Hidroforji – sistemi, ki vam omogočajo precejšnje prihranke

Hidroforji so naprave, s pomočjo katerih je mogoče prihraniti kar precej denarja v vašem gospodinjstvu. Ker je osnovna prednost, ki jo imajo hidroforji, ta, da pomagajo pri zmanjševanju porabe vode, pa to pomeni, da gre obenem za sisteme, ki so prijazni do okolja. V nadaljevanju vas čaka nekaj osnovnih informacij o njihovem delovanju in sestavi. Hkrati pa boste tam izvedeli, kje kupiti zares kakovosten hidrofor. Prodaja teh naprav je danes precej razširjena, zato je pomembno, da v množici različnih opcij izberete resnično najboljšo zase.

Pri čem vse se uporablja hišni hidrofor – črpalka za vodo?

Mnogokrat ostaja deževnica neizkoriščena, kar je precejšnja škoda, saj jo je možno uporabiti pri številnih opravilih v naših domovih in v okolici. In prav tu pride na vrsto hidrofor. Sistemi omogočajo, da zbrano deževnico uporabite za pranje perila v pralnem stroju in za delovanje nekaterih drugih naprav v vašem gospodinjstvu, za namakanje oziroma zalivanje vrta, za splakovanje straniščne školjke in še mnogo več. Pri tem je treba izpostaviti, da je delovanje sistema povsem samodejno, kar je posledica tehnološko dovršene elektronike, ki je integrirana v hidrofor. Črpalka oz. pretočna pumpa hidroforja se tako vedno vklopi takoj, ko je potrebna voda, nato pa se sama še izklopi. To pomeni, da uporaba alternativnih, okolju in vaši denarnici prijaznih vodnih virov od vas ne bo zahtevala dodatnega časa in naporov, ampak spremembe skorajda ne boste opazili. Poleg deževnice lahko sicer hidroforji izrabljajo še na primer vodo iz vodnjakov. To sta zagotovo dve najpogostejši situaciji, v katerih se uporablja hidrofor, sistemi pa nam pridejo prav še v nekaterih drugih okoliščinah – denimo pri vzpostavljanju vodovoda v določenem objektu ali celo kot pomoč v primeru poplave v vašem domu.

hidroforji

Kako je zgrajen hidrofor (pumpa idr.) ter kakšen je princip delovanja?

Da bi bilo možno vsaj okvirno razumeti delovanje naprave, si moramo najprej pogledati, kateri so tisti najpomembnejši sestavni deli, ki jih ima klasični hidrofor. Pumpa oz. črpalka hidroforja je nedvomno temeljni del, poleg tega pa so vključeni še tlačno stikalo, manometer in raztezna posoda. Sestava nikakor ni naključna, ampak je prilagojena osnovni nalogi, ki jo ima hidrofor. Sistemi so namreč namenjeni ustvarjanju tlaka, kar nato omogoča pretok tekočine, ko je to potrebno, in seveda dotok tekočine do želenega cilja. Voda (na primer deževnica) pod določenim tlakom se nato shranjuje v raztezni posodi, ki jo sestavlja še zračni del, ki pritiska na tekočino.

hidrofor sistemi

Kje kupiti hidrofor: prodaja, ki združuje kakovost in ugodne cene

Kot smo omenjali že na začetku, morate paziti, da poiščete zares najustreznejši hidrofor. Prodaja hidroforjev velikokrat vključuje precej navidezno podobnih modelov, vendar pa obstajajo med njimi pogosto bistvene razlike. Vsekakor je izredno priporočljivo, da se odločite za nakup nekje, kjer vam bo na voljo brezplačno strokovno svetovanje. Posledično boste na koncu zares dobili tisto, kar ste iskali. Svetujemo vam, da se pri nakupu ne osredotočate izključno na cene naprav, ampak da primerjate predvsem dolgoročne prihranke, ki si jih je mogoče obetati z določenimi hidroforji. Sistemi, ki so cenovno zelo ugodni, velikokrat niso najkvalitetnejši. Vendar pa je ponudba podjetja Ekohit dokaz, da je včasih kljub vsemu možno oboje – torej tako vrhunska kvaliteta kot dostopna cena. O tem priča prav vsak naš hidrofor. Prodaja našega podjetja namreč vključuje najsodobnejše modele, ki so kos celo najzahtevnejšim nalogam. Z njihovo uporabo boste občutno zmanjšali stroške in prispevali k zaščiti našega planeta. Gre za proizvode priznanih znamk, kot sta npr. Metabo in Gardena, ki so znani po izjemni trpežnosti in nadpovprečni življenjski dobi. Vgrajen filter bo poskrbel za učinkovito zaščito pred umazanijo (pesek ipd.), seveda pa so sistemi opremljeni še z varnostnim ventilom.

Izberite pravi hidrofor – sistemi za vse tipe uporabnikov

Naše bogate izkušnje nam omogočajo strokovno svetovanje strankam. Želimo namreč, da bi izbrali resnično optimalen hidrofor. Sistemi se razlikujejo glede določenih karakteristik, zato je pomembno, da izberete tisto kombinacijo lastnosti, ki bo najbolj ustrezna za vaše specifične potrebe. Izbirati je npr. mogoče med različnimi močmi motorjev, med več pretočnostmi črpalke oz. pumpe, velikostmi rezervoarja ipd. Med drugim morate biti pozorni tudi na to, da izberete napravo z ustrezno maksimalno višino črpanja in maksimalnim delovnim tlakom. Prepričani smo, da se v naši raznoliki ponudbi najde pravi izdelek, ne glede na to, kakšne so vaše zahteve. Kaj pa sledi nato, ko izberete oziroma kupite primeren hidrofor? Sistemi načeloma ne zahtevajo zelo zahtevnega vzdrževanja, kljub temu pa je važno, da natančno sledite navodilom proizvajalca glede pravilne uporabe. S tem boste zagotovili optimalno učinkovitost in življenjsko dobo. Vsi hidroforji iz naše ponudbe se sicer lahko pohvalijo z dejstvom, da so energetsko izjemno varčni, njihovo delovanje pa je izredno tiho. Zagotovljena pa je tudi zaščita pred preobremenitvijo oziroma pregrevanjem motorja. Na voljo smo vam za vse dodatne informacije v povezavi z našimi hidrofor sistemi, ki bi jih morda potrebovali. Hkrati pa vas vabimo, da si ogledate še našo ponudbo čistilnih naprav in zbiralnikov za vodo.