Izdelava fotoknjige

Prav vsak od vas se zagotovo ponaša z navdihujočo življenjsko zgodbo. Življenje ponuja nešteto priložnosti, da si lahko ustvarite svojo zgodbo ter jo delite tudi z drugimi. Načinov, kako je ustvariti pa je verjeno neskončno veliko. Ena od njih je izdelava fotoknjige. V njej lahko shranite vse največje trenutke svojega življenja, ki so pomembno vplivali tudi na nadaljevanje vaše prelepe zgodbe.

V nadaljevanju vam ponujamo nekaj izjemnih nasvetov, kako si lahko povsem sami izdelate vrhunsko fotoknjigo, ki jo boste z veseljem delili tudi z drugimi.

Izdelava fotoknjige

Prvi korak: zbiranje gradiva

Izdelava fotoknjige je poseben proces, pri katerem ne boste mogli obiti nekatere zelo pomembne korake. Prvi in nadvse pomemben korak je zbiranje gradiva. Zberite prav vse svoje fotografije, ki jih boste našli v starih foto albumih. Pri iskanju fotografij vam lahko pomagajo tudi sorodniki, prijatelji, sošolci ter še kdo.

Če boste izdelovali fotoknjigo za katero drugo osebo, se boste verjetno morali postaviti tudi v vlogo raziskovalca. Najbolje bo, da poiščete osebo, ki je odlično podkovana z družinsko zgodovino. Z njo lahko naredite kratek intervju. Tako boste lahko poleg fotografij in zgodb v fotoknjigo vključili še anekdote ali kaj podobnega.

Skeniranje starih fotografij

Verjetno se tudi sami zavedate, kako dragocene so šele stare fotografije, ki jih lahko prav tako vključite v fotoknjigo. Izdelava fotoknjige bo tako verjetno še bolj zanimiva.

Stare fotografije lahko fotografirate ali skenirate. Pri tem vam lahko pomagajo izkušeni mojstri, ki vam bodo pri izdelavi vaše fotoknjige tako ali tako pomagali. Povedali vam bodo, ali se je bolje odločiti za skeniranje ali fotografiranje izbranih starih fotografij. Pri tem bodo poudarili slabosti ter prednosti obeh procesov.

Kaj lahko vsebuje vsebina fotoknjige?

V nadaljevanju vam ponujamo nekaj zamisli, kako lahko na najboljši način sestavite vsebino fotoknjige z življenjsko zgodbo.

Knjiga naj na primer vsebuje predgovor ali uvod, kronologijo, opise običajev, zgodovinske dogodke, zemljevide, razglednice, izrezke iz starih časopisov in še kaj podobnega.

Izdelava fotoknjige lahko vsebuje tudi življenjepis osebe, izvor priimka in pomen imena, družinsko drevo, spomine, zgodbe s potovanj, anekdote, pomembne dogodke, posebne dokumente ter zapise, ljubezenska pisma, vstopnice, poročne voščilnice, slike, pesmi ter podobno.

Fotoknjiga z video vsebino

V fotoknjigo lahko shranite tudi video posnetke nepozabnih trenutkov. Video boste lahko predvajali kjer koli in kadar koli ter se tako spominjali nepozabnih dogodkov.

Izdelava fotoknjige vam tako ponuja nešteto možnosti, ki se jih še kako zelo splača izkoristiti. Pri tem vam bodo zagotovo na pomoč priskočili tudi strokovnjaki, pri katerih boste fotoknjigo tudi natisnili.