Obnova strehe in izbira prave kritine za streho iz pločevine

Za obnovo strehe se največkrat odločimo zaradi dotrajanosti strehe ali mehanskih poškodb, ki so posledica vremenskih razmer. Obnova strehe ne pomeni vedno obnove celotne strešne kritine in lesene konstrukcije pod njo. Obnova lahko zajema le menjavo kritine, prenovo ostrešja ali menjavo poškodovanih strešnikov. Če je lesena konstrukcija stare strehe še v dobrem stanju, menjava te ni potrebna. Pri obnovi strehe strokovnjaki kleparstva in krovstva pregledajo celotno strešno konstrukcijo in odpravijo napake, ki bi lahko vplivale na novo kritino iz pločevine.

Kritina za streho

Kakovostno krovstvo in kleparstvo ter dovoljenja za obnovo strehe

Menjavo kritine iz pločevine prištevamo med redna vzdrževalna dela, ki ne potrebujejo posebnih gradbenih dovoljenj. Namreč dela, s katerimi ohranjamo dobro stanje stanovanjskega objekta, se štejejo kot vzdrževalna dela, za katera ne potrebujemo posebnih dovoljenj. Tudi za naložbena vzdrževalna dela, ki sledijo napredku tehnike, ne potrebujemo dovoljenj, če le ne spreminjajo velikosti, konstrukcije, zmogljivosti in namembnosti objekta. V podjetju Metrapan by Meltal opravljamo tudi krovska in kleparska dela. Krovstvo in kleparstvo obsega sanacijo obrob, strelovodnih napeljav, snegolovov, žlebov in odtočnih cevi.

Metrapan strešni paneli – kakovostna kritina za streho iz pločevine

Pri izbiri kritine za streho sta ključnega pomena arhitektura objekta in podnebne razmere. Sledenje so pomembne zato, ker moramo pri izbiri strešnih panelov upoštevati večje snežne obremenitve, močnejše sunke vetra, toče, nalive itd. Ne glede na to, ali gre za obnovo strehe ali novogradnjo, mora kritina iz pločevine zdržati več desetletji skozi najtežje podnebne razmere, ne da bi spremenila svoj videz ali lastnosti. Kritina za streho mora biti kakovostna, robustna, okolju prijazna in ne sme vsebovati strupenih snovi. Stare strehe so sestavljale azbestne plošče, ki so zdravju in okolju škodljive. Kljub nevarnosti še danes prekrivajo nekatere starejše hiše. Novi standardi gradnje v zadnjih letih poskušajo to spremeniti in zahtevajo obnovo vseh starih streh. Kritina za streho naj bo lahka, kot je kritina iz pločevine, saj bo manj obremenila stanovanjski objekt. Majhna teža je pogojena z enostavnejšo vgradnjo, ki prispeva k znižanju stroškov krovstva in kleparstva. Metrapan kritine za streho so narejene iz pocinkanih barvanih pločevin. Strešni paneli so dobavljivi v različnih debelinah. Debelina strešnih panelov je pogojena z zaščito pred pred mehanskimi poškodbami, vremenskimi razmerami in visoko nosilnostjo. Metrapan Premium HD strešni paneli iz pločevine so primerni za različne objekte, tudi za industrijske in stanovanjske. Strešni paneli, v obliki trapeza s petimi rebri, so dobavljivi v debelini izolacije med 30 mm in 100 mm. Izbirate lahko med raznovrstnimi paneli v številnih barvah, ki so po montaži nezahtevni za vzdrževanje. Metrapan strešni paneli predstavljajo odlično razmerje med kakovostjo in ceno.

Krovstvo in kleparstvo