Mazalka za mast – preprečite odpoved vaših strojev

Mazalka je orodje, ki se uporablja za mazanje mehanskih orodij in strojev. Uporabniku omogoča lažje in hitrejše mazanje, udoben in zanesljiv prijem ter kvalitetno opravljeno delo brez večje umazanije. Mazalke najdemo v vseh profesionalnih delavnicah, pa tudi v delavnicah domačih mojstrov, saj so raziskave pokazale, da je pomanjkljivo in predvsem nedosledno mazanje najpogostejši razlog za nastanek okvar (sodeč po raziskavah kar 80% okvar povzroči nedosledno mazanje). Z uporabo mazalne tehnike ne le dušimo obratovalnega hrupa, temveč tudi prispevamo k odvajanju toplote, zaščiti pred korozijo, zmanjševanju obrabe in podaljšanju življenjske dobe naprave. Poleg primerne mazalke za mast za to pomembno opravilo potrebujemo tudi primerno mast. Le-te so sestavljene iz baznega olja in gostila, pogosto pa so jim dodane druge primesi, zahvaljujoč katerim se specifična mast uporablja za točno določen namen. Katero mast bomo izbrali, je odvisno od številnih dejavnikov – natančno moramo definirati delovno temperaturo, stopnjo obremenitve, namen uporabe in morebitne vplive iz okolja. Če bomo izbrali primerno mazalko in mast, si bomo zagotovili hitrejše in enostavnejše mazanje strojev. Najboljše mazalke so tiste, ki uporabniku omogočajo hitro menjavo kartuše brez večje umazanije. V kolikor uporabljamo več različnih masti, zadostuje ena sama mazalka, vendar mora biti oblikovana v ta namen. Večina mazalk, ki so na voljo na trgu, je primernih zgolj za eno vrsto masti. V podjetju Avto minjon vam svetujemo, da je izbrana mazalka za mast kvalitetna in da ima ergonomsko oblikovan ročaj, ki uporabniku zagotavlja zanesljiv ter udoben oprijem. Tako bo mazanje mehanskih strojev in orodij bistveno bolj enostavno. Izbrana mazalka naj ima visok pritisk črpanja, cev za dovajanje naj bo kar se da kvalitetna, kar velja tudi za nastavek. Zagotovite si varno, zanesljivo in nadzorovano mazanje z izborom opreme, ki omogoča precizno mazanje ter s tem zmanjšuje možnost zastoja delovanja opreme in naprav v delavnici. Mazalke, mazalne glave in druga sorodna oprema sodi k nujni opremi v proizvodnih procesih, zato izbirajte le med visokokakovostnimi materiali, ki zagotavljajo kakovost in so pri svojem delovanju zanesljivi.

Mazalno orodje potrebuje vsak mehanik

Mazalke za mast in drugo opremo za mazanje potrebuje čisto vsak mehanik. Samo pomislimo, kaj se zgodi, kadar želimo določen predmet premakniti ob drug predmet – to nam preprečuje sila trenja, ki lahko ob kritični točki vodi tudi v vžig predmeta. V kolikor bomo med omenjenima predmetoma uporabili mast, bo mazivo ostalo med drsečima predmetoma, s čimer bomo zagotovo zmanjšali silo trenja in temperaturo, ki bo nastala ob trenju. Prav tako se bo zmanjšala tudi obraba drsečih predmetov oziroma površin, ki se drgneta druga ob drugo. Sila, ki je potrebna za začetek drsenja, se zmanjša. Ta primer sedaj prenesimo na področje uporabe naprav in strojev. Z mazalko zagotovimo, da je med predeloma, ki se med seboj drgneta, zadostna količina maziva, s čimer zmanjšamo obrabo stroja, podaljšamo njegovo življenjsko dobo in izboljšamo kakovost proizvodnega procesa. V večini primerov na tak način bistveno zmanjšamo tudi stroške, ki nastanejo v proizvodnem procesu. Na voljo imamo ročne mazalke in avtomatske mazalne sisteme, vsak izmed njih pa ima svoje prednosti in slabosti. Z ročnim mazanjem imamo možnost določitve intervala mazanja, vendar pa mora odgovorni redno skrbeti za dodajanje maziva. Slabost pri uporabi ročnih mazalk za mast je ta, da je potreben človeški faktor – oseba, ki je za to zadolžena, lahko na opravilo pozabi, kar vodi v nastanek škode. Na drugi strani pa imamo avtomatske mazalne sisteme, ki sicer olajšajo delo in ne zahtevajo človeškega faktorja, vendar pa so sistemi kompleksni, bistveno dražji in ne pogosto uporabljeni, razen v nekaterih proizvodnih procesih. Poudarek je tako še vedno na ročnih mazalkah za mast, ki so cenovno ugodnejše in enostavne za uporabo.

Najboljše mazalke za mast na enem mestu

Ponudba mazalk na tržišču je raznolika in široka. Proizvajajo jih številni proizvajalci, vendar pa se posamezne mazalke med seboj razlikujejo po kvaliteti. Prednost je vsekakor ergonomska oblika, ki prispeva k enostavnejši uporabi, vendar pa mora biti mazalka tudi dovolj zmogljiva za opravljanje svoje funkcije. V ponudbi podjetja Avto minjon boste našli najboljše pnevmatske ročne mazalke za stroje priznanih proizvajalcev. Ponudba v našem tehničnem programu je pestra, zato lahko z zagotovostjo trdimo, da boste pri nas našli primerne mazalke za vaše stroje in naprave. Ponovljive in najpogostejše vzroke okvar naprav imamo možnost nadzorovati in preprečiti, še preden do njih pride, kar nam omogoča najnaprednejša tehnologija mazanja, ki je dostopna vsem. Mazalna tehnika je ključnega pomena za podaljšanje življenjske dobe naprav in zagotavljanje njihovega pravilnega delovanja. Oglejte si našo ponudbo in izberite primerne mazalke za mast. Če potrebujete pomoč, nam to sporočite in z veseljem vam bomo svetovali.

You may also like...