Ročne žage – izberite pravo ročno orodje za obdelavo lesa

Ročne žage so nepogrešljiv pripomoček v profesionalni ali domači delavnici vsakega mizarja. Čeprav obstajajo univerzalne žage, s katerimi lahko opravljamo več različnih del in pri tem dosežemo povsem zadovoljive rezultate, brez dvoma vsak mojster potrebuje različne vrste žag, vključno z ročnimi. Pred nakupom je dobro vedeti, kateri material nameravamo rezati, kako natančne rezultate želimo pri tem doseči in kako pogosto bomo ročno žago uporabljali. Katero bomo izbrali, je v precejšnji meri odvisno od vrste izbranega materiala. Povsem klasična izbira je mizarska žaga, obrtniki pa zagotovo ne morejo izvajati svojega dela brez lisičjega repa, ki se uporablja pri rezanju desk, plohov in letev iz masivnega lesa, uporabljena pa je tudi pri obdelavi bolj ploščatih materialov. Ročne žage niso dovolj za kakovostno obdelavo lesa, zato nam bo prav prišlo tudi drugo ročno orodje za obdelavo lesa. Če želimo pri tem doseči najboljše rezultate, bomo pri delu potrebovali tudi spone v različnih dimenzijah, dleta, lesene čepe in še in še. Ročne žage nam pridejo prav tudi, če svoj dom ogrevamo na drva, ki jih je potrebno razrezati in pospraviti pred kurilno sezono. Za domačo uporabo lahko tako izberemo preproste ročne žage, s katerimi bomo svoje delo hitro in enostavno opravili, če pa nas navdušuje delo z lesom in želimo k stvari pristopiti bolj profesionalno, nas bo zadovoljila pestra ponudba profesionalnih žag, ki so jo za nas pripravili v podjetju Misaron. Z njihovimi pripomočki za obdelavo lesa bomo delo opravili hitreje in pri tem prihranili veliko časa, prav tako pa bomo imeli manj stroškov, kot če bi drva odpeljali nekomu na razrez. Za doseganje natančnih rezultatov vam svetujemo izbiro krožne ročne žage, ki je eden izmed ključnih delovnih strojev v profesionalnih mizarskih delavnicah. Ker ne zdrsuje, mojstru omogoča ravne in čiste, skratka kvalitetne reze. Preden izberete krožno žago, preverite, kakšna je njena delovna moč, kakšne žagine liste boste potrebovali za doseganje najboljših rezultatov pri delu in poskrbite za lastno zaščito, ki naj bo vedno na prvem mestu pri delu.

Ročne žage

Zakaj pri delu uporabljati krožno ročno žago?

Se sprašujete, zakaj so krožne žage najpogostejša izbira mojstrov? Preprosto zato, ker so močne, prenosne in ker jih je mogoče uporabljati za razrez različnih materialov. Izberemo lahko navadne ali enoročne s posebnim držalom, usmerjenim proti uporabniku, za specializirana dela pa se vse pogosteje uporabljajo tudi potopne krožne žage. Mojster lahko, kot pri ostalem ročnem orodju za obdelavo lesa izbira med različnimi velikostmi glede na premer žaginega lista od 155 mm, najbolj pogosta je mera lista 165 mm, nekaj žag ima rezilo velikosti 190 mm, do tudi zelo velikih 225 mm. Običajno jih ocenjujemo glede na število vrtljajev žaginega lista ter najbolj pogosto – moč motorja, ki jo je potrebno upoštevati pri izbiri. Sodobne ročne in električne žage imajo nekaj osnovnih varnostnih funkcij. Vedno preverite ali ima žaga, ki si jo ogledujete, varnostno stikalo, ki ga je treba pridržati preden se sproži sprožilec. Obstajati mora tudi zaščita rezila, ki se lahko premika pri potiskanju žage skozi les, vendar se vrne nazaj na svoje mesto, ko žaga ni več aktivna. Če orodja, ne glede na njegovo vrsto, ne uporabljamo pravilno ali pa pri tem ne upoštevamo metod za zagotavljanje varnosti pri delu, je lahko uporaba orodja izredno nevarna. Pride lahko tako do poškodbe orodja, kot tudi do poškodbe delavca, zato pred vsakim delom poskrbimo za zaščito.

Ročno orodje za obdelavo lesa

Izbirajte med najboljšo ponudbo orodja za obdelavo lesa

V ponudbi podjetja Misaron boste na enem mestu našli vse, kar potrebujete za kvalitetno obdelavo lesa. Spletna trgovina Ugodno orodje je nastala z namenom približati končnim uporabnikom kar se da ugodno in kvalitetno orodje, vključno z ročnimi žagami, dleti, primeži in brusilniki. Vsakodnevno posodabljamo trgovino, dodajamo nove artikle in se hkrati “borimo”, da lahko v spletni trgovini ponudimo izdelke po najugodnejših cenah. Dleta iz naše ponudbe so nepogrešljiv pripomoček na različnih področjih dela, vključno s prenovami doma in obdelavo različnih materialov. Ločimo jih glede na material, ki ga želimo obdelovati, najpogosteje uporabljena pa so dleta, ki jih uporabljamo za delo z lesom, kot so tesarska, mizarska in rezbarska. Pomembno je, da imajo ergonomsko oblikovan ročaj, ki nam bo olajšal držanje in izboljšal oprijem med delom. Če potrebujete pomoč pri izbiri in ne veste, katero velikost izbrati, se lahko brez težav obrnete na nas z vsemi vprašanji. Z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri ročnih žag, dlet, primežev in drugega ročnega orodja za obdelavo lesa. Preko 7000 oddanih spletnih naročil in 81% zaključenih poslanih ponudb je podatek, ki pove, da je nakup v naši spletni trgovini zagotovo prava in varna odločitev.