Moderni stoli so lahko naši zavezniki na delovnem mestu

Moderni stoli, poleg svoje prvotne funkcije, ki naj bi zagotavljala udobno sedenje, zastopajo tudi pomemben del pohištvene opreme, saj so prostoru v okras.

Konferenčni stoli so pomemben del vsakega kongresnega centra, učilnice, predavalnice, pisarne,  čakalnice, oziroma ostalih prostorov, kjer za udeležence različnih predavanj, seminarjev in podobnega, potrebujemo večje število sedišč. Njihove anatomsko oblikovane sedežne površine in kvalitetna oblazinjenja zagotavljajo prijetno dolgotrajno sedenje in dobro počutje. Ker se brez težav zložijo eden na drugega, ne zavzamejo veliko prostora in so enostavni za shranjevanje, ob enem pa se tudi zlahka razložijo.

Računalnik je postal naš vsakodnevni spremljevalec, pred katerim vse več ljudi, tako v službi, kot doma, preživi ure in ure, zato je potrebno poskrbeti, da bi bilo naše sedenje čim manj škodljivo, »zdravo« in udobno. Ergonomski stol nas lahko obvaruje pred poškodbami hrbtenice.

Računalniški stol naj bo tako visok, da bodo naše noge na tleh s celotno površino stopal, med notranjo stranjo kolena in sprednjim robom sedeža pa mora biti približno 3 ali 4 centimetre prostora. Stegna morajo biti vzporedna s tlemi in delovno površino. Najbolje je, da si priskrbimo stol z nastavljivo globino sedeža, premik naprej ali nazaj pa bo poskrbel, da se bo sedišče prilagodilo dolžini naših nog.

Direktorski stol je udobnejša, visokokakovostna različica pisarniškega stola, ki v vsaki pisarni ustvarja vtis mogočnosti. Zelo pogosto je dvojno oblazinjen, oblečen v pravo usnje ipd.