Kuhinja – izris kuhinje poskrbi za boljše načrtovanje kuhinje po meri

Kuhinja predstavlja tako rekoč srce našega doma, zato nam ne sme biti vseeno, kakšen je njen videz. Ker se v njej dogajajo različni delovni procesi, je pomembno, da nam je pri opravljanju teh procesov čim bolj udobno in prijetno. K temu pripomorejo ergonomija, udobnost in popolna zasnova elementov. To pa lahko dosežemo le z izdelavo kuhinje po meri.

Največja prednost, ki jo prinaša kuhinja po meri, je prilagodljivost željam in potrebam uporabnika. Pohištvo po meri je namreč v celoti prilagojeno prostoru, zato omogoča funkcionalnost in popoln izkoristek slehernega prostega kvadratnega centimetra. Izdelava kuhinje po naročilu pride prav tudi takrat, kadar v obstoječi serijski ponudbi ne najdemo tistega, kar iščemo. Razlog pa je pogosto tudi želja po individualnosti in izpolnitvi naših pričakovanj.

V GA Kuhinje vam je na voljo celostna storitev – od svetovanja in načrtovanja do izdelave in montaže kuhinje po meri. Izdelujemo tako moderne kot klasične kuhinje, pri vsaki pa bomo poskrbeli, da se bo kuhinja v največji meri ujemala z vašimi idejami. Po vaših željah bomo izdelali visokokakovostni 3D izris kuhinje, ki bistveno poenostavi načrtovanje kuhinje in omogoča realno sliko o prostoru.

Pohištvo po meri

Izris kuhinje pomeben del pri načrtovanju kuhinje po meri

Pred nakupom kuhinje se večina ljudi že vsaj deloma odloči, kakšno kuhinjo oziroma kakšno postavitev elementov si želi. Ključna dejavnika za oblikovanje kuhinje sta seveda natančno načrtovanje in primeren izris kuhinje. Načrtovanje se mora prilagoditi obliki in razpoložljivosti prostora ter pravilnemu zaporedju posameznih elementov in razdalj med delovnimi centri kuhinje. Po zaslugi programa za 3D izris kuhinje boste lahko glede na obliko in velikost prostora izbrali najboljšo razporeditev elementov in določili razdaljo med njimi.

V svetu arhitekturnega projektiranja program za 3D izris kuhinje predstavlja dragoceno orodje, saj lahko z njim še tako nenavadne ideje predstavimo razumljivo oz. na način, ki omogoča virtualni vstop v vaše bodoče stanovanje. Vaša kuhinja bo tako že vnaprej načrtovana do potankosti, zaradi česar bo še toliko bolj odgovarjala vašim željam. Poleg tega pa boste lahko spremljali, kako poteka njena izdelava.

Da bi bilo naše svetovanje čim boljše in vaš 3D izris kuhinje čim bolj kakovosten, od vas potrebujemo naslednje podatke:

– tloris prostora: z merami, lokacijami in dimenzijami vrat in oken; pri mansardi pa podatke o višini kolenčnega zidu z naklonom strehe in strešnih oken;

– lokacijo priklopov za kanalizacijo in vodo za vse elemente (kuhinjsko korito, pomivalni stroj …);

– lokacijo vtičnic in električnih stikal;

– lokacijo pečice, kuhalne plošče, štedilnika;

– podatke o vrsti ogrevanja;

– podatke o možnosti prezračevanja;

– vaše želje glede ploščic;

– podatke o morebitnih drugih omejitvah ter

– cenovni razred.

Končna odločitev o tem, kako boste izkoristili vaš kuhinjski prostor, je seveda vaša – mi pa vam pri izbiri lahko pomagamo s strokovnimi nasveti. Ko je izris kuhinje po meri potrjen, se pripravi še izvedbeni načrt z vsemi detajli. Nato gre kuhinja v proizvodnjo, izdelavo in montažo.

Pri načrtovanju kuhinje v veliko pomoč katalogi že izdelanih kuhinj

Pri načrtovanju kuhinje po meri je lahko katalog že izdelanih kuhinj v veliko pomoč. Na naših spletnih straneh so vam na voljo katalogi raznovrstnih kuhinj z mnogimi slikami in uporabnimi podatki, ki vam bodo pomagali pri izbiri. Če kljub bogati izbiri ne boste našli vaše sanjske kuhinje, vam katalog kljub temu lahko ponudi zanimive ideje za izdelavo vaše kuhinje. Morda boste želeli, da se določena omara nahaja na drugem mestu, morda bi radi prestavili pomivalni stroj ali dodali funkcionalni kuhinjski otoček.

Izris kuhinje

Klasična ali moderna kuhinja?

Za moderne kuhinje je značilno kuhinjsko pohištvo čistih in ravnih linij, poleg bele barve pa v kuhinji najdemo tudi bolj žive in drzne barve. Pomemben dejavnik pri oblikovanju moderne kuhinje po meri pa predstavlja tudi osvetlitev. Vedno pogostejši trend je uporaba LED luči, ki ne omogoča le osvetlitve delovnih površin, pač pa ponuja tudi scenografski učinek z igro svetlobe in sence. V moderni kuhinji seveda ne smejo manjkati tehnološko in oblikovno dovršeni gospodinjski aparati. Vse pogosteje pa se vgrajuje še multimedija, ki je elegantno skrita oz. integrirana v kuhinjske elemente.

Kuhinje v klasičnem stilu – klasične kuhinje – delujejo topleje in bolj domače še posebej takrat, ko poleg lesa uporabimo še tople barvne odtenke. Materiala, ki jih običajno uporabimo za izdelavo klasične kuhinje, sta predvsem les in kamen, ki morata seveda biti čim bolj kakovostna. Les uporabimo na samem pohištvu, kamen pa na kuhinjskem pultu ter kot talne in stenske obloge. Resnično pravi čar klasične kuhinje pa dosežemo z detajli – steklene vitrine, dekorativni zaključki, keramični pulti, lučke … Klasična kuhinja je narejena po meri tistih kupcev, ki prisegajo na domačnost, brezčasnost, eleganco in toplino.

Kuhinja po meri je lahko tudi zelo ugodna

Še vedno velja prepričanje, da so zaradi velike možnosti izbire materialov kuhinje po meri precej dražje od standardnih. Že res, da je cena po meri izdelane kuhinje odvisna od kakovosti materialov, vendar to še ne pomeni, da je kuhinja zaradi tega dražja. Cena kuhinje po naročilu je lahko zelo ugodna, še posebej če pomislimo na velike prihranke prostora.