Odpotujemo na Sejšele ali Tenerife?

Sejšeli je pravzaprav 115 otokov v Indijskem oceanu, kjer ima morje vselej čudovitih 25 stopinj. Na Sejšelih nastajajo čudovite fotografije, saj dolge plaže pokriva bel pesek, voda pa je kristalno čista. Sejšeli imajo bujno tropsko rastje in zato so naravni parki na Sejšelih ena od stvari, ki jih na počitnicah ne smete zamuditi. Na Sejšelih so doma številne pisane živalske vrste, pravi raj za opazovalce ptic. Ljubitelji morskega sveta pa se seveda lahko potapljajo in ob tem spoznavajo pisan morski živalski svet, prekrasne koralne vrtove in ostanke ladijskih razbitin iz preteklosti.

Naravni park na otoku Praslin je svetovna naravna dediščina pod Unescovo zaščito in se ponaša z številnimi avtohtonimi rastlinskimi in živalskimi vrstami. Na otočku La Digue, pa je narodni park s prelepimi turkiznimi zalivčki in značilnimi kamnitimi skulpturami, vreden ogleda.

Počitnice z letalom

Tenerifi so največji in najgosteje poseljen španski otok in je eden izmed sedmih Kanarskih otokov. Prekrasne peščene plaže vsako leto privabijo štiri milijone turistov, turizem pa je tudi glavna dejavnost na tem otoku. Tenerifi so vulkanskega izvora, zato je na njih zelo pestra in raznolika narava. Od gozdov, eksotičnih rastlin, puščav, gora in vulkanov. Počitnice na Tenerifih bodo zagotovo aktivne, primerne tako za družine z majhnimi otroki, navdušene golfiste, kolesarje in deskarje. Ponudba nočnih klubov, restavracij in barov na otoku je res raznolika, otok pa se lahko pohvali s prijetno klimo in čudovitim morjem.