Križarjenje

Bogato opremljena križarka sprejme okoli 3000 turistov, približno 1000 pa je različnih delavcev, ki skrbijo za njihovo počutje gostov. Če izberete all inclusive križarjenje, cena vključuje bivanje v kabini, ki je običajno brez okna, hrano  – pet obrokov v samopostrežnem bifeju, souporabo velikega bazena, ter ležalnikov za počitek. Tu se gostje križarjenja razvajajo s koktejli iz bara ter uživajo v jacuzzijih. Ob večerih je čas za nastope, različne dogodke in spektakle, gledališke in plesne predstave ter koncerte.

Križarjenje

Na križarjenju je dobro poskrbljeno za varstvo in pester otroški animacijski program, brezplačna je uporaba fitnesa, na križarki sta običajno košarkarsko igrišče in igrišče za odbojko, bowling ter več vrst savn.

V Sloveniji križarjenja ponuja kar lepo število turističnih agencij in naša agencija Sajko turizem je ena izmed njih. Omogočajo skupinske odhode in slovensko govorečega vodiča. Nam najbližja pristanišča odhodov turističnih križark so Koper, Trst in Benetke. Postopek vkrcanja na križarko je podoben vkrcanju na letalo tako, da ne bo za vas nobenih večjih presenečenj.