Moderne kuhinje po meri lahko zadovoljijo vsem našim željam

lepe moderne kuhinjeZnačilnost, ki najpogosteje definira moderno kuhinjo, so ravne linije, ki neprekinjeno tečejo skozi kuhinjske elemente in ustvarjajo minimalistični videz. Takšna kuhinja ima največkrat brezročajne omare in predale.

Moderne kuhinje morajo biti tudi funkcionalne. Današnji trendi narekujejo velike predale, ki so zamenjali kuhinjske omarice klasičnih kuhinj. Imajo torej velike predale, ki lahko vsebujejo nosilce za posodo, prekate za pribor, posode za  shranjevanje kruha ipd. Poleg klasičnih horizontalno pomičnih različic, so se za moderne kuhinje uveljavili tudi vertikalno pomični predali, ki so navadno nameščeni v zadnjem delu visečih omaric, ter omogočajo lažji dostop do začimb in malih gospodinjskih aparatov, ki so potrebni za pripravo hrane. Z ustreznimi prilagoditvami prostoru in pametno izbiro osnovnih ter dodatnih elementov, lahko ustvarimo popolno kuhinjo po meri, ki bo popolnoma ustrezala našim željam in potrebam.

Najpogostejša izbira za kuhinjske površine sta mat ali sijajni finiš. Med najbolj priljubljene se vsekakor uvršča visok sijaj. Lepa moderna kuhinja z visokim sijajem ima pridih elegance in luksuza, njen minimalizem in prefinjenost pa jo naredita privlačno za še tako zahtevne okuse. Površine z visokim sijajem so preproste za čiščenje, saj  sledi prstnih odtisov in podobnega zelo hitro in enostavno odstranimo s pomočjo navadne kuhinjske krpe.