Gradnja nizkoenergijske hiše pomeni najnižje položnice za ogrevanje

Nizkoenergijske, pasivne ali skoraj nič-energijske gradnje nam omogočajo izjemno visok prihranek pri ogrevanju, o čemer smo lahko pred leti samo sanjali. V sodobnem času se vse obrača k ohranjanju narave (industrija, način življenja…)in njenem čim manjšem onesnaževanju, zato je tudi gradnja nizkoenergijskih hiš postala vse bolj pogosta. Ker se ta še povečuje, je jasno, da ne gre zgolj za modno muho temveč za globalno spremembo v razmišljanju ljudi in njihovi ozaveščenosti. Cena energentov je vse višja, vpliv izpustov ogljikovega dioksida pa je za okolje izjemno obremenjujoč in uničevalen. Nizkoenergijska gradnja uporabnikom omogoča, da v celem letu porabijo za ogrevanje manj denarja, kot ga porabi klasična večstanovanjska zgradba v enem mesecu, kar je podatek, ki je zagotovo vreden dobrega razmisleka.

Za nizkoenergijske, pasivne ali skoraj nič-energijske hiše je značilno, da so izjemno dobro izolirane in praktično ne potrebujejo dodatnega ogrevanja. V zimskih dneh se ogrevajo s pomočjo toplotne in prezračevalne naprave, medtem ko za ogrevanje sanitarne vode skozi celo leto skrbijo toplotna črpalka in sončni zbiralniki. Se pravi, da uporablja obnovljive vire bolj učinkovito, kot vsi drugače izdelani objekti. Gradnja pasivne hiše mora biti izvedena po predpisanih standardih, za kar se v našem podjetju trudimo že dolga leta, saj ves čas sledimo smernicam, izboljšavam in novim trendom v svetu ter svoje znanje neprestano nadgrajujemo.

Nizkoenergijska hiša

Gradnja pasivne hiše mora potekati po določenih pravilih

Gradnja nizkoenergijske, pasivne ali skoraj nič-energijske hiše, zahteva sledenje določenim standardom in načelom, zato je potrebno njeno načrtovanje oz. izvedbo zaupati strokovno usposobljenemu podjetju. Kot prvi korak le-to določi sestavo ovoja ter maksimalno toplotno zaščito, da je ogrevanje nizkoenergijske hiše res v skladu z določenimi predpisi. Zahtevano je, da so vse elementi ovoja enako toplotno prevodni, k čemur pripomore izolacija pod samo talno ploščo, s predpisanim materialom. Hiša ne sme vsebovati toplotnih mostov, uporabljena morajo biti kakovostna pasivna okna s troslojno zasteklitvijo, ta pa vgrajena po RAL standardih. Električna energija mora biti pri delovanju nizkoenergijske pasivne hiše kar se da učinkovito porabljena, za njeno delovanje pa se koristijo obnovljivi viri energije.

Pri gradnji pasivne hiše je zelo pomembno, da izvajalec orientira večje steklene površine proti jugu, manjše na zahod in vzhod, za severno steno pa jih uporabi čim manj. Da je to mogoče, je priporočljivo že pri samem nakupu parcele paziti na pogoje, ki jih bo ta nudila. Ker pa laikom že samo zbiranje podatkov in dokumentacije povzroča nemalo težav, se lahko obrnete na nas, saj bomo v skladu z vašimi željami, za vse poskrbeli sami.

Gradnja nizkoenergijske hiše

Pred gradnjo nizkoenergijske hiše vam nudimo strokovno svetovanje

V podjetju Marles vam ponujamo sodobne in certificirane rešitve pri gradnji montažnih nizkoenergijskih, pasivnih ali skoraj nič-energijskih hiš. Zaposlujemo strokovno usposobljen kader, ki vam bo že pred samo odločitvijo o gradnji novega doma, nudil vse potrebno svetovanje. Za vas lahko izberemo primerno gradbeno parcelo, vam izdelamo želene projekte ter pridobimo vso potrebno dokumentacijo, kot je npr. gradbeno dovoljenje. S tem vas želimo razbremeniti vseh administrativnih ovir, ki mnoge preplašijo bolj, kot sama gradnja. Prav tako vam lahko pomagamo pridobiti ugodno financiranje, da se bodo stroški gradnje nizkoenergijske hiše optimalno porazdelili na določeno obdobje.

Naše hiše vam ponujajo kvalitetno in ugodno bivalno okolje, ki zagotavlja dobro počutje stanovalcev in je prijazno do narave. Na voljo vam niso le tipski objekti, temveč lahko le-te precej prilagodimo vašim željam in zahtevam. V sodelovanju z našimi strokovnjaki arhitekturnega biroja, lahko sprojektirate tudi popolnoma unikatno izvedbo svojega doma, ki bo natančno koordiniran in strokovno izdelan. Ne smemo pozabiti omeniti, da za gradnjo pasivnih hiš, Slovenski okoljski sklad namenja nepovratna finančna sredstva, saj na ta način spodbuja naravi prijazno gradnjo in bivanje ter povrne kar precejšen znesek vloženega denarja. Če razmišljate o lastnem domu, se obrnite na nas, pokličite, da se dogovorimo za sestanek, kjer boste izvedeli vse, kar vas zanima.