Nakupu pohištva za spalnico namenite dober razmislek

Opremljanje in nakup pohištva za velik prostor namenjen spalnici, običajno ne povzroča težav. Več problemov pri načrtovanju predstavlja prostor z manjšo kvadraturo, ki mora biti prav tako funkcionalen in nikakor ne utesnjen. Ozirati se je potrebno na tloris, poševne strope, številne vogale, morda na cevi za centralno kurjavo in še na marsikaj. Opremljanje majhnega prostora, da je ta praktičen in stilsko sprejemljiv, ni lahka naloga in predstavlja izziv, ki ga je mogoče rešiti z natančnimi meritvami in pravo izbiro primernega pohištva. Z dovolj premišljenim konceptom in primerno postavitvijo, lahko tudi majhna spalnica nudi vse tisto kar nudijo velike in kar se od udobne spalnice pričakuje. V podjetju Maros d.o.o. se že trideset let ukvarjamo s prodajo pohištva vrhunske kakovosti, zato smo z leti pridobili ogromno izkušenj in se največ naučili od strank samih. Da ljudem olajšamo nakup, jih lahko na domu obišče naš arhitekt, naredi brezplačne izmere ter nudi strokovno svetovanje in pomoč glede na njihove želje oz. zahteve. Tudi servisne storitve in montažo pohištva izvedemo hitro in natančno, saj se zavedamo, da je zadovoljstvo strank bistvenega pomena za dobro delovanje podjetja. Celovita ponudba za vse prostore doma je predstavljena v naših salonih, prav tako pa so spalnice, dnevne in otroške sobe, kuhinje in jedilnice ter vsi ostali dodatki za dom, prikazani na naši spletni strani, katero si lahko ogledate iz udobnega naslanjača ob pitju kave.

Garderobne omare za spalnico – najboljše rešitve in čudovite ideje

garderobna omaraGarderobna omara je tisti kos pohištva, brez katerega si je težko predstavljati urejeno in funkcionalno spalnico. Njena izbira je odvisna od potreb in okusa posameznika ter velikosti prostora. Katero garderobno omaro izbrati, da bi bila primerna in bi nudila kar največ, je potrebno dobro razmisliti, saj poleg postelje zasede tudi največ prostora. Za manjše spalnice je omara z drsnimi vrati idealna rešitev, saj te ne potrebujejo dodatnega prostora za odpiranje vratnih kril, ker se pomikajo po tirih, vzporedno z omaro samo. Pri izbiri modernega pohištva, pogosto velja načelo ˝manj je več˝, ki se odlično obnese tudi v drugih prostorih. Police, skrinje ter majhne predalnike je mogoče zamenjati z veliko, trendovsko garderobno omaro preproste in enostavne oblike ter razne dodatke omejiti na minimum. Vanjo je mogoče spraviti vse od oblačil, perila, čevljev, torbic in ostalih malenkosti. Sodobni modeli ne ponujajo le lepega videza, temveč tudi nadpovprečno funkcionalnost, ki jo nudijo premišljeno razporejene police, košare, nosilci za oblačila in drugi detajli. Zaradi njih je mogoča popolna ureditev znotraj pohištva, s tem pa tudi maksimalna preglednost. Rešitev predstavljajo tudi dodatki, ki funkcionalnost garderobnih omar še povečajo – dodatne letve za oblačila, posebni obešalniki za kravate, krila in pasove, drogovi za snemanje oblačil na visokih obešalih, predali, platforme za shranjevanje čevljev, zelo priljubljene so LED osvetlitev, predelne stene in ostali elementi, ki jih je mogoče prilagoditi glede na želje posameznika. Urejenost in red vplivata na količino prostora za shranjevanje. Oglejte si omare z drsnimi vrati in klasičnim odpiranjem iz naše ponudbe ter poiščite pravo zase.

Zakaj so omare z drsnimi vrati tako priljubljene?

Omare z drsnimi vrati se odlično prilagodijo majhnim in ozkim prostorom, saj uporaba drsnih vrat prihrani prostor neposredno pred pohištvom, kar pri krilnih vratih ni mogoče. Običajno je to v praksi nekje 60 centimetrov, ki jih je mogoče uporabiti npr. za nemoten prehod skozi prostor. Poleg prihranka prostora, so drsna vrata na pogled zelo estetska, mogoče jih je opremiti z ogledalom ali kako drugače dopolniti. V zadnjih letih so zelo priljubljene poslikave, grafike in barvna stekla, ki dodajo spalnici svojstven videz. Omare z drsnimi vrati imajo še dodatno prednost, saj je njihovo odpiranje in zapiranje skoraj neslišno, materiali in vodila iz katerih so izdelana so visoko kvalitetni, zato imajo dolgo življenjsko dobo, uporabnikom pa nudijo hiter in enostaven dostop do oblačil.

Postelja je prostor, kjer verjetno preživite največ časa

pohištvo za spalnice Maros

Pred izbiro postelje, si je dobro zastaviti nekaj osnovnih vprašanj, ki vas bodo vodila do prave odločitve. Ležišča so na voljo v vseh dimenzijah in materialih, izberete lahko kar vam srce poželi. Ampak, najprej razmislite o tem, kaj je za vas resnično pomembno. Kakšne vrste posteljo želite? Kako visoka naj bo? Če bo le-ta višja, boste lažje vstajali. Tudi kraj postavitve vpliva na kvaliteten spanec, obstaja nenapisano pravilo ki pravi, da naj bo vzglavje obrnjeno stran od vrat. Omara in postelja ne smeta zasesti vsega prostora in prostor zadušiti, zato velikost obeh prilagodite kvadraturi. Če potrebujete več prostora pri spanju, je mogoče bolje, da izberete večje ležišče in manjšo omaro, saj je trden in miren spanec najbolj pomemben. Možnosti je veliko in odločitev bo lažja če boste poznali točne mere spalnice in s tem prostor s katerim lahko razpolagate. Oglejte si našo ponudbo na spletu ali pa nas obiščite v prodajno-razstavnem salonu, kjer vam bomo z veseljem svetovali in vam pomagali pri nakupu.