Cicatridina mazilo za rane – pospešite celjenje ran

Mazilo Cicatridina je izjemno učinkovito pri pospeševanju celjenja ran in zmanjševanju brazgotinjenja. Vsebuje hialuronsko kislino, ki jo v večjih količinah najdemo v različnih tkivih človeškega telesa. Hialuronska kislina je ključna pri obnovi kože, saj jo vlaži, oskrbi z gradniki za novo tkivo, pripomore k aktivaciji lokalnega imunskega sistema, hkrati pa kožo naredi tudi bolj prožno, čvrsto in elastično. Klinično dokazano je, da ta molekula lahko pospeši celjenje tkiva in obnovo povrhnjice.

Cicatridina mazilo za celjenje ran lahko uporabimo v primeru različnih poškodb kože, kot so na primer ureznine, odrgnine, praske in razpoke. Mazilo Cicatridina je učinkovito tudi pri opeklinah prve in druge stopnje. Uporabljamo ga kot mazilo za oskrbo pri globokih ranah, kot so kirurške rane, kožne razjede in preležanine. Cicatridina mazilo se svetuje kot dopolnilno zdravljenje tudi pri draženju, rdečini in različnih kozmetičnih posegih (laser, epilacija, piling).

 

Cicatridina mazilo za celjenje ran – kako ga uporabljamo?

Pred in po nanosu mazila Cicatridina si dobro umijemo roke. Mazilo za rane nanesemo na očiščeno kožo. Predel na koži, ki ga bomo namazali, speremo pod tekočo vodo ali s sterilno fiziološko raztopino. Poskrbimo, da smo z rane odstranili vse nečistoče. Mazilo nežno nanesemo na kožo in jo po potrebi zaščitimo z gazo. Mazilo za celjenje ran nanašamo na kožo 2- do 3-krat dnevno.

Čas uporabe mazila ni omejen; uporabljamo ga, dokler se stanje ne izboljša, lahko tudi dolgotrajno. Če po dalj časa uporabe simptomi še vedno vztrajajo, o tem obvestite svojega zdravnika. Ob dolgotrajni uporabi katerega koli izdelka za lokalno uporabo se lahko pojavi preobčutljivostna reakcija – v tem primeru uporabo prekinite in se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Če želite mazilo za rane Cicatridina uporabljati v kombinaciji z drugim izdelkom, se pred tem prav tako posvetujte z zdravnikom.

Mazilo za rane

Mazilo Cicatridina – za celjenje ran in zmanjšanje brazgotin

Brazgotinjenje je naraven odziv telesa na poškodovano tkivo – je način celjenja po poškodbah in operativnih posegih, kot so na primer carski rez, plastične operacije, operacija kolka, žolčnih kamnov ipd. Proces brazgotinjenja lahko traja nekaj mesecev, celo let. Včasih se brazgotina prekomerno razraste, kar predstavlja dodatno estetsko težavo.

Učinkovita pomoč pri pospeševanju celjenja je Cicatridina mazilo za celjenje ran, ki pospeši vse faze celjenja rane. Rano zaščiti pred vdorom mikroorganizmov, blaži vnetje in neguje poškodovano kožo. S pomočjo mazila Cicatridina se rana hitreje zaceli, brazgotina hitreje zbledi, koža pa ostane bolj gladka in prijetna na otip. Tudi strokovnjaki svetujejo, da je v izogib neestetskim brazgotinam mesto poškodbe ali kirurškega reza treba pogosto negovati z mastnim mazilom vsaj 1 leto. Mazilo za celjenje ran Cicatridina je na voljo v lekarnah in trgovinah z medicinskimi pripomočki, naročite pa ga lahko tudi prek spletne strani Dr. Gorkič.