Oprema za bazene – različna pokrivala, filtri za bazen ter sesalci

Oprema za bazene je poleg samega bazena ključnega pomena, da bomo lahko uživali v poletnem čofotanju ter druženju s prijatelji in našimi družinskimi člani. Bazen je odlična rešitev za vse tiste, ki imate na vrtu ali v okolici vaše hiše dovolj prostora, da lahko tja postavite bazen, bodisi montažni, ki ga v zimskim mesecih razstavite in pospravite, bodisi fiksen, ki ga lahko uporabljate, dokler je lepo vreme, potem pa ga enostavno pokrijete in vas počaka skozi zimo. V podjetju Ema d.o.o. se zavedamo, kako pomemben je bazen za vsakega posameznika, zato vam poleg prodaje bazenov in opreme za bazene zagotavljamo tudi svetovanje, načrtovanje ter vgradnjo in zagon bazena. Nudimo vam različne vrste bazenov od montažnih, fiksnih ter notranjih in masažnih bazenov, odvisno za kaj želite imeti posamezen bazen. Pomemben aspekt pri vsakem bazenu je tudi vzdrževanje vode v bazenu, saj bo le z rednim čiščenjem voda kakovostna in mamljiva, obenem pa je pomembno, da vseskozi skrbimo za to, da filtri za bazen niso zamašeni, ter da ob neuporabi bazena poskrbimo za primerno pokrivalo za bazene. Prepričani smo, da boste nad našimi bazeni izjemno navdušeni in verjamemo, da vam bodo služili dolgo časa.

Pokrivalo za bazene

Hidravlična oprema za bazene ima različne funkcije

Bazeni so odlična rešitev za odrasle, saj jih lahko uporabljate za rekreacijsko plavanje, sprostitev po napornem delu ali zgolj za ohlajanje v poletnih mesecih. Enako navdušeni kot vi, če ne še bolj, bodo tudi vaši otroci, saj bodo lahko nemoteno plavali in se igrali s prijatelji ob in v bazenu ter tako kvalitetno preživljali prosti čas. V podjetju Ema nudimo bazene s pvc folijo, keramično oblogo, montažne bazene in notranje bazene, prav vsi pa imajo nekaj skupnega. Ne glede na izbiro bazena mora biti vsak bazen opremljen z osnovno hidravlično opremo za bazene, ki jo po funkcijah delimo na: površinsko zajemanje vode, kjer ločimo skimer in prelivni rob, mehansko filtrirno napravo, s katero odstranjujemo grobe delce, distribucijski sistem za povrat filtrirane vode in talni izpust za praznjenje bazena. Pomembno je, da je hidravlična oprema za bazene korektno odmerjena glede na količino vode in obliko bazena, obenem pa mora zagotoviti pravilno mešanje vode in dovolj hitro filtriranje. Glede na opremo za bazene ločimo prelivni bazen in bazen s skimerji. Prelivni bazen zagotavlja vodo do zgornjega roba bazena, ki se potem steka v zbirni prelivni kanal, ki je lahko po celotnem obodu bazena ali pa samo po eni stranici. Investicija v prelivni bazen je visoka in zato nekaterim nedosegljiva, zato se lahko odločite tudi za bazen s skimerji, ki so nekakšne površine šobe z loputami, ki kompenzira nivo vode v bazenu, večji delci se ujamejo v mrežici, fini pa gredo dalje do filtra. Ne glede na izbiro vam zagotavljamo kakovostno opremo za bazene in dolgo življenjsko dobo.

Oprema za bazene ter kakovostno vzdrževanje bazenske vode

Bazen je za marsikoga sanjski dodatek vsaki hiši in zagotavlja kakovostno ter veselo preživljanje prostega časa, idealen kraj za druženje z družino in prijatelji, obenem pa imamo z bazenom lasten kopalni raj kar na svojem vrtu. Da bo preživljanje prostega časa ob in v bazenu kakovostno, moramo poskrbeti za pravilno opremo za bazene in predvsem lepo in čisto vodo. Bazenska voda je izjemno občutljiva, saj se neprestano spreminja zaradi vremena, temperature in števila kopalcev, zato morajo biti parametri vedno pravi. Vzdrževanje vode v bazenu je ključnega pomena za nemoteno kopanje, za to pa morajo biti izpolnjeni štirje pogoji. Prvi pogoj je, da je voda mehansko prečiščena za kar poskrbi kakovostna filtrirna naprava, drugi pogoj je kemijska obdelava vode, ki zagotavlja kristalno čisto vodo, tretji pogoj pa je čisto dno brez listja, peska in ostalih stvari. Zadnji, a izjemno pomemben pogoj za kopanje je primerna temperatura vode, ki zagotavlja resnično udobje v bazenu.

Bazensko pokrivalo

Pokrivalo za bazene in ostala dodatna oprema

Večina ljudi je mnenja, da je bazen uporaben le v vročih poletnih mesecih, ko je temperatura zraka dovolj visoka, obenem pa večino časa sije sonce, a v našem podjetju se zavedamo, da lahko bazen uporabljate tudi v drugih mesecih ob nekoliko manj prijetnih vremenskih vplivih. Kako je to mogoče? Nudimo vam pokrivala za bazene kot je bazenska streha, s pomočjo katere boste podaljšali sezono kopanja za tri in štiri mesece, obenem pa vam bo omogočila plavanje pod streho, na toplem, tudi v nekoliko hladnejših mesecih. Bazenska streha kot pokrivalo za bazene zagotavlja zaščito pred vetrom z na pol odprto streho, minimalno ohladitev vode čez noč zaradi dobre izolacije ter varnost otrok in domačih živali pred padcem v vodo. Pokrivalo za bazene je odlična rešitev za preprečevanje umazanije v vodi, zmanjša nam delo s sesanjem, obenem pa zmanjša tudi stroške uporabe bazena za kar 50%. Poleg pokrival za bazene imamo v naši ponudbi tudi ostalo dodatno opremo, kot so filtri za bazene, sesalci za bazene in različne vrste osvetlitve, da se boste lahko kopali tudi ponoči.