Prezračevanje s kakovostnimi napravami po ugodni ceni

Prezračevanje je nujno v vsakem objektu in če je včasih veljalo, da je dovolj zgolj odpiranje oken se je s pojavom novih objektov, ki odlično tesnijo in so izolativni to povsem spremenilo in je v ospredje potisnilo prezračevanje s prisilo. Za kakovostno prezračevanje torej potrebujemo lokalni rekuperator, ki odstrani slab zrak iz prostorov in v prostor dovede kakovosten zrak iz okolice, bogat s kisikom, izrabljen notranji zrak pa uporabi za ogrevanje mrzlega zunanjega zraka, kar poskrbi za minimalne izgube energije.

Lokalne prezračevalne naprave Blauberg izkoriščajo svojo kompaktnost, učinkovitost toplotnega izmenjevalca in sposobnost odvajanja vseh onesnaževalcev iz vašega bivalnega okolja. Glede na potrebe je možno uporabiti rekuperator serije ECO ali Vento s keramičnim izmenjevalcem ter serijo Freshbox, kjer je v uporabi protitočni izmenjevalec. Kot idealna rešitev se izkažejo v stanovanjih, vikendih, manjših objektih ali v zgolj enemu prostoru, saj je njihova namestitev enostavna in hitra, kljub temu pa dosežemo želeno udobje oziroma optimalno mikroklimo.
Omenjeni modeli se med sabo razlikujejo predvsem glede na upravljanje. Model ECO, Expert PRO in Freshbox uporabljajo fizično komunikacijsko povezavo, med tem ko Expert wifi ne zahteva fizične povezave in je idealen v primerih, kjer se zahteva čim manjši gradbeni poseg pri montaži.

Prezrečevanje z rekuperacijo je ena izmed tem, kjer so zmotna mnenja pogosta. V veliki meri je to posledica konkurence, ki imajo svoje interese.

Sodobni objekti z dobro toplotno zaščito dosegajo zelo nizko potrebo po energiji za ogrevanje. Polovico ogrevalne energije izgubimo ob izmenjavi zraka pri ventilacijskih napravah.

Centralno prezračevanje z rekuperacijo  je zasnovano tako, da dovaja svež zrak v čiste prostore in obremenjenega odvaja iz prostorov, ki so obremenjeni z vlago in vonjavami. Tako privarčujemo pri sami energiji, prostori pa so dovolj ogreti pozimi in ohlajeni poleti.

Zakaj potrebujemo hišno prezračevanje?

Pri novih pristopih gradenj stanovanjskih in večnamenskih hiš je v današnjih časih prisilno prezračevanje skoraj obvezno. Zaradi vse večje testnosti oken in vrat, ter izolativnosti stanovanjskih objektov lahko le z prisilnim prezračevanjem dosežemo zadostno zračenje prostorov. S tem pa preprečimo nastajanje vlage in plesni. Razlika med prisilnim prezračevanjem in prezračevanjem z odpiranjem oken je predvsem v izgubi energije.

Prezračevalni sistem z rekuperacijo

Pri prisilnem prezračevanju z rekuperacijo je izguba energije minimalna, zato ker se pri menjavi ( zrak v prostoru – hladen zunanji zrak) izrabljen zrak uporabi za segrevanje zunanjega hladnega zraka.

Pri prezračevanju z odpiranjem oken je pa zadeva drugačna, zato ker v prostor izpustimo veliko količino mrzlega zraka, ki pa porabi zelo veliko energije da se segreje, posledično pa se prostori tudi ohladijo.Lokalne prezračevalne naprave Blauberg izkoriščajo svojo kompaktnost, učinkovitost toplotnega izmenjevalca in sposobnost odvajanja vseh onesnaževalcev iz vašega bivalnega okolja. Glede na potrebe je možno uporabiti rekuperator serije ECO ali Vento s keramičnim izmenjevalcem ter serijo Freshbox, kjer je v uporabi protitočni izmenjevalec. Kot idealna rešitev se izkažejo v stanovanjih, vikendih, manjših objektih ali v zgolj enemu prostoru, saj je njihova namestitev enostavna in hitra, kljub temu pa dosežemo želeno udobje oziroma optimalno mikroklimo.
Omenjeni modeli se med sabo razlikujejo predvsem glede na upravljanje. Model ECO, Expert PRO in Freshbox uporabljajo fizično komunikacijsko povezavo, med tem ko Expert wifi ne zahteva fizične povezave in je idealen v primerih, kjer se zahteva čim manjši gradbeni poseg pri montaži.