Najboljša okna za vaš dom po meri ali v standardnih dimenzijah

Vsakdo si za svoj dom želi najboljša okna, ki imajo dolgo življenjsko dobo in kvalitetno sestavo. Dobra okna v ponudbi so poznana po svoji estetiki, narejena so iz odličnih materialov, s svojo konkurenčno ceno pa jamčijo za vrhunsko kakovost. Uporabniku nudijo brezskrbnost in zahtevajo le minimalno vzdrževanje. V ponudbi boste našli trendovske panoramske stene, obsežno linijo lesenih oken, ali kombinacijo lesa in aluminija – les alu okna. Različne dimenzije po meri danes ne predstavljajo nobene težave zato ima vsaka stranka možnost izbire oken po meri. Glede na vaše potrebe so v ponudbi okna z dvoslojno ali troslojno zasteklitvijo, ki nudijo vrhunsko termično in zvočno izolativnost. Pri nakupu oken lahko izbirate med različnimi slogi in materiali, odvisno od zunanje podobe objekta katerega gradite ali prenavljate. Les alu okna vam s svojimi tankimi okvirji in minimalističnim stilom ponujajo sodoben in preprosti videz, ki je v današnjem času zelo atraktiven in iskan. Za kupce, ki iščejo vez z naravo so lesena okna kot nalašč. Proizvedena so iz kakovostnega ter dobro obdelanega lesa, katerega vzdrževanje je enostavno. Kljub temu pa lesena okna zahtevajo in potrebujejo določeno mero skrbi, to pa stranke ki se zanje odločijo dobro vedo. Kar boste dali svojim lesenim oknom, vam bodo ta s svojo naravno lepoto vrnila z dvojno mero. S kakovostnim okovjem in estetskimi kljukami za okna si skoraj ne morete zamisliti kaj lepšega za vaš dom. Njihova vgradnja je pogosta pri izdelavi nizkoenergijskih ali pasivnih hiš, kakor tudi klasičnih družinskih hiš in stanovanj. Okna so pomemben del zgradbe, zato zberite vse informacije in dobro premislite za katera bi se odločili, oz. katera okna bodo za vaš dom najboljša.

Zakaj se odločiti za lesena okna in njihove lastnosti

Ko se boste odločili za montažo oken, je v prvi vrsti potrebno poznati njihove karakteristike ter dobre in malo manj dobre strani. Vsaka okna niso primerna za vsako stavbo, kar ne pomeni, da so določena okna slabša od drugih. V primerjavi z plastičnimi ali aluminijastimi okni imajo lesena okna boljše izolativne lastnosti, zato so les alu okna v določenih primerih boljša izbira saj vsebujejo dobre lastnosti obeh materialov. Lesena okna imajo najmanjši koeficient raztezanja, posledica tega je stabilnost materiala, ki omogoča najrazličnejšo obdelavo. Lesena okna niso občutljiva na spremembe temperature, nudijo pa odlično zvočno izolacijo. Pozimi vas bodo dobro Klkjfasdklgasvmioafzaščitila pred mrazom, poleti pa pred vročino, še posebej če bodo opremljena z kakovostnimi stekli z dvojno ali trojno zasteklitvijo. Stopnja vlažnosti je po montaži oken regulirana s pomočjo lesa za katerega je znano da diha. Prozoren lak omogoča, da je vidna in ohranjena njegova naravna lepota, ki nudi občutek domačnosti in prijetnost bivanja. Ker lesena okna nimajo elektrostatičnega naboja, pomeni da se ne »naelektrijo« ter odbijajo prah na zunanji strani in v prostoru. Tudi vlaga se zaradi dihanja ne nabira na steklih, kar pa je še dodatna dobra lastnost.

Les alu okna – kombinacija materialov je včasih najboljša izbira

V primerjavi z okni iz lesa imajo les alu okna določene prednosti. Prevleka iz aluminija izvrstno dopolni les in ga na zunanji strani zaščiti, zato je glavna lastnost les alu oken trajnost in zelo dolga življenjska doba. Tako zaščitena okna lahko vzdržijo več generacij saj so praktično neuničljiva. Bistvena lastnost aluminija je tudi odpornost na korozijo, vzdrževanja pa praktično ne potrebujejo. Zaradi aluminija les ne bo razpokal, obledel ali se kako drugače poškodoval spričo vremenskih vplivov. Les alu okna imajo znotraj videz lesa in so oplemenitena z dvo ali troslojnimi stekli ter s kakovostnimi kljukami za okna in okovjem. V prostoru ohranijo naravni videz in vzdušje domačnosti. Izdelava oken poteka iz različnih vrst lesa in sami se lahko odločite o barvi in dimenzijah. Les hrasta, smreke, macesna in merantija je štirikratno obdelan, barvo pa po barvni lestvici izberete sami. Ko je ves material pripravljen, montaža oken poteka zelo hitro, opravljena pa je strokovno in po vseh predpisanih standardih.

Kako poteka montaža oken pri novogradnji in adaptaciji?

Najboljša montaža oken je takšna, ki jo opravi eno samo podjetje in ni potrebno iskati drugih podizvajalcev. S tem je prihranjenega veliko časa in za kvalitetno izvedbo jamči le ena odgovorna pravna oseba. Od zbiranja informacij, do končne izvedbe lahko najdete odgovore na vsa vprašanja na enem mestu. Ko se boste odločali o materialu iz katerega bodo okna, o dimenzijah in barvah, ko boste izbirali okovje in kljuke za okna ter vse ostalo, vas bo spremljala ista oseba ali skupina, ki bo od vsega začetka imela vse podatke. Tako bo delo potekalo brez težav in delovna skupina bo do potankosti poznala vaše želje in zahteve. Pri naročilu oz. izbiranju je pomembno, da veste ali želite dvo ali troslojna okna, kakšne okenske police želite, ali morda želite protivlomno okovje ter izberete kljuke za okna v ponudbi. S kakovostnimi materiali priznanih proizvajalcev boste zadovoljni vaš dom pa bo dobil čudovit videz.