Peči za centralno ogrevanje na drva iz lastnega razvoja s tradicijo

Pri Valtisu smo že trideset let specialisti za izdelavo in montažo peči na drva ter servis peči za centralno ogrevanje na drva. To je še vedno najbolj priljubljen oblika ogrevanja, ki ji zaupa največ Slovencev. Med različnimi oblikami ogrevanje se za peč na drva relativno veliko ljudi odloči zaradi razmeroma nizke cene lesa kot materiala glede na druge energente, saj imamo v Sloveniji srečo, da kar dve tretjini ozemlja prekriva gozd. Med vsemi oblikami ogrevanja pa je izjemno priljubljen kotel na drva, kjer opažamo neverjetne tehnološke in ekološke napredke v zadnjih letih. Ne prepustite ničesar naključju in zaupajte preizkušeni tehnologiji in znamki Waltis. Naši strokovnjaki so namreč razvili sistem izdelave in vzdrževanja najkakovostnejših peči za centralno ogrevanje na drva, tako da z novo tehnologijo tudi takšno ogrevanje ni več nujno potratno ali neekološko. Z​ našimi pečmi na drva z integriranim zalogovnikom bodo vaši stroški ogrevanja znižani, optimalen izkoristek pa zagotovljen. Tako boste prihranili in pametno investirali v naš kotel VIVA GT, ki je izdelan iz najbolj dolgoživih materialov in opremljen z najkakovostnejšimi dodatki. Odporen je namreč na vse kemijske spojine, ki se tvorijo pri izgorevanju, ter prenese temperaturo do 1800  °C.

Peči za centralno ogrevanje

Naša peč na drva z integriranim zalogovnikom: brez zakajene kurilnice ali hiše

Marsikaterega uporabnika peči na drva že od nekdaj pesti težava zakajenega kurišča, saj se pri odpiranju vrat od tam pokadi. To je ne le neprijetno, temveč tudi nezdravo in nevarno. Zagotovite si najbolj sodoben in ekološki kotel podjetja Valtis. Ob odpiranju vrat na našem kotlu se tok dimnih hlapov samodejno preusmeri, obenem pa se jakost ventilatorja pojača. Dimni plini odhajajo pri odprtih vratih prek sesalne odprtine neposredno v dimnik. V nasprotju z običajnimi kotli se dim tako pri naših pečeh na drva (cene najdete na spletni strani našega podjetja) nikoli ne zakadi v prostor.

Uporaba peči za centralno ogrevanje na drva je ekološko sprejemljiva, saj je les avtohton in obnovljiv vir energije. S to vrsto ogrevanja tudi prihranite in ste do neke mere bolj povezani z naravo, saj ste v stiku z lesom. Cene drv so seveda odvisne od stopnje njihove pripravljenosti, glede na obdelavo.

S pečmi na drva podjetja Valtis prihranite denar in si poenostavite življenje

​Pri nas razvita tehnologija Smartfire™ zagotavlja napredno reguliranje kotla, kjer kotel prisluhne toplotnim potrebam vašega bivališča in na tej osnovi dovaja ustrezno jakost svojega gretja. Sistem pri peči za centralno ogrevanje na drva nadzoruje kvaliteto izgorevanja polen in v realnem času prilagaja dovajanje svežega zraka, s čimer kotel sam kar najbolj učinkoviteje porablja gorivo in omogoči najboljši izkoristek. Pri peči na drva z integriranim zalogovnikom se polena nalagajo le enkrat na dan, saj je naš kotel opremljen z velikim nalaganim prostorom prostornine 135 litrov, kamor lahko naložimo drva, dolga do 55 cm. Temu se posvetimo zgolj enkrat dnevno. Gotovo je bilo vsakokratno nalaganje polen med najmanj priljubljenimi opravili vašega otroštva. Naše peči na drva so oblikovane tako, da vam velik nalagalni prostor za kolena zagotavlja primerljive dolžine ogrevalnega časa kateri koli drugi metodi ogrevanja. Med najbolj vidnimi prednostmi peči na drva z integriranim zalogovnikom so torej preprosto in zanesljivo delovanje, veliko prostora za nalaganje drv, visoka učinkovitost, preprostost nalaganja polen z vrha ter izjemna dolgoživost peči. Dodatna prednost tega načina ogrevanja je tudi ogrevanje sanitarne vode z uporabo zunanjega kombiniranega grelnika, prav tako integriranega z našo pečjo na drva. Ceno naših proizvodov in vse dodatne informacije vam naši sodelavci izjemno radi podajo, saj je osebni pristop in celostno svetovanje naš zaščitni znak.

peč na drva

​Zaupajte tridesetletni tradiciji izdelave in montaže peči na drva

V podjetju Valtis imamo že trideset let izkušenj z razvojem in proizvodnjo peči za centralno ogrevanje. Naša največja prednost je, da smo si pridobili lastno znanje in kompetence, kar sega že v osemdeseta leta dvajsetega stoletja. Tedanje podjetje Ferrotherm, eden največjih jugoslovanskih proizvajalcev kotlov, je že takrat pripravljajo razvoj prototipov za domač in avstrijski trg. Naša ekipa se še danes napaja iz izkušenj in znanja takratnega tima, ki so nam jih predali in ohranili v naših izdelkih, saj se je njihova pot in dejavnost prenesla na sedanji trg. Edini v Sloveniji namreč nudimo sistem popolnega spremljanja pri vašem ogrevanju: lasten razvoj in proizvodnjo peči za centralno ogrevanje na drva, svetovanje in informacije, vključno s pomočjo pri pridobitvi subvencije. Naša montaža peči na drva se izvaja z notranjimi izvajalci, kar omogoča strokovnost, prihranek in osebni pristop. Temu sledi tudi vzdrževanje, ki mu namenjamo enako mero pozornosti, saj je za nas ključno za dolgotrajno uspešnost naših peči na drva in dobro počutje naših strank. Oglasite se nam prek telefona ali spleta oziroma osebno – posvetili vam bomo potreben čas in pozornost, da bomo našli rešitev prav za vas!