Pakirni material – izberite primeren lepilni trak za pakiranje

Pakirni material nam omogoča maksimalno zaščito artiklov med transportom. Ker je na trgu na voljo pestra ponudba različnega pakirnega materiala, je naša naloga glede na izdelek, ki ga bomo zapakirali, izbrati primernega. Pri tem je seveda potrebno upoštevati še prevoz, skladiščenje in trgovino. Ko omenimo pakirni material, zagotovo najprej pomislimo na lepilni trak za pakiranje, ki ga ne uporabljamo le v podjetjih, temveč tudi v domačem okolju, kadar zavijamo darila. Če je pred nami kartonasta škatla, v katero nameravamo zapakirati določen izdelek, je uporaba lepilnega traku za pakiranje najboljša izbira. Pri tem pa moramo razlikovati med tistim, ki je namenjen ročni uporabi in tistim, ki je namenjen za industrijsko lepljenje. K pakirnemu materialu sodijo lepilni trakovi za pakiranje različnih širin, dolžin in debelin, zato moramo še pred pričetkom dela vedeti, kaj želimo doseči s pakiranjem, kako kvaliteten material potrebujemo in kakšna bo temperatura, na kateri bo naš izdelek shranjen. Na trgu so na voljo tako standardni lepilni trakovi za pakiranje, kot tudi opozorilni in barvni ali takšni s tiskom, ki ga izbere stranka. Danes se vse pogosteje uporabljajo leseni pakirni materiali, nepogrešljivi pa so še jekleni trakovi in stretch folija.

Kateri pakirni material izbrati in kaj upoštevati pri izbiri?

Izbira pakirnega materiala je precej bolj zahtevna, kot si lahko zamislimo. Če izberemo primeren pakirni material, si samo pakiranje zelo olajšamo in k sreči imamo danes veliko možnost izbire. Pri izbiri primernega pakirnega materiala nikar ne pozabimo na lastnosti izdelkov, ki jih nameravamo zapakirati, saj je prav od njih odvisna izbira lepilnega traku za pakiranje in drugih pripomočkov. Ker je večina teh izdelkov izjemno občutljiva na poškodbe, je nujno potrebno temu prilagoditi izbran pakirni material, ki naj bo kar se da kakovosten in trpežen ter odporen na različne dejavnike. Stretch folija pri tem omogoča dodatno zaščito izdelkov, zato je nepogrešljiv pripomoček. Pravzaprav gre za zadnjo fazo pakiranja izdelka, ki pa je ključnega pomena, saj stretch folija ne zagotavlja le zaščite pred prahom, temveč tudi izboljša stabilnost izdelkov med samim transportom. Z izbiro primernega pakirnega materiala dosežemo optimalno zaščito izdelka in znižamo stroške, ki pri tem nastanejo.

pakirni material

Pred katerimi dejavniki pakirni material ščiti naše izdelke?

V prvi vrsti zagotovo pred prahom, ki se zelo rad nabira na tistih izdelkih, ki dlje časa stojijo v skladišču. Zahvaljujoč pakirnemu materialu so naši izdelki zaščiteni med prevozom, kar pomeni, da bodo na želen cilj prispeli nepoškodovani in čisti. V kolikor obstaja možnost, da bodo izdelki med prevozom na cilj izpostavljeni različnim vremenskim razmeram, vlagi ali visokim temperaturam, je to potrebno upoštevati pred izbiro pakirnega materiala. Obstajajo namreč nepremočljivi pakirni materiali in takšni, ki so odporni na visoke temperature. Uporabljajo se lahko pri shranjevanju izdelkov na prostem in za pokrivanje tovora, ki se shranjuje izven skladišča. Lesen pakirni material je lesni proizvod, ki je narejen iz neobdelanega lesa in se uporablja v prometu za zaščito, pritrjevanje, podpiranje ali prevažanje blaga. Gre za palete, zaboje, bloke, kolute, tovorne deske, paletne okvirje in druge pripomočke. Uporablja se pri trgovanju z različnimi vrstami blaga, ker pa je v večini primerov izdelan iz manjvrednega lesa, obstaja nevarnost za vnos in širjenje rastlinam škodljivih organizmov.

Lepilni trak za pakiranje naj bo kompatibilen z embalažo

Ogromno težav nastane prav pri izbiri lepilnega traku za pakiranje, saj vsi lepilni trakovi niso kompatibilni z vsemi vrstami materialov embalaže. V tem primeru je izdelek neustrezno zavarovan, saj se bo lepilni trak za pakiranje hitro odlepil. Pakirni material naj bo vedno prilagojen vrsti izdelka, po drugi strani pa naj bo prilagojen tudi načinu shranjevanja oziroma transporta. Pred izbiro dobro premislimo, kaj bi bila najprimernejša izbira v našem primeru. Pomislimo na lastnosti materiala, ki bo ščitil naše izdelke pred poškodbami, pri tem pa ne pozabimo na enostavno uporabo, ki nam bo prihranila ogromno časa in na cenovni vidik, saj je mogoče s primerno izbranim in kakovostnim pakirnim materialom znižati stroške podjetja.

lepilni trak za pakiranje

Kam po pakirni oziroma embalažni material?

V podjetju Avto Minjon lahko poceni kupite kakovosten pakirni material, vključno z jeklenimi trakovi in lepilnimi trakovi za pakiranje. Ker je naša ponudba zelo pestra in raznolika, smo prepričani, da boste pri nas našli tisto, kar iščete. V program pakirnega materiala smo uvrstili različne izdelke, ki so pri pakiranju nepogrešljivi, poudarek pa je na njihovi trpežnosti in dolgi življenjski dobi, zahvaljujoč katere bo vsak izdelek varen pred različnimi dejavniki iz okolja. V spletni trgovini najdete vse pripomočke na enem mestu, z veseljem pa vam bomo svetovali pri izbiri primernega pakirnega materiala za vaš primer. Prihranite čas in poskrbite za maksimalno zaščito vaših izdelkov!