Varjenje je postopek spajanja materialov

Varjenje je eden od najbolj priljubljenih postopkov ključavničarskih del, obenem pa širok spekter uporabe zagotavlja prisotnost v vseh vrstah industrije ter domačih delavnicah, ne glede na to, ali gre za domačo uporabo ali pripravo materialov za nadaljno profesionalno uporabo. Pri varjenju gre za postopek spajanja več različnih delov materiala v enega, pri katerem je pomembno, da je material nerazdružljiva in trdna celota, ki ohrani svoje značilnosti. Varimo lahko različne materiale od nerjavečega jekla do magnezija, med najpogostejšimi pa je vsekakor varjenje aluminija, ki je prisotno skorajda povsod, kjer se ukvarjajo z različnimi obdelavami kovin. Poleg kakovostnega zvara je pomembna tudi varnost pri delu, kar pomeni, da se z varjenjem ukvarjajo le tisti, ki poznajo značilnosti materialov, ki jih varijo, imajo veliko znanja in izkušenj, obenem pa morajo biti ustrezno opremljeni. V podjetju Skitti se ukvarjamo z različnimi obdelavami kovin in ostalih materialov od struženja, rezkanja, laserskega razreza pločevine do krivljenja in površinske obdelave. Prizadevamo si za celovite storitve, kjer upoštevamo mnenja in želje naših strank, mi pa jim s kakovostnim znanjem in izkušnjami ter s kvalitetnimi in modernimi stroji poizkušamo zagotoviti odlične storitve.

Varjenje je spajanje kovin

 

Varjenje – različni postopki in načini

Varjenje je v številnih industrijah prisotno že dolgo časa in če je včasih veljalo, da je najbolj priljubljeno in uporabljeno klasično ročno varjenje, je sedaj v veliki večini primat prevzelo robotsko varjenje, ki ima v primerjavi z ročnim veliko prednosti. Robotsko varjenje optimizira porabo materiala in časa, obenem pa zagotavlja izjemno kakovost, saj lahko naredimo večjo serijo popolnoma identičnih izdelkov z neskončno ponovitvami, kar je bilo pri ročnem popolnoma nemogoče. Sodobni stroji tako zagotavljajo izjemne rezultate, obenem pa s pomočjo strojev privarčujete tudi pri ceni, saj zagotavljajo stroji hitre rezultate po ugodni ceni. Čas je v današnjem življenju izjemno pomembna dobrina, tako doma, kot pri delu, zato je pomembno dejstvo, da je robotika delavcem veliko bolj olajšala delo, saj gre sedaj vse hitreje, bolj enostavno in kakovostno. Poznamo več različnih postopkov varjenja, od točkovnega varjenja, ki je odlična rešitev pri varjenju vseh vrst pločevin, mag postopka, ki je izjemno cenovno ugodno in primerno za bolj preproste izdelke, mig varjenja, ki omogoča obdelavo debelejših materialov, rezultat pa je čist in gladek zvar ter tig varjenja, ki zagotavlja najmočnejše zvare.  Ne glede na to, kateri postopek potrebujete, smo prepričani, da boste z našim delom izjemno zadovoljni, zato nas kontaktirajte za več informacij.

 

Varjenje aluminija po ugodni ceni

Varjenje aluminija je najbolj priljubljen postopek obdelave kovin, vsekakor pa ne gre podcenjevati težavnosti omenjenega postopka, zato je nujno, da delo opravlja strokovnjak, ki ima znanje in izkušnje. Pred začetkom varjenja aluminija, moramo področje kjer bomo varili dobro očistiti, sočasno s tem pa pripravimo tudi material, ki ga moramo ogreti na 175-200 stopinj. S površine najprej odstranimo aluminijev oksid, pri čemer si pomagamo z izmeničnim tokom, šele nato se lotimo obdelave. Glavni cilj varjenja aluminija je, da poizkušamo doseči čimvečjo trdnost, homogenost in stabilnost nove enote, nastali spoj oziroma zvar pa mora obdržati čim več lastnosti osnovnega materiala. Poleg varjenja aluminija se lahko varijo tudi drugi elementi, odvisno od tega, za kaj potrebujete zvar. Odvisno od težavnosti postopka in načina lahko izbiramo med različnimi postopki varjenja. Za kakovostno varjenje uporabljamo v podjetju Skitti moderne stroje, ki zagotavljajo nešteto enakih ponovitev, identično narejenih stvari, kar je nujno predvsem za stranke, ki potrebujejo veliko število identičnih izdelkov. S kakovostnimi stroji privarčujemo pri času, obenem pa je tudi cena izjemno ugodna, zato je ročno varjenje primerno zgolj še za enostavnejše izdelke v manjših količinah.

Hitri in kakovostni vari

 

Varjenje, rezkanje, struženje, laserski razrez in krivljenje

V podjetju Skitti se zavedamo, da čedalje več ljudi želi imeti celovite storitve na enem mestu, zato se poleg varjenja ukvarjamo tudi z drugimi ključavničarskimi deli. Struženje opravljamo s strokovnim pristopom in nudimo kakovostno CNC struženje na modernih strojih, ki zagotavljajo hitro in natančno storitev po ugodni ceni. Rezkanje je postopek, kjer obdelujemo različne vrste materialov od jekla, aluminija, broni, medenine in umetne mase, zato je izjemno priljubljen postopek med našimi strankami. V kolikor želite vam nudimo tudi laserski razrez pločevine, ki je ekonomična in cenovno ugodna, obenem pa kakovostna izvedba, nad katero boste navdušeni. Ne glede na to torej, ali se odločite za točkovno varjenje, laserski razrez, struženje ali rezkanje, vam zagotavljamo kakovostn in ugodno ceno, zato verjamemo, da smo pravi naslov za vse vrste ključavničarskih del. V kolikor imate kakršnokoli vprašanje nas lahko kontaktirate in z veseljem vam bomo pomagali in vam odgovorili na vaša vprašanja ali svetovali o pravilni izbiri posameznega postopka in načina obdelave kovine ali kateregakoli drugega materiali. Kakovost je sinonim za naše delo in verjamemo, da si tudi vi želite kakovostnih izdelkov, bodisi končnih ali za nadaljno obdelavo.