Kuhinjsko pohištvo nam mora biti pisano na kožo

Počutje v prostoru kjer živimo je zelo pomembno, saj nas le-ta vsakodnevno razbremenjuje in nudi zatočišče pred zunanjim svetom. Kuhinja, ki je prav lahko najpomembnejši prostor našega doma, saj se v njem najpogosteje zadržujemo največ časa, je v sodobnem času doživela mnogo preobrazb. Pametna izbira primernega kuhinjskega pohištva je zelo pomembna, saj ga navadno kupujemo za obdobja desetih in več let, v katerih ga bomo uporabljali vsakodnevno. Njegova kakovost torej igra veliko vlogo. Pri izbiranju moramo biti pozorni na kvaliteto okovij, prostorsko funkcionalnost in nenazadnje tudi izgled kuhinje v prostoru in njen dizajn, ki nam bo pričaral natančno tak karakter oziroma občutek prostora, kakor si ga bomo zamislili. A v času hitrih sprememb se nam v še tako domiselno in nevtralno zasnovani kuhinji lahko zazdi, da postaja zastarela. Preden se lotimo temeljite prenove jo lahko poskusimo osvežiti z majhnimi koraki.

Kuhinjsko pohištvo

Kuhinjski stoli

Pri stolu gre pogosto za oblikovalski izziv. Pohištvena industrija vsako leto pošlje na trg na tisoče novih stolov, mnogi oblikovalci pa so se v zgodovino oblikovanja vpisali prav s tem izdelkom.

Kuhinjski stoli lahko združujejo trpežnost ter prefinjeno eleganco in nikakor niso le praktičen kos pohištva, temveč močno vplivajo na estetiko celotnega kuhinjskega prostora. Zasnovani morajo biti praktično, udobno in obstojno, hkrati pa oblikovani tako, da popestrijo prostor. Stoli, ki jih ponujamo v naši spletni trgovini vas bodo zagotovo navdušili z zanimivim dizajnom. V naši že tako ugodni ponudbi, pogosto najdete tudi akcije, ki prinesejo še dodatna znižanja. Ponujamo vam vse od klasičnih stolov iz masivnega lesa, do modernejših, minimalistično oblikovanih. Stoli za kuhinjo in jedilnico so lahko tudi oblazinjeni, kar še dodatno poskrbi za maksimalno udobje in estetiko. Barvo blaga in prevlek lahko navadno izbirate in jih tako popolnoma prilagodite vašim željam ter estetski celoti prostora.

Kuhinjske mize

Danes je jedilnica, ki ni del kuhinje in stoji v ločenem prostoru zelo, zelo redka. Pri sodobnih stanovanjih gre najpogosteje za vmesni del med kuhinjo in dnevno sobo, ki se jima navadno oblikovno prilagaja, meje med tremi pa so vse bolj zabrisane. Torej je prav jedilna miza lahko tisti element, ki v takem odprtem prostoru slogovno odstopa. Glede na to, da trend sodobne kuhinje narekuje gladke, ravne linije, pogosto brez vidnih ročajev in kakršnih koli detajlov, se zdi samoumevno, da bo prostor popestrila jedilna miza s stoli. V naši ponudbi najdete široko izbiro klasičnih ali sodobnih kuhinjskih miz, iz številnih različnih materialov, različnih slogov, oblik in barv.

Kuhinjske garniture

Kuhinjska garnitura je navadno sestavljena iz kuhinjske mize in štirih stolov, lahko pa vključuje tudi  jedilne kote in klopi. Če iščete kuhinjsko garnituro, ki najbolje ustreza vašemu prostoru in imate težave pri izbiranju, si v naši spletni trgovini lahko ogledate široko in ugodno ponudbo. Naše kuhinjske garniture so vam na voljo v različnih barvah, modelih, izdelane pa so iz različnih materialov. Izberete lahko estetsko izdelano in maksimalno udobno garnituro za sedenje, ki bo poskrbela za to, da bo čas druženja za mizo preživet zares kvalitetno.

Kuhinjski stoli

Moderne kuhinjske mize

Pri mizah se že dlje časa uporabljajo različni materiali in njihove kombinacije, lahko pa so v celoti iz masivnega lesa. Kljub temu, da je to najpogostejša tradicionalna izbira, tudi takšne lahko delujejo sodobno in minimalistično, najnovejši trendi namreč narekujejo povratek masivne mize, ki kraljuje v skoraj strogo zastavljenem, minimalističnem ambientu.

Med mizami, ki so bile predstavljene na letošnjih sejmih, najbolj izstopajo tiste z neobičajnimi, izvirnimi nogami, lahko pa so tudi zelo preprostih, izčiščenih linij, kar bo dalo dodaten vizualni poudarek zraven stoječim izbranim stolom. Masivno jedilno mizo lahko kombiniramo z lahkotnejšimi stoli iz umetnih mas ali kovine, k stekleni se podajo leseni stoli, v zadnjem času pa so priljubljene tudi bolj alternativne rešitve, kot je kombinacija različnih obnovljenih starih stolov in sodobne mize ali obratno. Če teh nimamo, lahko uporabimo sodobne različice, ki s svojim videzom posnemajo videz starinskega ali rabljenega. Torej, popularen je nekakšen hibrid med modernim in tradicionalnim.

Pogosta rešitev za jedilne mize v odprtem bivalno-kuhinjskem prostoru je še vedno jedilna miza, ki je nekakšen podaljšek delovnega otoka. V takšnem primeru je njen material, ki je lahko na primer masivni les ali pravi kamen, enak delovnemu pultu na otoku. Po nasvetu oblikovalcev, se k taki jedilni mizi še vedno podajo barski stoli.

Po vsem omenjenem sodeč, od jedilne mize ne pričakujemo več samo funkcionalnosti ter vrhnje plošče, ki jo držijo štiri noge, temveč si želimo, da nas le-ta s svojo podobo navduši in očara, hkrati pa igra vlogo centra veliko večjega prostora, kakor tradicionalna, ki je bila le v središču ločene, zaprte jedilnice. Raznolike jedilne mize so večinoma dobavljive v različnih dimenzijah, tako fiksnih kot tudi raztegljivih, kar nam omogoča prilagoditev prostora v primeru večje družbe.