ALU les okna

ALU les okna so vrsta, ki sodi danes med najbolj priljubljene izbire. Seveda vprašanje najustreznejšega materiala ni povsem enostavno in si zasluži precej pozornosti pri nakupu. Upoštevati je treba okolje, kjer živite, vaše estetske preference, zahtevnost vzdrževanja, pričakovano življenjsko dobo in energetsko učinkovitost posameznih opcij.

Alu les okna

Katera okna izbrati: lesena ali les ALU okna?

Pogosta dilema je, ali se odločiti za lesena ali les ALU okna. Prva so nedvomno smiselna rešitev za tiste, ki želite poudariti toplino, domačnost in povezanost z naravo. Obenem gre za okolju prijazno izbiro, ki prinaša zmanjšanje toplotnih izgub. Vendar pa to še ne odgovori povsem na vprašanje, katera okna izbrati. Ali so torej boljša lesena ali les ALU okna? Tisto, zaradi katera se mnogi raje odločijo za kombinirana, torej lesena okna z ALU oblogo, je dejstvo, da je lahko zgolj les nekoliko zahtevnejši za vzdrževanje kot če ga kombiniramo z ALU masko. Potrebni so redni premazi lesa itn., hkrati pa gre za material, ki je bolj izpostavljen manj ugodnim vremenskim pogojem. ALU les okna uspešno premostijo manjše težave obeh materialov in poudarijo njune prednosti. Vsekakor je odločitev, katera okna izbrati, na koncu prepuščena vam in vaši konkretni situaciji. Zagotovo pa je dobro, da se pred tem posvetujete s strokovnjakom in mu opišete svoja pričakovanja.

Steklo za lesena okna z ALU oblogo za zmanjšanje energetskih izgub

Čeprav je kakovosten okvir nedvomno izjemno pomemben, pa moramo prav tako vedeti, katera stekla izbrati, da bo učinek najboljši. Kvalitetna stekla namreč še izboljšajo toplotno in zvočno izolacijo, obenem pa prispevajo k večji varnosti posameznega objekta, pri čemer imamo v mislih predvsem zaščito pred vlomilci. Danes so kupcem na voljo najsodobnejše tehnološke rešitve. V zadnjih letih so postala denimo zelo razširjena dvo- in troslojna stekla, ki so polnjena z žlahtnimi plini, s čimer se zmanjša toplotna prehodnost. Zares kvalitetna so tista stekla, ki zadostijo vsem naštetim kriterijem: vrhunska toplotna in zvočna izolacija, zagotavljanje optimalne stopnje varnosti in estetski doprinos k zunanji podobi vašega doma. To velja tako za stekla za ALU les okna kot za vse druge materiale.

Različne barve za ALU-les okna, dimenzije in izvedbe po meri

Ne glede na to, ali se odločite za lesena okna z ALU oblogo ali pa za katero izmed drugih možnosti, morate razmisliti še o nekaterih pomembnih lastnostih. Ena izmed njih je barva. Pri Marlesu vam ponujamo barvanje v številnih odtenkih po RAL-lestvici. Pri tem uporabljamo barve, ki so prijazne tako vašemu zdravju kot okolju, za kar poskrbi dejstvo, da gre za izdelavo na vodni osnovi. Da bi barva ohranila svoj originalni videz, pa se uporablja posebna površinska obdelava, ki zajema tri nanose. Svetujemo vam, da ste pri izbiri odtenka pozorni predvsem na fasado oziroma okolico svojega doma. Vsekakor so možne tudi nekoliko drznejše izvedbe, vendar pazite, da bodo usklajene s prevladujočim slogom vašega domovanja. Če želite pomoč pri končni odločitvi oziroma če niste čisto prepričani, kako izbrati najustreznejšo barvo, se lahko seveda kadar koli obrnete na nas. Hkrati vam ponujamo možnost izbire med različnimi izvedbami. Na voljo so vam tako standardne oblike (enokrilna ali dvokrilna izvedba) kot posebne (enojna poševnina, poševni vogal, trikotnik in pravokotni trikotnik, (pol)krog itn.). Če se odločite za lesena okna z ALU oblogo, vam je zagotovljena izjemna trajnost kljub minimalni potrebi po vzdrževanju stavbnega pohištva. Za ALU je značilno, da gre za izredno trajen material, katerega oblika se skozi čas ne spreminja. Pri Marlesu uporabljamo profile, izdelane iz vlečenega ALU-materiala. Za optimalno trdnost kotnega spoja poskrbi ALU-kotnik, ki ga zalepimo s posebnim dvokomponentnim lepilom, namenjenim kovini. Obenem je razveseljivo, da je mogoče ALU les okna na koncu življenjskega cikla v celoti reciklirati. Z veseljem vam podrobneje predstavimo prednosti, ki jih imajo naša ALU-les okna. Dimenzije bomo v celoti prilagodili vašim potrebam, profesionalna montaža pa bo nato le še pika na i, ki bo zagotovila nadpovprečno življenjsko dobo. Standardne dimenzije profilov za ALU-les okna za posamezne modele si je mogoče ogledati na naši spletni strani. Če imate kakršne koli posebne želje glede dimenzij, pa vas vabimo, da nas čim prej pokličete ali nam pišete. Prepričani smo, da bomo našli optimalno rešitev za vas. Čeprav je odgovorov na vprašanje, katera okna izbrati, več, pa je odgovor na dilemo, katerega proizvajalca izbrati, en sam: Marles!

Lesena okna z alu oblogo

Redna testiranja in certifikati, ki potrjujejo odličnost

Seveda pa nočemo, da nam pri odločanju, katerega ponudnika izbrati, verjamete izključno na besedo. Kakovost naše proizvodnje je nekaj, kar med drugim potrjujejo uveljavljeni mednarodni certifikati neodvisnih institucij, ki so za mnoge kupce, ki razmišljajo, katero podjetje izbrati, ena najpomembnejših referenc. Naj omenimo le dva, in sicer certifikat IFT Rosenheim in Passivhaus. Hkrati sodelujemo s slovenskima inštitutoma ZAG in ZRMK. Redna testiranja torej zagotavljajo visoko kakovost proizvodov. Zagotovo pa niso nič manj pomembne pozitivne izkušnje številnih zadovoljnih strank, ki so se odločile izbrati prav naše stavbno pohištvo. Upamo, da se jim boste kmalu pridružili tudi sami!