Kuhinje

Primarna dejavnost Mizarstva Avbelj je izdelava kuhinj po meri, ki poteka izključno na podlagi želja in njihovih strank. V podjetju so usmerjeni k zagotavljanju zadovoljstva njihovih naročnikov in trajnosti izdelkov, ki jih ponujajo. S pomočjo inovativnih idej in uporabo kakovostnih materialov izdelujejo moderne in elegantne kuhinje, ki zadovoljijo tudi najzahtevnejše okuse. Cene njihovih izdelkov niso bistveno višje od ostalih izdelkov  primerljive kakovosti, zato so  garantirano odlična izbira. Podjetje poskrbi za to, da naročniki dobimo natanko to, kar si želimo, saj se lahko izdelava kuhinje popolnoma prilagodi našemu prostoru in potrebam.

Vsaka kuhinja je lahko unikat. Je eden najpomembnejših prostorov v vsakem domovanju in odraz naše osebnosti. V njej preživljamo relativno veliko časa, zato je zelo pomembno kako in iz kakšnih materialov je izdelana. Podjetje Avbelj nudi široko izbiro različnih barv in materialov ter kvalitetno in zanesljivo okovje avstrijskega proizvajalca Blum, s kar 5 letno garancijo. Kvalitetna vodila omogočajo mehko zapiranje, ki pripomore k daljši življenjski dobi kuhinje. Vsem, ki jim je všeč moderen videz, visoka funkcionalnost ter možnost popolne prilagoditve, nudijo moderne kuhinje po meri, ki navdušujejo tako z izgledom kot uporabnostjo. Vsebujejo lahko vse uporabne elemente in  dodatke sodobne tehnike, kot so predali BLUM, izvlečne košare, led lučke, kuhinjska korita, ločevalnike odpadkov ter kuhinjske aparate vseh znamk. Izdelujejo tudi kuhinjske pulte iz KERROCK-a. Podjetje pa poleg modernih nudi tudi klasične kuhinje, ki so zaradi svoje domačnosti še vedno izjemno priljubljene ter so lahko prav tako visoko funkcionalne. Med klasične materiale v kuhinji sodijo furnirji domačih lesnih vrst, predvsem les češnje, bukve, hrasta, in oreha.

Izris kuhinje po meri

 

Projektiranje in izris kuhinje

Izdelava kuhinj po naročilu vedno bazira na dveh polih, ki ju je, če želimo, da je izdelek dober potrebno povezati. To so naročnikove želje, ki so s strani proizvajalca dosledno upoštevane in nadgrajene s kakovostnimi materiali ter strokovno izvedbo.

Da bi se individualnim željam čimbolj približali, se načrtovanje izdelave pohištva v podjetju Avbelj običajno začne s pogovorom s stranko. Večina ljudi ima namreč vsaj osnovno predstavo, kako naj bi le-to izgledalo, pogosto pa se jim zatakne pri vizualizaciji. Po uvodnem pogovoru njihovi strokovni delavci poskrbijo za natančno izmero prostora, stranke pa se s pomočjo svetovalca odločijo za različne materiale in postavitve. Ponujajo tudi možnost 3D izrisa, ki omogoča obdelavo različnih idej, postavitev ali barvnih kombinacij, kar je lahko v veliko pomoč pri odločanju in prostorski predstavi naročnika. Šele, ko  le-ta preceni vse možnosti in se odloči za končno različico s katero je popolnoma zadovoljen, se lahko prične dejanska izdelava pohištva.

 

Kaj je pomembno pri načrtovanju kuhinje

Pri načrtovanju kuhinje je nadvse pomembno najprej ugotoviti kakšno kuhinjo si sploh želimo, kako bo postavljena in ne na koncu tudi, iz kakšnih materialov bo izdelana in kakšne barve bo. Izbiramo lahko med številnimi kombinacijami, kot so kamen in les, sijajnimi ali mat površinami. Odločimo se lahko za kuhinjo v obliki črke U ali L, večno popularno linijsko kuhinjo z otokom, v kolikor nam to prostor dopušča, pa lahko oblike med seboj tudi kombiniramo. Ne glede na prej našteto, je nadvse smotrno upoštevati pravila delovnega trikotnika, ki je sestavljen iz kuhalnega dela, pomivalnega korita in hladilnika. Vse tri ”kuhinjske postaje” si morajo slediti v logičnem in praktičnem sosledju, ki bo omogočalo čim lažjo pripravo obrokov, shrambo živil in gibanje po kuhinjskem prostoru.

Pred projektiranjem kuhinje moramo natančno poznati dimenzije prostora v katerem bo le-ta nameščena. Moderne kuhinje so navadno sorazmerno velike, kar pa pri kuhinji po naročilu, ki jo lahko poljubno prilagajamo prostoru, niti najmanj ni nujno. Če se odločimo za kuhinjo, ki jo želimo umestiti v manjši prostor, se priporočajo svetlejše barve, ki bodo vpijale manj svetlobe in prostor optično povečale. Pomembno je tudi, da je zasnovana tako, da omogoča čim večji izkoristek prostora in praktično ter prostorsko varčno shranjevanje kuhinjskih pripomočkov in potrebščin.

Načrtovanje kuhinje z otokom

 

Kuhinja z otokom

Že od 70. let prejšnjega stoletja je kuhinja z otokom stalnica v domovih po vsem svetu, pri nas pa se je pojavila šele pred nekaj desetletji, a vse od takrat velja za eno najbolj priljubljenih, saj nudi veliko prednosti. Ne glede na to, ali smo v fazi načrtovanja nove kuhinje ali želimo zgolj posodobiti obstoječo zastarelo, je vključitev kuhinjskega otoka odličen način, kako v enega osrednjih prostorov v našem domu vnesti funkcionalen in estetski element. Ena od prednosti, ki jih nudi kuhinja z otokom je zagotovo njena velikost, primeren prostor za shranjevanje in delo ter dodatna delovna površina, ki omogoča pripravo zahtevnejših jedi in celo jedi za večje družbe. Kuhinja z otokom lahko, če okoli kuhinjskega otoka razporedimo nekaj stolov, deluje tudi kot mini jedilnica in prostor za druženje, ker lahko otok z vidika funkcionalnosti povsem prilagodimo lastnim željam in potrebam, pa je takšna kuhinja tudi znatno bolj funkcionalna. V njej najdemo vse potrebno za pripravo obroka shranjeno na enem mestu, njena razporeditev pa omogoča ohranjanje stika z dogajanjem v domu.