List tračne žage za hlodovino ali za kovino naj bo kakovosten in zanesljiv

List tračne žage za hlodovino se uporablja pri obdelavi lesa, najbolj pomembno pa je, da je kakovosten in oster. Prav takšen mora biti tudi list tračne žage za kovino oziroma list tračne žage za železo, če želite doseči dobre rezultate dela. V naši ponudbi so kakovostne tračne žage, listi in še marsikaj drugega. V našem prodajnem programu je tudi izredno kakovostna in zanesljiva tračna žaga za les, list za tračno žago, različni priključki, Rabaud, nastavki EDER, stroji za drva, čelilniki, robilniki, sekirostroji, gozdarske prikolice, gozdarska dvigala, rezalno-cepilni stroji, drobilci, posebni stroki, brusilnica in sekljalniki za krajnike. V podjetju Famteh d. o. o. že od leta 2007 ponujamo kakovostne stroje za lesnoobdelovalno industrijo in smo eno vodilnih slovenskih podjetij na področju lesnoobdelovalnih in reciklažnih tehnologij. Svojo prednost pred ostalimi konkurenčnimi podjetji vidimo predvsem v stalni nadgradnji znanja in pridobivanju novih izkušenj. Cilj našega delovanja je zagotoviti strankam najboljše produkte oziroma kvalitetno in zanesljivo strojno opremo za ljubiteljski, profesionalni in industrijski program, dober servis in strokovno svetovanje.

List tračne žage za hlodovino

Tračne žage in listi

Naša ponudba žag zajema tračne žage za hlodovino oziroma les in tračne žage za kovino oziroma železo. Tračna žaga za les (list je zelo pomemben del žage) se uporablja, kot že samo ime pove, za obdelavo lesa. Gre za nepogrešljiv in nujen stroj, ki ne sme manjkati v nobeni profesionalni delavnici za obdelavo lesa, velikokrat pa pride prav tudi za domačo rabo. Ne glede na to, ali jo uporabljate v profesionalne namene ali za domačo rabo, list tračne žage za hlodovino mora biti kakovosten in oster, saj bo le tako dobro opravila svoje delo. Osrednji del tračne žage so listi oziroma je list tračne žage za hlodovino, ki omogoča natančno rezanje. Poleg žag za les pa so pri nas na voljo tudi tračne žage za kovino, lahko pa kupite tudi list tračne žage za kovino. Vsi listi iz ponudbe so kakovostni in ostri, trdni in skoraj nezlomljivi.

Ponudba listov za tračne žage

List tračne žage za hlodovino, kot smo že omenili, mora biti zelo kakovosten in trden. V naši ponudbi lahko najdete različne liste za tračne žage, med drugim so vam na voljo klasični listi Double Hard. Omenjen list tračne žage za hlodovino ima svoje ime z razlogom. Tračni listi Double Hard ostanejo ostri tudi do dvakrat dlje kot večina ostalih standardnih listov. Wood-Mizer Double Hard listi za tračne žage so trdni in nelomljivi. Gre za kakovostne liste, ki se ne bodo obrabili ali zlomili predčasno. Double Hard listi ponujajo neprimerljivo fleksibilnost, ne glede na to ali režemo zmrznjen, suh, mehak, trd ali zelo grčav les. List tračne žage za hlodovino Double Hard ima v svoji identični številki kratico »IH« .

list tračne žage za kovino

Ekstra zmogljivi listi tračne žage

Poleg klasičnih listov so vam na voljo tudi ekstra zmogljivi listi Wood-Mizer Razor Tip. Ta list tračne žage za hlodovino za razrez zelo trdega ali zelo brusilnega lesa je zelo trden. To je prava izbira za vas, če iščete tračni list, ki ima majhno obrabo v skladu z možnostjo večkratnega brušenja. Omenjen list tračne žage za les postavlja standarde v tem segmentu. Poleg omenjenih tračnih listov pa so na voljo tudi ostali tračni listi, kot na primer Wood-Mizer Silver Tip tračni list. Razrez in prizmiranje lesa zahtevata popolnoma drugačne karakteristike tračne lista glede na razrez hlodovine večjih premerov. Zato je potrebno izbrati primeren list tračne žage. Širina reza je veliko manjša, les je čistejši in idealno bi bilo, če bi lahko z enim listom rezali v celotni izmeni. Wood-Mizer Silver Tip list je točno tak. Uporabljen je standarden, zelo fleksibilen osnovni material, ki omogoča fleksibilnost čez celotno življenjsko dobo, vsak zob na tračnem listu je obdelan s posebno indukcijsko tehniko (enako kot pri Industrijskih DoubleHard tračnih listih), ki zanesljivo podaljša ostrino zob Silver Tip tračnih listov. Omenjeni listi za žago so zelo fleksibilni in odgovarjajo zahtevam po sekundarnem razrezu lesa. Prepoznali jih boste po kratici »IH74« v svoji identični številki.

Izberite primeren stroj

Ne le list tračne žage za kovino ali hlodovino, v naši ponudbi so tudi izredno kakovostne in zanesljive tračne žage, s pomočjo katerih boste delo opravili nič manj kot popolno. V ponudbi je tudi žaga Wood Mizer LT10. Gre za najmanjšo in najbolj kompaktno žago v programu, ki ima ročne nastavitve in pomike. Opremljena je s 5,5 kW električnim motorjem s sistemom za čiščenje in hlajenje lista. Osnovna žaga omogoča razrez 5,4 m dolge hlodovine do premera 70 cm. V ponudbi je tudi model LT15, kjer lahko dolžino reza poljubno podaljšate z dokupom dodatnega ogrodja žage. Dodatna oprema, ki jo lahko dodate žagi, zajema programator razreza SW-10, predrezilo za odstranjevanje lubja, električni brezstopenjski pomik, nakladalne rampe, obračalni cepin, vpenjalne klešče itd. Stroški vzdrževanja omenjene tračne žage so nizki, poraba elektrike pa majhna. Več informacij o žagi in tračnih listih lahko dobite na naši spletni strani. Potrebujete tudi kakovosten list tračne žage za kovino? Obiščete nas na sedežu podjetja in pomagali vam bomo izbrati primeren stroj za vaše delo.