Opornice za koleno in druge sklepe uspešno pomagajo pri ublažitvi bolečin

Opornice, za katere se uporablja še poimenovanje ortoze, predstavljajo enega najosnovnejših ortopedskih oziroma fizioterapevtskih pripomočkov. Njihova osnovna naloga je lajšanje bolečin v različnih sklepih. Še posebej pogosta je opornica za koleno, saj gre nedvomno za enega najbolj obremenjenih sklepov, pri katerem pride zato hitro do poškodb in podobnih težav. Seveda pa so vam na voljo še ortoze za druge sklepe, denimo opornica za gleženj, komolec ipd.

Opornice oz. ortroze se lahko uporabljajo kot preventivni pripomoček

Običajno se začne opornica za koleno in druge sklepe uporabljati šele po tem, ko so težave že pojavile, vendar pa je lahko v mnogih primerih to tudi izredno učinkovita oblika preventive, ki zmanjša nevarnost za poškodbe ali za njihovo ponovitev. Preventivna uporaba se zato pogosto svetuje aktivnim športnikom, predvsem tistim, ki se ukvarjajo z dejavnostmi, kot je tek. Dobra opornica za koleno poskrbi za stabilizacijo sklepa, in sicer s tem, da ustvari rahlo kompresijo, ne da bi vas pri tem tiščala ali kakor koli ovirala. Med uporabo boste praktično pozabili, da je opornica za koleno sploh nameščena. Če gre predvsem za preventivno uporabo, načeloma ni potrebna zelo kompleksna opornica za koleno (ali za kateri koli sklep, ki ga želite zaščititi), ampak običajno povsem zadoščajo različni trakovi, bandaže ipd. Najvažneje je, da izberete izdelek, ki bi kar najbolje ustrezal vašim individualnim potrebam, aktivnostim, s katerimi se ukvarjate, in morebitnim težavam v preteklosti, katerih ponovitev poskušate preprečiti.

opornica za koleno

Kakovostna opornica za koleno bo močno olajšala gibanje

Za mnoge ljudi pa opornica za koleno seveda ne predstavlja »zgolj« preventive, ampak gre za nekaj, brez česar bi bila številna vsakodnevna opravila praktično neizvedljiva, saj bi bila bolečina v sklepu sicer preprosto prehuda. Tako se ortoze za koleno pogosto uporabljajo pri rehabilitaciji po poškodbah, za lajšanje bolečin, ki so povezane z degenerativnimi spremembami (kot je npr. artroza), pri preobremenitvenem sindromu in podobnih težavah. Ne glede na vzrok, zaradi katerega se soočate s (kroničnimi) bolečinami, lahko kvalitetna opornica za koleno pomaga pri blaženju teh bolečin in pri povečanju vaše mobilnosti. V podjetju Tosama se zavedamo, za kako dragocen pripomoček gre, zato skrbimo za to, da opornice oziroma ortoze, ki vam jih ponujamo, ustrezajo najstrožjim standardom kakovosti. S tem je poskrbljeno za odlično stabilizacijo sklepov, kar je izjemno pomembno za ublažitev bolečin in zmanjševanje nevarnosti za nadaljnje poškodbe.

V ponudbi še opornica za gleženj, vrat, komolec in opornica za zapestje

Opornica za koleno pa je le ena izmed podvrst, ki vam jih ponujam. Med drugim vam je denimo na voljo opornica za zapestje, ki je izredno koristna pri težavah, kot so sindrom karpalnega kanala, vnetje kit in blažje oblike zvinov. Tudi pravilno izbrana opornica za zapestje pomaga pri zmanjševanju nevarnosti za ponovne poškodbe. Navsezadnje sodi zaradi obilice tipkanja, ki je postalo del vsakdana za visok odstotek populacije, tudi zapestje med sklepe, ki so nadpovprečno izpostavljeni poškodbam. Poleg tega pa vas v naši ponudbi čakajo še opornica za gleženj, komolec in vrat ter različni trakovi oziroma pasovi – za meča, hrbet oz. ledveni predel itn. Z našimi pripomočki je torej mogoče poskrbeti za nežno kompresijo različnih delov telesa, ki bo prispevala k razbremenitvi in zmanjšanju bolečin, kar bo zagotovo močno pripomoglo k dvigu kvalitete vašega življenja.

Opornica za zapestje

Na kaj morate še posebej paziti pri izbiri opornice in podobnih izdelkov?

Zelo pomembno je, da si za nakup  opornice (za gleženj, koleno in druge sklepe oz. dele telesa) vzamete dovolj časa in izberete pripomoček, ki bo zares primeren za vas, kar morate prav tako upoštevati v primeru nakupa trakov, bandaž itn. Za začetek je vsekakor nujno, da ugotovite, katera je prava številka/velikost za vas. V spletni trgovini Tosama so ob posameznih artiklih navedene natančne mere, ki vam bodo močno olajšale izbiro. Če niste povsem prepričani, katera velikost bi bila najustreznejša za vas, pa smo vam na voljo za dodatna vprašanja. Za optimalni učinek pa je hkrati zagotovo zelo važen pravi material, kar je še ena izmed lastnosti, na katero morate biti pozorni pri nakupu. Nujno je, da material nudi popoln oprijem, sicer ne bo zagotovljena optimalna stabilizacija. Vendar pa je po drugi strani prav tako pomembno, da material dopušča koži, da diha. Ker gre za dodatek, ki ga mnogi nosijo  ves dan ali vsaj večino dneva, bi material, ki ne bi bil dovolj zračen in ki ne bi omogočal hitrega odvajanja vlage, povzročal precej težav. Pri tem imamo v mislih predvsem srbečico, kožne izpuščaje ipd. Če se odločite za nakup enega izmed artiklov iz ponudbe podjetja Tosama, vam ne bo treba skrbeti glede tovrstnih nevšečnosti. Vsi artikli, ki vam jih ponujamo, so namreč izdelani iz skrbno izbranih materialov, ki so izjemno zračni in prijazni do vaše kože. Posledično je nošnja nadvse udobna. Ne bo torej nevarnosti za tiščanje, ki bi povzročalo nelagodje in oteževalo gibanje. Izdelki se po potrebi brez težav uporabljajo med športnimi aktivnostmi, večinoma pa so dovolj tanki, da čeznje zlahka oblečete različna oblačila ali pa jih kombinirate z obutvijo.