaja oziroma vnaša energijo. Tako se med masažo segrejejo mišice, poveča krvni pretok in raztezajo udi. Za razliko od drugih vrst masaže, ki potekajo z gladenjem in gnetenjem, so pri tajski metodi gibi intenzivnejši in delovanje še globlje: maser uporablja komolce, kolena, stopala; z vleko in raztezanjem pa je stranka tudi bolj aktivno udeležena pri masaži. Thai masaža je potencialno lahko boleča, saj se izvaja s pritiskanjem na mišične vozle. A pretirani bolečini se je seveda mogoče izogniti, kajti izkušeni in usposobljeni masažni terapevt se bo pri pritiskanju in raztezanju prilagodil stranki.

Pred obiskom masažnega salona se je o primernosti tajske masaže dobro posvetovati z zdravnikom, saj pri določenih stanjih ni primerna. Tako ni varna za osebe z osteoporozo in hernijo diska, za srčno-žilne bolnike ali za ljudi, ki so nedavno prestali operacijo … Tudi pri nosečnicah velja posebna previdnost in predhodni pogovor z zdravnikom.

Masažni salon OnzonThai: pestra ponudba masaž

V našem salonu tajskih masaž v Ljubljani nudimo poleg tradicionalne tajske masaže na izbiro tudi različice, pri katerih z uporabo različnih olj in masel (arganovo, macadamia, karitejevo, mangovo, kakavovo) odlično negujemo kožo. Za popolno sprostitev poskrbimo z masiranjem obraza in glave, refleksoterapijo stopal in drugimi antistresnimi masažami. Pri slednjih uporabljamo stoodstotno naravno olje sivke in specialna dišeča olja ter se osredotočimo na hrbet, vrat in glavo ter lajšamo tamkajšnje pogoste kronične bolečine. Priljubljena in blagodejna je še tajska masaža s toplimi zelišči, ki s segretimi in v bombaž zavitimi zelmi sprosti telo in s prijetnimi vonjavami nežno poboža dušo. Mdr. se dobro obnese pri revmatičnih obolenjih. Omogoči dobro prekrvavitev ter prečisti in nahrani kožo. Zelišča imajo protivneten učinek. Naštete masaže se razlikujejo tudi po stopnji intenzivnosti; lahko so nežne, srednje ali močne.

Tajska masaža z aromatičnimi olji – olajšanje po napornem dnevu

Del naše ponudbe je tudi tajska masaža z aromatičnimi olji, ki je odlična izbira, ko si zaželite sprostitve po težkem dnevu, preživetem v službi, ali po športni dejavnosti, po kateri so mišice razbolele in utrujene. Ta masaža je srednje intenzivna, maser pa poskrbi za temeljito obdelavo mišic in sklepov, pomaga k odpravi bolečine in povečanju gibljivosti, dober je tudi učinek na sistem obtočil. Olja zdravilno delujejo na kožo, jo nahranijo in navlažijo ter prečistijo. Koža bo mehka in sijoča, zdravega videza. Z aromo naravnih olj pa je poudarjen ambient masažnega salona; umirjeno vzdušje prispeva k globoki psihični sprostitvi, ko se prepustite veščim maserjevim rokam. Masaža z olji deluje negovalno in sproščujoče in je prava pot do vitalnosti.

Za popolno tajsko masažo v Ljubljani lepo vabljeni na obisk v salon OnzonThai.