Toplotna črpalka poleti tudi učinkovito hladi

Ogrevanje s toplotno črpalko je najcenejše, hkrati pa tudi prijazno do okolja, saj toplotne črpalke uporabljajo čiste vire energije. Zlasti toplotne črpalke tipa zrak – voda so preproste za vgradnjo, ne potrebujejo dimnika, nekatere pa imajo zunanjo enoto, ki jo je treba umestiti k zunanji steni objekta. Izvedbe toplotnih črpalk voda – voda in zemlja – voda so bolj zahtevne in dražje, saj običajno potrebujejo vrtino ali izkop za zemeljske kolektorje, kar investicijo v tak sistem ogrevanja, podraži.

Toplotna črpalka zrak voda

Toplotna črpalka zrak – voda pa ni odlična rešitev le za hiše, temveč tudi za stanovanja. V stanovanje  lahko namestite visokotemperaturno ali nizkotemperaturno toplotno črpalko. Zelo pogosta izbira uporabnikov, ki si želijo najcenejše ogrevanje, je toplotna črpalka zrak – voda, saj je cenovno ugodna, v stanovanje pa se vgradi zelo hitro in enostavno. Za visoke prihranke poskrbi tudi sanitarna toplotna črpalka, s katero se poceni ogreva zgolj sanitarna voda. Bojler je lahko vgrajen v napravo, na voljo pa je tudi sanitarna toplotna črpalka za že obstoječi bojler.

Toplotna črpalka pa ne le učinkovito greje, pač pa v vročih mesecih tudi hladi naša bivališča. Predstavlja boljšo alternativo klimatski napravi, ki mnogim povzroča zdravstvene težave in jim je mrzli piš vetra neprijeten.