Počitnice v Egiptu, zanimivosti Hurgade ter bivanje v Siva Grand Beach

Mogočni Nil, veličastne piramide in neskončna puščava vsako leto privabljajo množice turistov v Egipt. Zanimivosti, kultura, polna pripovedk, ter pestra zgodovina te očarljive države vedno znova navdušujejo obiskovalce. Egipt s spektakularnimi piramidami, faraonskimi templji in skrivnimi grobnicami navdušuje obiskovalce vseh starosti. Zakaj ne bi spoznali te osupljive države med vožnjo s čolnom po Nilu ali s prečkanjem jezera Nasser tudi vi?

 

Spoznajte zanimivosti Egipta in Hurgade z ugodno All inclusive ponudbo

 

Hurgada hotel

V turistični agenciji Počitnice.si organiziramo potovanja v Egipt. Zanimivosti polne pustolovske počitnice v prečudovito deželo sonca in zgodovine se bodo začele na letališču v Ljubljani ali Gradcu, od koder boste poleteli v Sharm El Sheik, Marsa Alamu ali Hurgado. Hotel Siva Grand Beach, Grand Resort Hurghada in Grand Hotel Hurghada predstavljajo le del naše hotelske ponudbe v Egiptu. Zanimivost te turistično priljubljene destinacije je zagotovo njihova gostoljubnost, ki se odraža v All inclusive ponudbah. Ne glede na to v katerem letovišču bomo bivali, vsi hoteli nudijo All inclusive storitve, zato se jim nismo mogli upreti niti mi. Letalski polet, All inclusive hotelska nastanitev ter prevoz z letališča do hotela in nazaj so že vključeni v ceno počitnic v Egiptu. Zanimivosti boste v Egiptu ne glede na mesto, v katerem bivate, našli na vsakem koraku. Egipt se kot zibelka civilizacije lahko pohvali z izredno ohranjenimi zgodovinskimi znamenitostmi in naravnimi lepotami koralnih grebenov, morsko življenje katerih nikogar ne pusti ravnodušnega.

 

Družine najraje počitnice preživijo v hotelu Siva Grand Beach, Hurgada

 

Nedaleč od glavnega mesta, blizu Grand Resort Hurghada se nahaja prečudovito letoviško mesto Hurgada. Hotel na plaži, koralni grebeni z živahnim podmorskim življenjem, vodni park znotraj hotela in pestra ponudba potapljaških centrov na plaži – to je mesto Hurgada. Hotel Siva Grand Beach se razprostira na dih jemajoči, počasi padajoči zasebni plaži le 8 km oddaljeni od Hurgade. Hotel je izjemno priljubljen med družinami, saj nudi udobno hotelsko nastanitev v eni izmed 550 sob, med katerimi so tudi družinske sobe z dvema ločenima spalnicama. Prostrana peščena plaža je ena izmed najlepših v Egiptu. Zanimivosti koralnega grebena bomo najlažje spoznali z obiskom Aqua Centra, ki proti plačilu nudi možnost najrazličnejših športnih dejavnosti, kot so potapljanje, deskanje, jadranje, supanje in še mnoge druge. Za vse, ki se raje sproščajo na terasi za sončenje ob bazenu Siva Grand Beach nudi, prostran sladkovodni bazen nepravilne oblike in ločen otroški bazen, ki ju obdajajo prečudoviti vrtovi. Kot mnoge nastanitve v Hurgadi, hotel Siva Grand Beach prav tako nudi All inclusive storitev, ki vključuje tri samopostrežne obroke in brezalkoholne pijače. Da bi vam zagotovili čim bolj brezskrbne počitnice, ima Siva Grand Beach pestro ponudbo storitev tudi za najmlajše. V hotelu si lahko izposodimo varnostna vrata za dojenčke, otroške posteljice ter družabne igre, uganke, glasbo in knjige za otroke, televizije pa predvajajo otroške televizijske kanale. Najmlajši se bodo neizmerno zabavali v otroškem klubu, kjer je v notranjem in zunanjem igrišču Siva Grand Beach poskrbljeno za animacijo.

Siva Grand Beach

 

Mirne počitnice v idiličnem letovišču Grand Resort Hurghada v Egiptu

 

Grand Resort Hurghada, del katerega sta tudi Siva Grand Beach in Grand Hotel Hurghada, je idilično letovišče v Egiptu. Zanimivo in arhitekturno dovršeno letovišče v mavrskem stilu od bližnjega hotela ločujeta cesta in Grand Mall Hurgada. Hotel ima pestro ponudbo restavracij, barov, ki jo odlično dopolnjujejo restavracije, bari, kavarne in trgovine Grand Mall. Resort je približno 10 km oddaljen od centra Hurgade. Hotel vsakodnevno organizira brezplačen prevoz v center, kar nam omogoča, da poležavanje na plaži združimo z obiskom očarljivega, nekdaj ribiškega mesteca. Čeprav zasebno plažo ob Grand Resort Hurghada letovišču uporabljajo tudi gostje drugih hotelov, ne bo gneče, saj so hotelskim gostom zagotovljeni ležalniki in senčniki. Grand Hotel Hurghada se nahaja neposredno na prostrani plaži, nedaleč od Siva Grand Beach in je obdan s slikovitim parkom. Egipt vselej poskrbi za vse obiskovalce, zato je Grand Hotel Hurghada priljubljen za vse, ki si želijo mirnih in brezskrbnih počitnic. Odraz tega je njihova ponudba sproščujočih masaž in spa tretmajev, ki so med najbolj cenjenimi v Egiptu. Zanimivosti, zabave in brezskrbnih trenutkov nam v Hurgadi zagotovo ne bo primanjkovalo!

 

Hurgada, Egipt – Zanimivosti, izleti in raziskovanje pestre zgodovine

 

Med pogovorom s prijatelji in znanci boste ugotovili, da ima skoraj vsak na svojem “seznamu sanjskih počitnic” Egipt. Zanimivosti in skriti zakladi te države vsako leto privabljajo milijone turistov in znanja željnih raziskovalcev. Se sprašujete, kaj početi v Egiptu? Zanimivosti ne primanjkuje tudi v letoviških mestih, kot sta Sharm El Sheik in Hurgada. Hoteli velikokrat organizirajo najrazličnejše izlete, zato je sprva najbolje povprašati na recepciji izbranega hotela. Najpogosteje organizirani izleti v Hurgadi so:

 

  • Miniaturni park, Egipt – Zanimivosti Egipta na enem mestu

Miniaturni park predstavlja zgradbe v Egiptu, zanimivosti in zgodovino Egipta v miniaturnem modelu. Park ponuja popolnoma drugačno izkušnjo ter zagotavlja fantastičen izlet, na katerem bo vsa družina podrobneje spoznala Egipt. Zanimivosti v muzeju miniatur je izdelalo 60 skrbno izbranih umetnikov, ki na poseben način pripovedujejo zgodbo Egipta.

 

  • Čarobni narodni park Giftun

Enodnevni izlet nas bo popeljal na barvit narodni park otoka Giftun v Egiptu. Zanimivost otoka je izjemno velika biotska raznovrstnost, zaradi katere je bil otok leta 1995 razglašen za zaščiteno območje. Rajski otok vzhodno od Hurgade prikazuje očarljivo vizijo tropske lepote in živahnega podvodnega morskega življenja.

 

  • Plavanje z delfini in potapljanje na dah

Enodnevni izlet se bo začel z vznemirljivo plovbo po morju vse do območja, kjer bomo našli najbolj očarljive prebivalce morja – delfine. Med potapljanjem bomo lahko občudovali barvite koralne grebene in pestro morsko življenje Egipta.