Izdelki iz betona se lahko pohvalijo z veliko različnimi prednostmi

Kot že samo ime pove so izdelki iz betona izdelani iz cementne mase. Kot taki so izjemno trpežni in odporni ter se lahko posledično pohvalijo z dolgo življenjsko dobo. Večinoma so namenjeni urejanju dvorišč in okolice. Dobro so obstojni tako v poletnih visokih temperaturah, kot tudi pri nizki zimskih temperaturah, seveda pa jih moramo že na začetku prav namestiti. Dodatna prednost izdelkov iz betona je ta, da ne potrebujejo veliko vzdrževanja, kot ga na primer potrebujejo leseni izdelki.

jarc betonski zidaki

Pestra ponudba betonskih zidakov v podjetju Cementni izdelki Jarc

Betonske izdelke lahko najdemo v veliko različnih oblikah in barvah. Kadar pomislimo na izdelke iz betona navadno najprej pomislimo na betonske tlakovce, ki pokrivajo površine marsikaterega dvorišča. Vendar tlakovci še zdaleč niso edini izdelek iz betona, ki bi ga pri zaključevanju dvorišča potrebovali. Tako se dan danes zares velikokrat uporabijo betonski zidaki. Betonski zidaki, ki jih izdelujemo v podjetju Cementni izdelki Jarc, so izdelani v skladu s predpisanimi standardi. Materiali, ki jih pri izdelavi betonskih zidakov uporabljamo so kakovostni in trpežni, poleg tega pa so tudi certificirani.

Poleg betonskih zidakov pa v podjetju Jarc ponujamo še pestro izbiro drugih različnih izdelkov iz betona. Tako lahko stranke pri nas izbirajo med različnimi betonskimi bloki, kvadri in betonskimi pokrovi. Poleg pokrovov prodajamo tudi betonske jaške, ki so namenjeni lovljenju meteornih voda na vogalih objektov, oziroma za izvedbo manj zahtevnih revizijskih jaškov. Jaški pa se lahko uporabljajo tudi za podaljševanje cevi. Z betonskim pokrovom se pokrijejo predvsem meteorni ali revizijski jaški. Tako jaške, kot tudi betonske pokrove, je mogoče naročiti v različnih dimenzijah.

jarc izdelki iz betona

Pestra je tudi ponudba betonskih izdelkov iz vrtnega programa

Med našimi izdelki iz betona se nahaja tudi veliko produktov vrtnega programa. Predstavljamo vam pester nabor vrtnih kaminov, vaz ter betonskih korit. S postavitvijo vrtnega kamina si boste ustvarili prijeten ambient, ki ga lahko dodatno popestrite še z uporabnim vodnjakom. Izbirate lahko med prosto stoječimi ter stenskimi vodnjaki. Kamin bo zagotovil obilico prijetnih družabnih večerov ali poletnih popoldni, ki jih boste lahko preživeli z najdražjimi. Pogled na hišo in na njeno okolico pa bo še veliko lepši, če boste okolico okrasili z betonskimi koriti in vazami, v katerih bo bujno cvetelo najrazličnejše cvetje. Izbirate lahko med pranimi koriti za rože različnih dimenzij. Prav tako ponujamo okrogle ali kvadratne prane vaze različnih velikosti.

Različne barve in oblike betonskih tlakovcev, med katerimi lahko izbirate

Seveda pa nikakor ne moremo mimo ponudbe betonskih tlakovcev, ki še zmeraj predstavljajo enega izmed najpogosteje izbranih izdelkov iz betona. Dan danes lahko izbiramo med veliko različnimi oblikami in vrstami tlakovcev, prav tako pa je na voljo veliko zanimivih barv. V večini so tlakovci kvadratne, pravokotne ali šest kotne oblike, izbiramo pa lahko še med nekaterimi posebnimi oblikami. Ko se odločamo o nakupu tlakovcev se je potrebno zavedati, da je tlakovce enostavnejših oblik tudi veliko enostavneje položiti. Seveda pa se moramo pri polaganju tlakovcev držati določenih pravil. Najprej je potrebno pripraviti med 50 in 70 cm zmrzlinsko obstojnega gramoza, ki služi kot podlaga za polaganje tlakovcev. Višina nosilnega sloja je odvisna od vrste obremenitve in od strukture tal. Material ustrezno utrdimo z valjanjem ali nabijanjem do ustrezne nosilnosti in ga nanesemo pod naklonom najmanj 2,5 %. Na nosilni sloj oziroma folijo položimo od 3 do 5 cm zmrzlinsko obstojnega peska frakcije od 4 do 8 mm. Seveda moramo pri tem striktno ohranjati naklon terena. Ko se lotimo dejanskega polaganja tlakovcev, le-te pričnemo polagati v vogalu ter pravokotno na glavno vhodno linijo. Po možnosti pričnemo tlakovati na najnižjem delu tlakovane površine. Pri polaganju tlakovcev moramo biti pozorni na to, da tlakovcev ne stisnemo preblizu enega k drugemu, saj mora med tlakovci ostajati tudi prostor za fugo, ki jo bomo kasneje zapolnili s peskom. Po končanem polaganju tlakovcev fuge med tlakovci zamedemo s kremenčevo mivko. Po končanem fugiranju tlakovcev le-te vibriramo z vibracijsko ploščo, ki je oblečena v gumo ter tako pazimo na to, da tlakovcev ne poškodujemo.

Dodatna ponudba, ki bo v veliko pomoč pri polaganju tlakovcev

V sklopu našega dodatnega programa ponujamo še fino mivko za fugiranje tlakovcev, poleg tega pa se lahko odločite tudi za nakup čistilca EC ter impregnatorja. Čistilec EC je sredstvo za čiščenje in vzdrževanje tlakovcev, ki naredi barvo tlakovcev še bolj izrazito, poleg tega pa tlakovce ščiti pred korozijo. Impregnator ščiti površino pred vdorom tekočin. Impregnirana površina je bolj odporna proti vremenskim vplivom. Nastajanje mahu in alg se zmanjša. Lažje je tudi čiščenje površine. Izgled površine ostane enak.

Vas zanima več o prodaji izdelkov iz betona? Oglejte si našo spletno stran ter se prepričajte o pestri ponudbi betonskih zidakov, betonskih kvadrov ter pokrovov, ki smo jih pripravili za vas. V primeru dodatnih vprašanj smo vam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem pomagali pri odgovorih na vaša vprašanja.