Kaj vključuje cena dodatnega zdravstvenega zavarovanja?

Če se morda odločate za sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja, potem vam sporočamo, da se morate za to obliko zavarovanja nujno odločiti, če si želite varnejše in brezskrbne prihodnosti.

Če vam še ni povsem jasno, zakaj je ta oblika poleg obveznega zdravstvenega zavarovanja tako pomembna, je najbolje, da se najprej pozanimate, kaj sploh v določenih situacijah krije. Ko boste prebrali vse potrebne informacije, si boste dodatno oziroma dopolnilno zdravstveno zavarovanje želeli skleniti še isti hip. Tudi cena dodatnega zdravstvenega zavarovanja se vam bo zdela izjemno sprejemljiva, zato tudi pri tem ne boste kaj dolgo oklevali.

Cena dodatnega zdravstvenega zavarovanja

Cena in ostale informacije za dodatno zdravstveno zavarovanje

Pred sklenitvijo na dodatno zdravstveno zavarovanje, se je najbolje najprej soočiti s številnimi informacijami, med katerimi boste ugotovili tudi, kje lahko sklenete to obliko zdravstvenega zavarovanja in kaj vse vključuje cena dodatnega zdravstvenega zavarovanja.

Informacije o tej pomembni temi lahko dobite na različnih mestih, najlažje pa boste do njih dostopali kar preko spleta. Najbolj koristne in neposredne informacije boste našli na spletnih straneh treh zavarovalnic, ki vam pri nas ponujajo tudi storitev zdravstvenega zavarovanja.

Vas zanima, katere tri zavarovalnice so to? To so Vzajemna, Adriatic in Triglav. Prav vse tri vam ponujajo odlično ceno za sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, poleg tega pa tudi še ostale druge koristne ugodnosti, ki so avtomatsko vključene v ceno, ki jo boste mesečno plačevali za to storitev.

Cena dodatnega zavarovanja je v primerjavi s tem, kar krije ta oblika zavarovanja izjemno ugodna. Še ugodnejša pa se vam bo zdela, ko boste ugotovili, kaj vam zavarovalnice ponujajo še poleg kritja stroškov tiste razlike, ki jo ne morete pokriti z obveznim zdravstvenim zavarovanjem.

Za koga je dodatno zavarovanje brezplačno?

Cena dodatnega zavarovanja pa je povsem brezplačna za otroke in mladino, ki se šola, in sicer vse do 26. leta starosti. Kasneje morajo sami poskrbeti za dodatno in tudi dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Cena dodatnega zavarovanja je brezplačna tudi za tiste, ki so socialno ogroženi oziroma nimajo prihodkov. Take osebe morajo to dokazovati in šele na podlagi posebne odločbe se odloči, ali so do take storitve res upravičeni ali ne.

Če odločba določa, da je določena oseba upravičena do brezplačnega dodatnega zavarovanja, potem je v njej napisano tudi, koliko časa je to dovoljeno.

Kaj se lahko zgodi v primeru, če nismo dodatno zavarovani?

Dodatno zavarovanje torej ni obvezno, zato se za to obliko zavarovanja nekateri ne odločajo. Toda, v primeru če se jim pripeti katera od težjih nezgod, si s pomočjo obveznega zavarovanja ne bodo mogli pokriti prav vseh stroškov. Razlika, ki pri tem nastane, pa je lahko zelo velika. V takem primeru se lahko določene osebe, ki niso poskrbele za dodatno zavarovanje, znajdejo v stiski, saj nimajo dovolj finančnih sredstev, s katerimi bi lahko poplačali razliko.

You may also like...