Kako med pestro ponudbo izbrati kakovostno črpalko za gorivo

Črpalka za gorivo je naprava, ki nam omogoča pretakanje in menjevanje olja, bencina ali dizelskega goriva. Črpalke za gorivo so lahko električne ali ročne. Kakšno bomo izbrali je odvisno od naših želja in potreb. Izbiro ročne črpalke za gorivo priporočajo ob njeni občasni uporabi. Če bomo s črpalko za gorivo pretakali večje količine nafte in jo vsakodnevno uporabljali, je bolje izbrati električno. Električne črpalke za dizelsko gorivo ustrezajo večjim podjetjem, delavnicam, kjer razpolagajo z večjim številom strojev.

Membranska črpalka za gorivo

Električna črpalka za dizelsko gorivo 12 V

V podjetju Avto Minjon imamo pestro ponudbo električnih črpalk za dizelsko gorivo. Največji hit pa je zagotovo prenosni kit proizvajalca Emiliana Serbatoi. Prenosni set sestavljajo 12 V električna črpalka za dizelsko gorivo, krokodil sponke za priklop na avtomobilsko baterijo, sesalna rotacijska črpalka s 4 metrskimi kabli, 3 metre sesalne cevi in 4 metre antistatične cevi za točenje za aluminijastim ventilom. Set je priročen za pretakanje goriva v delovne in kmetijske stroje, kjer nimamo na voljo električne energije. Električna črpalka za dizelsko gorivo ima z močjo 22 A maksimalen pretok goriva 38 litrov na minuto. Z električno črpalko za dizelsko gorivo lahko črpamo do 3 metre v višino pri obratovalni temperaturi -20 °C do +60 °C. Prepričani smo, da bose v naši pestri ponudbi našli črpalko, ki bo ustrezala vašim željam in vam olajšala delo.

Kako deluje potopna črpalka za nafto?

Potopna črpalka za nafto je popolna izbira za podjetja, ki želijo s pomočjo črpalke za gorivo pretakati olje v sode, stroje in različne rezervoarje. Uporaba črpalke za nafto je preprosta, saj moramo prazno sesalno cev le vstaviti v gorivo za črpanje in jo vklopiti. S pomočjo vakuumskega vleka bo začela črpati tekočino preko tlačne cevi v predviden sod ali cisterno. Z uporabo potopne črpalke za dizelsko gorivo minimiziramo tveganje za izpust naftnih derivatov v okolje in si hkrati olajšamo delo.

Črpalka za gorivo

Visokotlačna črpalka za gorivo in njena okvara

Visokotlačna črpalka za gorivo je ena izmed najbolj kompleksnih naprav pri konstrukciji dizelskega motorja, saj se skrajša kot vbrizgalna črpalka. Temeljna naloga visokotlačne črpalke za gorivo je dobava goriva pod visokim pritiskom s pomočjo mehanskega pogona na bat in vzdrževanje zahtevanega pritiska goriva. Zaradi obrabe valjev, zobnikov ali poškodovanega rotorja občasno pride do delne okvare črpalke. Redko se zgodi, da se črpalka za gorivo popolnoma pokvari in motor ugasne. V obeh primerih moramo čim prej opraviti menjavo črpalke. Da bi preprečili ponovno prezgodnjo menjavo črpalke za gorivo, zagotovimo pravočasno menjavo goriva in vzdrževanje stroja.