Galvanski nanosi

Specialisti za galvanske nanose in antikorozivno zaščito izdelkov v različnih produkcijskih verigah smo  v podjetju Žlindra d.o.o. že več kot sedemdeset let. Naša vizija je ves čas ista, delamo s srcem in za ljudi. Strankam se posvetimo osebno in določimo skupno izvajanje projekta za kar najbolj kakovosten galvanski nanos, ki ustreza vašim pričakovanjem. Naši strokovnjaki so izjemno dobro usposobljeni, kar zadeva nanos na kovine, redno pa se tudi nadalje izobražujejo in poglabljajo znanja in spretnosti. Delamo s številnimi partnerji iz različnih sektorjev, ki že poznajo naše galvanske nanose. Pridobili smo prestižen certifikat ISO 9001, ki potrjuje našo visoko usposobljenost in izpolnjevanje zahtev mednarodnega trga. Le s predanostjo in nenehnim nadgrajevanjem naše družinske tradicije stopamo v korak s časom in konkurenco ter ostajamo vodilni med izvajalci galvanskih nanosov pri nas. Naši sodelavci ter stranke so nam zvesti, saj z osebnim pristopom širimo spoštljivo in zaupno kulturo delovanja in poslovanja.

Galvanski nanosi

Poskrbimo, da je nanos na kovine kakovosten in estetsko dovršen

Pred vsakim galvanskim nanosom poskrbimo, da so obdelovanci ustrezno pripravljeni. To dosežemo s sistemom strojnega pranja, ki je zaprt in v katerem se uporablja pralno sredstvo isoparafin. Med pranjem se odstranijo morebitne maščobe in nefiksni delci, ki med izdelavo produktov ostanejo v špranjah ali odprtinah. Ta priprava obdelovancev je bistvena na zagotavljanje nadaljnje kakovosti nanosa na kovine. Tako pripravljeni izdelki se nato pošljejo v obdelavo z galvanskimi nanosi, kjer se uporabljajo zgolj sestavine in materiali preizkušenih dobaviteljev. Če se izdelki obdelujejo v visečem stanju, poskrbimo, da se uporabljajo posebej temu namenjena galvanska obešala. Kadar so v obdelavi kosovni izdelki, jih ustrezno namestimo v boben primerne velikosti in perforacije.

Ne delajte si skrbi glede oprijemljivosti nanosa

Z galvanskimi nanosi opremljamo naslednje vrste materialov: aluminij, železo, grafit, zamak, baker, medenina in jeklo. Med našimi tehnikami nanosa na kovine uporabljamo več vrst galvaniziranja. Ena je selektivna galvanska obdelava, ki se ji pridružujeta galvanska obdelava na obešalih tergalvanska obdelava v bobnih  . Pri prvi vrsti galvanskih nanosov se obdeluje popolnoma avtomatizirano. To omogočajo izjemno zmogljive komponente, vključene v proizvodni proces nanosa na kovine. V tej metodi se zagotavlja povsem individualiziran program galvanskih nanosov, kar je bistveno za visoko natančnost in doseg točno določenih mest po željah naročnika. Oprijemljivosti nanosa, hitrost ali kakovost so na najvišji ravni, saj si le z zadovoljnimi strankami lahko nadalje zagotavljamo rast in prihodnost na tako zahtevnem trgu. S selektivno galvansko obdelavo lahko izvajamo naslednje galvanske nanose: bakrenje  ter cianidno, sijajno in mat kositranje.

Za garancijo kakovosti izvedemo meritev debeline nanosov in pregled debeline nanosa

Poleg selektivne obdelave zagotavljamo tudi druge vrste galvanskih nanosov. Za nanose na obešalih izdelke nataknemo na posebna obešala, ki zagotavljajo kakovost in enakomerno meritev debeline nanosa na vseh kosih. Ti se obdelajo tako, da se potopijo v ustrezne kopeli, kakor določajo pravila ali kakor želi stranka. Na obešalih se lahko izvaja: cianidno, kislo ali sijajno, patinirano ali debelo slojno bakrenje, sijajno, mat ali kemično nikljanje, sijajno ali mat kositranje oziroma zlatenje. Pregled debeline nanosa se lahko izvede že med samo obdelavo, kar prihrani čas in energijo, zato se ta tehnika še zlasti priporoča za večje artikle in izdelke s posebnimi lastnostmi.

Nanos na kovine

Nanos na kovine lahko poteka tudi v galvanskem bobnu. To zagotavlja učinkovitost in cenovno ugodnost. Izdelki se stresejo v primeren boben glede na velikost in druge značilnosti. Boben se nato potaplja v kopeli, kakor velevajo pravila ali kakor zahteva kupec. Enakomeren nanos lahko po postopku ali že med fazami preverimo z meritvijo debeline nanosa, ki poteka med vrtenjem bobna. V tem načinu galvanskega nanosa so prednosti možnost obdelave večjega števila kosov, kjer so mehanske poškodbe nemogoče. Tako izvajamo cianidno bakrenje ter sijajno in mat nikljanje.

V številnih podjetjih, kjer potrebujejo antikorozivne nanose, nas že poznajo. Sodelujemo s partnerji v avtomobilski industriji, elektro in finomehanični industriji, vključeni pa smo tudi v delovne procese s proizvajalci vodovodnih armatur. Naši partnerji in kupci zaupajo strokovni usposobljenosti in dolgoletnim izkušnjam naših sodelavcev, ki so prepričali tudi znana podjetja, npr. Kolektor in Hidria, pa tudi npr. Rujz design. Z delom, predanostjo in svetovalnim pristopom prepričamo še tako zahtevne partnerje. Ne moremo se namreč zadovoljiti s polovičarstvom, saj razumemo, da tudi naši partnerji kakor mi sami stremijo k odličnosti.  V tem smo drugačni od konkurence in ta naša prednost nas drži korak pred vsemi že sedem desetletij. Na naši spletni strani najdete vse informacije in postopke, oglasite se nam za več informacij. Z veseljem se vam bomo posvetili osebno, po telefonu ali elektronski pošti in našli pravo rešitev za vas.

You may also like...