Ortodont Ljubljana

Ortodont v Ljubljani na enem mestu nudi vse storitve ortodontije – veje zobozdravstva, ki s sodobnimi metodami ureja položaj zob v čeljustih, ureja medčeljustne odnose in s tem razvoj obraza. Ortodonta v večini primerov obiščemo ko izrastejo stalni sekalci in šestice, saj je takrat že mogoče natančno oceniti medsebojno postavitev zob. V kolikor so med pregledom ugotovljene nepravilnosti, je potrebno pripraviti načrt zdravljenja, saj je mogoče ortodontske anomalije (kadar se pravočasno ukrepa) ustrezno odpraviti. Na področju ortodontije se uporabljajo različni ortodontski aparati, z uporabo katerih lahko zagotovimo idealno postavitev zob. V večini primerov se ortodont odloči za ortodontsko zdravljenje z uporabo natančno izdelanih nosilcev (zvezdic), med katere je vpet žični lok, le-ta pa s silo deluje na zobe in jih premika v optimalen položaj. Kost, ki obdaja in drži zobe v dlesnih, je namreč prožna, zato jo lahko z ortodontskim zdravljenjem uspešno preoblikujemo. S pravočasnim obiskom ortodonta in s pravočasnim ukrepanjem zmanjšamo verjetnost po potrebi fiksnega ortodontskega aparata v odrasli dobi ali celo potrebi po operativnem posegu. Nekatere anomalije je mogoče primerno korigirati že v obdobju rasti, zato je zgodnji obisk ortodonta ključnega pomena za uspešno korekcijo. Poleg tega so na področju ortodontije čakalne dobe precej dolge, razen, če se odločimo za samoplačniške storitve. Še vedno ne veste, zakaj bi morali obiskati ortodonta in preveriti, ali je lega vaših zob pravilna? V nadaljevanju vam bomo predstavili kar nekaj razlogov ZA.

Ortodont Ljubljana

Z ortodontom v Ljubljani do lepega nasmeška

Estetski izgled je le eden izmed razlogov za obisk ortodonta v Ljubljani. Nepravilna postavitev zob in nepravilni medčeljustni odnosi vplivajo na naš estetski izgled, posledično pa tudi na lastno samopodobo in na odnos okolice do posameznika. Lepi zobje so naš odsev in pri tem si lahko pomagamo z ortodontijo. Zobje so nujno potrebni za normalno žvečenje in uživanje hrane, a v ta namen morajo biti v pravilni legi. Kadar so nepravilno postavljeni, je žvečenje hrane oteženo, sčasoma pa pride do hude obrabe zobne površine. Ker se preveliki pritiski pri žvečenju ustvarjajo zgolj na določenih mestih, lahko pride do trajne poškodbe zob na tistih mestih in v končni fazi tudi do izgube zoba. Napačna postavitev zob v ustni votlini vodi k nejasnemu in nerazločnemu govoru, ki lahko načne našo samozavest. Ortodontija je torej veja zobozdravstva, ki nam omogoča, da izkoristimo vse prednosti pravilne postavitve zob. Ne pozabimo na higieno ustne votline, ki je lahko v primeru nepravilne postavitve zob otežena, saj so določena mesta v ustni votlini težje dostopna, vse to pa vodi v nastajanje trdovratnih zobnih oblog, v razvoj kariesa in posledično tudi v vnetje dlesni. S pravočasnim obiskom ortodonta lahko vsa omenjena stanja preprečimo in tako zaščitimo zdravje svojih zob. Ko uvrstimo zobe na pravilen položaj in se čeljusti med sabo poravnata, jim omogočamo, da opravljajo svojo funkcijo pri najmanjši obrabi in lastni zobje bodo še dolgo ostali v ustih. Ortodont pri svojem delu uporablja najsodobnejše tehnike zdravljenja nepravilnosti v ustni votlini in pacientu glede na vrsto nepravilnosti priporoči uporabo določene vrste ortodontskega aparata, s katerim bomo dosegli najboljše rezultate na področju ortodontije.

Za obisk ortodonta ni nikoli prepozno – katerega izbrati?

Saj poznate pregovor »bolje pozno, kot nikoli«, kajne? Če vas že vrsto let moti napačna lega zob, ki vam otežuje zagotavljanje primerne ustne higiene in vam krade samozavest, obiščite ortodonta v Ljubljani. V Dentalni akademiji nas vse pogosteje obiskujejo odrasli pacienti, ki se zanimajo za storitve ortodontije. Ta naložba nam prinaša dolgoročne koristi, saj so zobje minljivi in jih lahko hitro izgubimo. S pomočjo ortodonta in ortodontije si lahko zagotovimo lep nasmešek, več samozavesti in veliko mero osebnega zadovoljstva, vse to pa vpliva na naše odnose z ljudmi okrog nas. Najboljši ortodont je tisti, ki ima na področju ortodontije veliko izkušenj, njegov delovni čas je fleksibilen, ponuja nam več vrst ortodontskih aparatov (fiksni s kovinskimi ali prozornimi keramičnimi nosilci, nevidni in lingualni aparat), hkrati pa ima dober ugled. Odločitev za obisk ortodonta je vse prej kot enostavna, a šele ko spoznamo vse rešitve, ki nam jih nudi ortodontija, uvidimo, da je obisk ortodonta najboljša odločitev in naložba v lastno zdravje oziroma prihodnost. V Dentalni akademiji v Ljubljani vam nudimo vse storitve ortodontije na enem mestu, poleg tega pa izvajamo redne preventivne preglede, izdelujemo snemne proteze, poskrbimo za zalivke, prevleke in mostičke, ukvarjamo pa se tudi z endodontijo, družinskim zobozdravstvom, ekstrakcijami in beljenjem zob. Za izboljšan videz zob in obraza ter za več samozavesti in dolgoročno zdrave zobe obiščite ortodonta v Ljubljani. Ortodontsko zdravljenje ni strošek, temveč je v prvi vrsti naložba, ki je brez dvoma ne bomo obžalovali.

Ortodontija