Pisarniško pohištvo je lahko pomemben del našega vsakdana

Pisarna je prostor, kjer marsikdo preživi  8 in več ur dnevno, kar pomeni tako rekoč naš drugi dom, ki naj bo urejen tako, da se bomo v njem dobro počutili, pisarniško pohištvo pa nas bo s svojim izgledom in opremo motiviralo ter spodbujalo. To je prostor, ki naj bo opremljen funkcionalno in udobno. Pomembna je kvalitetna svetloba, ki naj površino miz osvetljuje enakomerno, zagotovimo pa jo lahko s primerno stropno osvetlitvijo ali posameznimi namiznimi svetilkami. Prostor naj bo prav tako dobro akustično načrtovan.

Ključni detajl za doseganje urejenosti našega delovnega prostora je gotovo primerna omara za pisarno, ki nam omogoča shranjevanje dokumentov, datotek, načrtov, računov in druge poslovne dokumentacije, ki naj bi bila organizirana tako, da je do nje enostavno dostopati. Na voljo imamo nizke, visoke, ozke ali  dolge, izdelane iz različnih materialov, njihov notranji prostor pa je lahko sestavljen iz polic odprtega, zaprtega tipa, predalov ali celic, namenjenih za varno shranjevanje škatel ali map z dokumenti.

Pisarniško pohištvo

Ko govorimo o delovnem kotičku, nam prav gotovo na pamet pride miza za pisarno, saj je le-ta navadno v vlogi osrednjega elementa pisarniškega pohištva in zaposlenemu predstavlja njegov vsakodnevni delovni prostor. Pomembni sta njena velikost in višina, ki nam morata omogočati pravilno držo pri sedenju ter zadostno razdaljo med očmi in ekranom.

Pisarniški stol mora primerno podpirati vašo hrbtenico in pomagati pri vzdrževanju pravilne drže. Pomembno je, da je nastavljiv in se lahko prilagaja višini naše mize, tipkovnica in miška pa nam morata biti med sedenjem na dosegu roke in na isti površini.