Hidravlične cevi so mnogo bolj uporabne, kot se vam morda zdi

Hidravlične cevi so, tako kot mnoge druge oblike, prisotne na mnogo več področjih, kot bi si morda mislili na prvi pogled. Veliko strojev ima namreč hidravlične sisteme in da ti lahko delujejo, potrebujejo hidravlične cevi z vsemi pripomočki, ki so potrebni za delovanje. Tako jih med drugim uporabljamo v hidravličnih dvigalih ter kmetijskih in delovnih strojih.

Gibke cevi in druge hidravlične cevi

Beseda hidravlika je stavljena iz dveh grških besed, ki bi ju sicer lahko prevedli kot »voda« in »cevi«. Hidravlične cevi se torej uporabljajo takrat, ko s pomočjo različnih tekočin, ki so seveda pod pritiskom, upravljamo neko energijo. Na takšen način lahko preusmerimo silo, lahko pa jo tudi povečamo. Kot tekočino v obeh primerih največkrat uporabljamo olje.
Hidravlične cevi so tako široko uporabne in jih najdemo v različnih industrijah, kot so avtomobilska, robotska in letalska industrija, pa tudi v arhitekturi in gradbeništvu. Prinašajo namreč veliko moči, hkrati pa tudi natančnost, ki je pogosto še kako potrebna.
Poznamo tri vrste hidravličnih cevi:
– visokotlačne,
– nizkotlačne ter
gibke cevi, kjer gre pravzaprav za fleksibilno cev.

gibke-cevi so osnova vsake vodovodne instalacije

Velik nabor cevi in pripomočkov, kot so cevne objemke

V podjetju S3C ponujajo različne hidravlične cevi; takšne z jeklenim opletom ter visokotlačne z žično spiralo. Poskrbijo lahko tudi za visokotlačne gibke cevi, ki so opremljene s tekstilnim opletom. Na voljo pa so tudi teflonske z opletom, ki so narejene iz nerjavečega jekla.

Ko boste montirali hidravlične cevi (tudi, če bo šlo za fleksibilno cev), boste morali poskrbeti za zatiskanje armatur. Tudi pri tem vam lahko pomagajo. V naboru njihovih izdelkov boste namreč našli tudi različne cevne objemke. Te se razlikujejo tako po materialu, iz katerega so narejene, kot po namenu uporabe.

 

kovinske-cevne-objemke

Fleksibilna cev, ki vas ne bo pustila na cedilu

PVC gibke cevi za stisnjen zrak, narejene iz črnega PVC materiala, ki je obdan z modrim PVC ovojem, so resnično fleksibilne.
Narejene so iz materiala poliestrski filament in ne vsebujejo silikona. Delujejo na velikem razponu temperatur, saj so uporabne vse od -20°C do +60°C. Odporne so na UV žarke in obdržijo svojo funkcijo kot fleksibilne cevi v vseh vremenskih razmerah. Dolžina, ki jo lahko dobite, je 50 metrov. Na voljo pa so v različnih fijih.

 

fleksibilne-hidravlicne-cevi

Cevne objemke: brez njih ne gre

V kolikor boste uporabljali hidravlične, gibke ali fleksibilne cevi, boste za njihovo uporabo potrebovali cevne objemke. Z njimi namreč pritrjujemo stabilne cevi iz jekla, nerjavečega jekla ali bakra.

Poznamo več vrst npr. tiste, katere se uporabljajo za strojne inštalacije, ki se lahko pritrdijo bodisi z vijaki hanger bodisi z navojnimi palicami. Te imajo protihrupno zaščito, za katero je poskrbljeno z elastomernimi vložki. Enostavne so za polaganje, saj omogočajo, da zategnete objemke zelo natančno.

Druga vrsta pa je namenjena za pritrjevanje hidravličnih cevi. Te so lahko lažje ali težje serije, saj so njihove čeljusti namreč lahko narejene bodisi iz materiala PP bodisi iz aluminija. Prav tako pa potrebujejo cevne objemke tudi bakrene cevi za pitno vodo.

Fleksibilna cev in cevne objemke: po to in še mnogo več v S3C

 

Ko boste iskali hidravlične cevi, ne glede na to ali bo tisto, kar boste potrebovali, fleksibilna cev, bakrene cevi za pitno vodo in podobno, preverite ponudbo podjetja S3C. Dobra izbira bodo tudi, ko boste potrebovali različne dodatke, kot so cevne objemke in številne druge tehnične pripomočke. Spodaj navajamo nekaj razlogov, zakaj izbrati prav njih:
– Imajo zelo široko ponudbo, zato boste pri njih skoraj zagotovo našli vse, kar boste potrebovali. Nabor izdelkov je res širok. Na zalogi jih je kar preko 400.000.
– Izdelki, ki jih ponujajo, kot so npr. hidravlične cevi ali fleksibilne cevi, so visoke kakovosti. Na zalogi pa so proizvodi številnih različnih svetovnih proizvajalcev, tudi tistih najbolj kakovostnih in najbolj iskanih.
– Kar boste naročili, boste dobili hitro. Skoraj vsa naročila, ki do njih prispejo do 18. ure, odpremijo namreč še isti dan. Če naročeno blago nujno potrebujete, vam ga lahko odpošljejo isti dan tudi celo, če vaše naročilo pride enkrat do 21. ure. Sodelujejo namreč s številnimi različnimi dostavnimi službami in so zelo prilagodljivi.
– Nad določeno vrednostjo, upoštevajoč najvišjo težo, lahko dobite naročilo brez poštnih stroškov. To pomeni, da je v tem primeru poštnina brezplačna.
– Ker so izredno podkovani s tehničnimi znanji, vam bodo z veseljem na voljo, ko boste potrebovali kakšen nasvet. V kolikor niste vešči za take vrste nakupe, jih lahko kontaktirate preko elektronske pošte ali telefona.
– Na trgu so že več kot 10 let, zato ga dobro poznajo in lahko igrajo vlogo odličnega partnerja pri tehničnih opravilih.
– Njihova spletna stran je zasnovana tako, da lahko v spletni trgovini poiščete posamezni izdelek tudi preko številke artikla, ki ste jo morda dobili pri drugih ponudnikih ali proizvajalcih. Vedno vam bojo predstavili in ponudili tudi cenejšo alternativo.

fleksibilna-gibka-cev