Prodaja vrhunske kmetijske mehanizacije

V podjetju Profi Kmet se z vso skrbnostjo posvečamo izbiri in posredovanju traktorskih kosilnic, zgrabljalnikov, obračalnikov, bobnastih ter diskastih kosilnic in vse ostale kmetijske mehanizacije, ki lajša delo in predvsem zagotavlja vrhunske in konsistentne rezultate. Pridelava in priprava krme sodi na sam začetek živinorejskega procesa, od temeljitega pristopa k tej fazi kot tudi od izbire kvalitetnega orodja in mehanizacije pa je odvisen tudi uspeh naslednjih stopenj v tem procesu. Sodobna dognanja, od same izbire materialov, do oblikovanja strojev in modularnega razmišljanja pri njihovi sestavi na eni strani, ter razumevanja bioloških procesov, ki se odvijajo med košenjem, sušenjem in shranjevanjem sena na drugi, so pripomogli k razvoju najsodobnejših kosilnic, zgrabljalnikov in obračalnikov, ki zagotavljajo kvalitetno in varno pridelavo sena.

Traktorske kosilnice

Največji izziv za traktorske kosilnice ni le čim širši doseg košenja (do 12 metrov), ki prihrani tako energijo kot čas, temveč tudi prilagajanje terenu. K temu sodi tudi zaščita rezil pred udarci kamenja, hkrati pa sodobna rezila zagotavljajo nizek in čist rez za maksimalni izkoristek in zaščito terena. Hidravlični sistem, ki dodatno razporedi pritisk po vsej dolžini rezila, tako obvaruje travišče ali druge posevke pred poškodbami in omogoča hitro ter enakomerno ponovno razrast.

Zgrabljalniki in obračalniki

V podjetju Profi Kmet smo za vas pripravili izbor eno in dvorotorskih zgrabljalnikov ter vrtavkastih obračalnikov, ki se ponašajo z optimalno postavitvijo koles, zaprto krivuljo, tangencialno postavitvijo rok, snemljivimi rokami vzmetnih prstov, tritočkovnim priklopom, nastavljivim obračanjem in oblikovanjem redi. Posebej bi na tem mestu izpostavili tangencialno postavitev rok, ki zaradi prilagojenega kota glede na rotor poleg učinkovitega zgrabljanja zagotavlja tudi zaščito terena. Hkrati nastavljiva zaprta krivulja odpravlja težave z uhajanjem trave v sistem, oba sistema v kombinaciji z drugimi sodobnimi rešitvami pa omogočata zgrabljanje tudi po bolj zahtevnih oziroma manj ravnih terenih, tudi hribovitih.