Pokrivalo za bazen

Pokrivalo za bazen imajo več funkcij. V prvi vrsti ščitijo bazen in vodo pred vdorom smeti iz okolice, ju ščitijo pred UV žarki, zadržujejo toplo vodo, nekatera pa celo zagotavljajo zaščito za otroke in domače živali pred utopitvijo. Pokrivalo za bazen poleg filtra in ventilov sodi med obvezno opremo, ki jo preprosto moramo imeti. Tudi kadar bazena ne uporabljamo, se lahko voda v njem hitro umaže in tako nas pri naslednjem kopanju čaka neprijetno presenečenje – a ne, če ga zaščitimo s primernim pokrivalom, z uporabo katerega bomo preprečili vdor umazanije med slabim vremenom. Preden se lotimo izbire primernega pokrivala in druge opreme za naš bazen, se moramo seznaniti z dimenzijami. Veliko možnost izbire pa imamo tudi pri iskanju tipa pokrivala za bazen, saj je to lahko klasična streha, tipska streha, roleta ali pokrivalo, ki se ga napne čez bazen. Ne pozabimo tudi na filter, katerega naloga je zagotavljanje čiste, za kopanje neoporečne vode. Velikost filtra vedno prilagodimo tipu bazenske črpalke, ki skrbi za nemoteno pretakanje vode prek filtra. V kolikor bomo na manjši filtrirni sistem namestili premočno bazensko črpalko, bomo zmanjšali filtrirno sposobnost izbranega filtra, zato bazenska voda morda ne bo čista, kot bi si želeli. Kateri filter je primeren za določen bazen, je med drugim odvisno tudi od njegove velikosti. A kljub temu, da filtri zadržijo veliko nesnage, ne smemo pozabiti na redno čiščenje, saj lahko le tako ohranimo optimalno stanje vode. Vsak teden je potrebno filter očistiti in poskrbeti za primeren nivo vode v bazenu. Če poleg tega izberemo še primerno pokrivalo, so vse skrbi, da bi se voda hitro umazala, povsem odveč.

Pokrivalo za bazen

Katero vrsto pokrivala izbrati?

Med najboljše izbire sodi streha vrsta pokrivala, ki nam omogoča uporabo bazena tudi v slabem vremenu. Z uporabo strehe je mogoče kopalno sezono podaljšati za 3 – 4 mesece, saj bomo plavali pod pokrivalom – na toplem. Streha hkrati nudi zaščito pred vetrom, varnost otrok in domačih živali pred utopitvijo, zaščito vode pred umazanijo, manj dela s sesanjem, prispeva pa tudi k zmanjšanju stroškov uporabe bazena za 50%. Ker voda pozimi ne bo zmrznila, je ni potrebno menjavati. Uporabnik ima možnost izbire med različnimi oblikami pokrivala – strehe, ki poleg vsega tega nudi še estetski videz, zlasti, če bazenu dodamo tudi osvetlitev. Za tipske bazene je na voljo standardna bazenska streha, ki se izdeluje serijsko.  Med bazensko opremo ne pozabite poiskati tudi primernega filtra in ventilov.

Kot estetski dodatek k hiši izberite bazenske rolete!

Še eno izmed izjemno priljubljenih vrst pokrival za bazene so rolete, ki so na voljo v toliko barvnih različicah, da jih lahko popolnoma uskladimo z videzom hiše. Ker so votle in plavajo na površini, perfektno izolirajo vodo in prispevajo k estetskemu videzu. Izberemo lahko solarne lamele, ki ob sončnem vremenu dodatno ogrevajo vodo, vendar ta vrsta rolet ne sme biti suha izpostavljena sončni energiji. Sistema odpiranja, ki ju imamo na voljo, sta dva – primerna za malo manj in bolj lene: ročni sistem zahteva delo naših rok, elektro pogon pa je nekoliko prijaznejši do uporabnika. Še ena izmed prednosti tovrstnega pokrivala za bazen je, da je mogoče rolete zakleniti in tako onemogočiti kopanje obiskovalcem, ne da bi nas predhodno prosili za dovoljenje. Roleta je lahko zložena pod vodno gladino (ima podvodni pogon ali pogon v stranskem jašku, ki je ločen z zaščitno predelno steno.) V tem primeru je vključen sistem samočiščenja, pa tudi pohodno pokritje mehanizma. Rolo se elegantno zvije pod vodno gladino in tako roleta ostane skrita. Estetsko funkcijo ima tudi osvetlitev, ki poleg elegantnega videza osvetljuje bazen in nam omogoča varno uporabo tudi ob večerih.

Osvetlitev bazena

Kam po filter in dodatno opremo za bazen?

V podjetju Ema bazeni boste našli bazenske filtre, pokrivala za bazen, ventile in vso ostalo opremo, ki jo potrebujete za udobno in varno  uporabo vaše nove pridobitve. Nudimo vam ogromno inovativnih, okolju in uporabniku prijaznih rešitev, ki so preproste, zanesljive in cenovno ugodne. Z veseljem vam bomo pomagali doseči, da se bo vaš bazen čudovito zlil s svojo novo okolico in da bo vsako kopanje predstavljalo čas za sprostitev in povezovanje z družino ali prijatelji. Izbira pokritja bazena je skoraj tako pomembna, kot izbira samega bazena. Od pričakovanj lastnika je odvisno, katero pokritje je najbolj primerno –bazenske rolete, termalna pokrivala, zimska pregrinjala ali bazenske strehe, ki učinkovito podaljšajo kopalno sezono tudi do 4 mesece v letu? V podjetju Ema bazeni vam ponujamo kvalitetne, estetsko privlačne in uporabne rešitve! Obiščite nas na spletu ali v Hočah.