Kakovostni EWM varilni aparati priznane znamke na voljo pri Varikonu

EWM varilni aparati so narejeni po najvišjih standardih kakovosti, kar dokazuje njihova svetovna priljubljenost in spoštovanost. Proizvajalec EWM varilnih aparatov, nemško podjetje EWM, slovi po natančnosti, izjemni kvaliteti in inovativnosti. V podjetju Varikon smo uvozniki, distributerji in serviserji za EWM varilne aparate že tri desetletja. V tem času smo iz družinskega podjetja zrasli v zanesljivega akterja, znanega prek meja domovine. Poleg EWM varilnih aparatov vam ponujamo tudi druge kakovostne znamke, ki jih lahko pri nas tudi preizkusite. Smo strokovnjaki za rokovanje z EWM varilnimi aparati kakor tudi drugimi znamkami, saj dolga leta uspešno sodelujemo tudi s partnerji iz podjetij Telwin in Phoenix. Poleg varilnih aparatov imamo na voljo tudi celoten asortima zaščitne opreme, prezračevalne sisteme ter zaščitne maske in očala. Z nami ste resnično dobro pripravljeni na zahteven proces varjenja. Nikoli ne smemo podcenjevati pomena varnosti in zaščite pri delu, kakor tudi najboljše dosegljive kvalitete opreme. Z nami niste nikoli bosi, saj vam vedno priskočimo na pomoč. V naši delavnici najdete izurjene strokovnjake, ki vam svetujejo glede na vašo dejavnost.

Inverterski varilni aparat je novejši in kompaktnejši od standardnih

Inverterski varilni aparat je relativno nov in inovativen tip aparata, ki ima številne prednosti v primerjavi s konvencionalnimi aparati, na katere smo navadili. Inverterski varilni aparati uporabljajo prefinjeno tehnologijo na osnovi silicija, kar je novejša tehnologija v primerjavi s težkimi bakrenimi / aluminijastimi transformatorji, ki jih poznamo pri tradicionalnih vrstah. Ta nova tehnologija je od uvedbe dalje že dodobra vpeljana in zanesljiva. Pokazala se je kot stroškovno učinkovita in ima svoje prednosti. Ena od glavnih tovrstnih prednosti je, da je takšen aparat majhen, kompakten in prenosljiv. Mnogi varilci ga zato lahko nosijo kot majhno aktovko.To seveda omogoča številne prednosti na terenu, ki so bile prej omejene. Poleg tega takšni aparati porabijo manj energije in lahko delujejo na običajnem gospodinjskem toku. Manjša poraba energije pomeni, da se lahko varilec priključi na katerokoli običajno vtičnico z električnim tokom, namesto na visokonapetostni tok. To vodi tudi do dobrodošlega dejstva, da se bodo prihranili skupni stroški energije. Ravno zaradi tega so te vrste aparatov primerne za manjše obrate in podjetnike, ki so prisiljeni delati na različnih lokacijah in biti izjemno prožni. V tem pogledu vam EWM varilni aparati inverterskega tipa zagotavljajo primerljiv nivo kakovosti ter nižjo porabo energije.

Prenosni varilni aparat vam olajša delo kjerkoli, tudi na gradbiščih

Omenili smo že, da je prenosni varilni aparat inverterskega tipa lahko izjemnega pomena za manjše podjetnike, pa tudi ljubiteljske varilce. Številni varilci se  morajo namreč velikokrat premikati in prenosni aparat omogoča varjenje na sicer nedostopnih mestih. Ustrezen model, ki ga izberete iz naše ponudbe ob pomoči naših strokovno usposobljenih sodelavcev, vam bo prihranil čas in povečal produktivnost. Celotna mobilna naprava je po navadi zelo priročna in enostavna za upravljanje. Prenosno varjenje je namenjeno zlasti domačim uporabnikom, da olajša delo. Ena največjih prednosti prenosnih aparatov je tudi njihova nizka poraba energije. Poleg tega so tudi bolj učinkoviti kot običajni načini. Odlikujejo pa jih tudi manj hlapov ter enostavna avtomatizacija dela. Poleg tega ne potrebujete dodatnih polnilnih materialov, zaradi česar so pripravni tudi za bolj redko uporabo. Iz naših izkušenj vemo, da so naši aparati resnično v uporabi povsod, beležimo pa tudi vse bolj pogosto uporabi varjenja na terenu. Obstaja nekaj ključnih dejavnikov, ki spodbujajo uporabo varilnih izdelkov, vključno z industrijo naftnih derivatov in plinsko industrijo. Prav tako se izjemno pogosto uporablja v avtomobilski industriji, na katero je vezan tudi slovenski izvoz. Infrastruktura je še eno področje potenciala rasti, saj je za izgradnjo novih zmogljivosti potrebno veliko varjenja in rezanja. Zato se varjenje resnično pojavlja v vseh sektorjih in pomembno je imeti zmogljivo kakovostno opremo.

Naši aparati za varjenje so primerni za pulzno varjenje in ostale vrste

EWM varilne aparate najdete tako v ponudbi za MIG pulzno varjenje kot med aparati za varjenje TIG, saj je ta proizvajalec resnično vsestranski. Pulzno imenujemo varjenje z varilnim tokom, ki se nenehno spreminja iz visoke (maksimalne) jakosti do nizkega (osnovnega) toka in nazaj. To omogoča varjenje tanjših kovin in visoko prevodnih kovin. Pri debelejših kovinah lahko dosežete trdnejše in natančnejše zvare. Tudi boljša kakovost pulznega načina varjenja izhaja iz nadzorovanega vnosa toplote. V primerjavi s konvencionalnim MIG varjenjem pulzni način zmanjša brizganje in količino pare. S tem prihranite tudi čas za čiščenje ter omogočite varnejše delovne pogoje za varilce. Ne smemo pa pozabiti na zaščitno opremo, zlasti zaščitne maske in očala. Tudi ta material, kakor predpasniki, rokavice, jakne in rute, je na voljo pri nas. Pri tem ne gre pozabiti niti na zaščito ušes. Obdelava pločevine običajno zahteva kovanje ali stiskanje za oblikovanje komponent, pa tudi med varjenjem lahko žlindro odstranimo s kladivom ali brusi. Vsi ti koraki ustvarjajo hrup na potencialno visoki in zdravju škodljivi ravni. Da boste v vaši delavnici primerno zaščiteni in varni, vam pomagamo. Oglasite se nam po telefonu, elektronski pošti ali osebno ter si zagotovite najsodobnejše varilne aparate iz Varikona!