Samoplačniške ortopedske ambulante brez čakalnih dob

Samoplačniške ortopedske ambulante se po strokovnosti precej razlikujejo, zato je potreben tehten razmislek, katero izbrati. Ortoped je sicer zdravnik specialist, ki se ukvarja s poškodbami in boleznimi gibal in na splošno s težavami s kostno-mišičnim sistemom.

Ker se slovensko prebivalstvo stara, se praktično vsak vsaj enkrat v življenju sreča s samoplačniškimi ortopedskimi ambulantami. Preverite, kakšna je cena samoplačniškega ortopedskega pregleda, kdaj morate specialista nujno obiskati in kako izbrati pravega.

Ortoped samoplačniško cena

Kdaj na pregled v samoplačniške ortopedske ambulante?

Čakalne dobe so v Sloveniji zelo dolge, zato se vedno več bolnikov odloča za obisk pri privat ortopedu. A kdaj je za to pravi čas? Do samoplačniškega ortopeda se odpravite, če imate težave z bolečinami v kolenih, gležnjih, hrbtenici, Ahilovi tetivi, ramenskim obročem, komolci ali ob znakih artritisa.

A ne skrbite. V primeru, da vas pesti ena izmed naštetih bolečin, še ni nujno, da se soočate z nekim bolezenskim stanjem ali okvaro. Vseeno pa je najbolje, da se k doktorju odpravite čimprej in preprečite, da bi se stanje poslabšalo.

Morda vam bodo povedali, da je bolečina povsem nedolžna in bo minila sama od sebe, a morda vam bo ravno zaradi hitrega obiska privat ortopeda prihranjenih veliko bolečin. Če se torej soočate s težavami s sklepi, kostmi, hrbtenico ali vezmi, se čimprej naročite pri samoplačniškem ortopedu. Cena prvega pregleda je zelo ugodna.

Ortoped samoplačniško cena in ostali podatki, ki jih morate raziskati

V Sloveniji je kar nekaj zdravstvenih centrov, ki nudijo takšne storitve, a seveda vse ne opravljajo svojega dela enako kakovostno. Ker mora biti zdravje na prvem mestu, je pomembno, da se ne ozirate le na ceno samoplačniškega ortopeda, temveč se pozanimate tudi o sledečih stvareh:

Privat ortoped

Specialisti za določeno področje

Pri izbiri pravega zdravnika oz. še natančneje, določenega privat ortopeda je pomembno, da se pozanimamo, s katerim delom telesa se zdravnik sploh ukvarja, ti se namreč specializirajo za določeno področje, bodisi na del telesa, bodisi na vrsto poškodb.

Če iščete pomoč, ker ste se poškodovali med športno aktivnostjo, ne boste izbrali istega specialista, kot če bi potrebovali sklepno protezo. Prav zato je zelo pomembno, da se o specializaciji privat ortopeda prej pozanimate. V primeru, da ste si med treningom poškodovali ramenski obroč, koleno, kolk ali ledveni del hrbtenice, vam svetujemo, da obiščete dr. Mitjo Mächtiga.

Je zelo uspešen privat ortoped samoplačniško cena katerega je izjemno konkurenčna in je zaposlen v Kirurškem sanatoriju Rožna dolina ter v Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica. Poleg tega pa opravlja specialistično ambulantno dejavnost tudi v Aristotel zdravstvenem centru, v Krškem.

Reference privat ortopeda

Reference specialista so veliko bolj pomembne od cene samoplačniškega ortopedskega pregleda, saj smo le tako lahko samozavestni, da se naše stanje ne bo poslabšalo. Če si želite v samoplačniško ortopedsko ambulanto vstopiti povsem sproščeni in zaupati privat ortopedu, vam svetujemo, da prej na spletu preberete, kje se je specialist šolal, s čim točno se ukvarja, kako uspešen je pri svojem delu, kakšen znanstveni naziv ima in podobno.

Samoplačniški ortoped

Izkušnje drugih bolnikov

Svetujemo vam, da si poleg referenc samoplačniškega ortopeda & cene pregleda preberete tudi izkušnje drugih bolnikov. Pri tem se je sicer treba zavedati, da se na vse ocene ni mogoče zanašati, saj so popolnoma subjektivne narave, zato jih jemljite z rezervo.

Kljub temu pa boste tako dobili približen občutek, ali so se bolniki v določeni splošno ortopedski ambulanti dobro počutili. Poleg strokovnosti je prav tako pomembno, da nas privat ortoped obravnava spoštljivo.

Statistika

Ste brskali po spletni strani neke samoplačniške ortopedske ambulante in ugotovili, da imajo zelo nizke cene? Samoplačniškega ortopeda, s katerim želite biti zares zadovoljni, ne izbirajte na podlagi cene, temveč na podlagi njegovih izkušenj.

Če je opravil le nekaj posegov in zelo majhno število operacij, verjetno ni najboljša izbira. Ker si zagotovo ne želite, da bi se vaše bolečine še poslabšale, izberite privat ortopeda, ki je pri svojem delu spreten in ima veliko izkušenj. Dr. Mitja Mächtig je ravno iz tega razloga odlična izbira.

Dr. Mitja Mächtig

Spol in starost

Spol in starost specialista morda nekomu nista niti najmanj pomembna, a nekateri se vseeno bolje počutijo, če je njihov zdravnik v določenih letih ali izbranega spola. Ali boste izbrali žensko ali moškega ter ali se bolje počutite, če je zdravnik mlajši ali starejši, je seveda stvar osebnih preferenc.

Pomembno je, da se ob njem/njej dobro počutite in ji/mu popolnoma zaupate. Mi vam sicer svetujemo, da naj tako kot cena samoplačniškega ortopedskega pregleda to ne igra glavne vloge pri izbiri samoplačnike ortopedske ambulante, saj so reference in izkušnje veliko pomembnejše.

Zakaj je najboljši samoplačniški ortoped?

Prvi in zagotovo najpomembnejši razlog zakaj izbrati privat ortopeda je, da boste prišli na vrsto že v nekaj dneh, kar za javni sistem nikakor ne velja. To pa ni edina prednost te izbire. Cena pregleda je zelo ugodna, poleg tega pa boste po pregledu prejeli pisno mnenje privat ortopeda.

Samoplačniški ortoped