Ekstenzivna ozelenitev je najugodnejša opcija

Ekstenzivna ozelenitev je bila nekoč v gradbeništvu res nekaj revolucionarnega, saj v dejavnost, ki je predvsem domena mrtve narave, vnaša življenje. V primeru, da si izberete ekstenzivno ozelenitev, je vaša odločitev ekološka. Ozelenjena streha je koristna za naravo in gotovo tudi za uporabnike objekta. Vsekakor so rastline zelene strehe strošek, a ličnost, usklajenost s trajnostnim razvojem in še več prednosti omogočajo, da je ozelenjena streha vredna denarja, ki ga zanjo plačate. Ozelenitev  ravne strehe ni več nekaj eksotičnega in to je dobro. Ekstenzivna ozelenitev namreč poveča pozitivno podobo vašega objekta. To gotovo drži tedaj, ko imate opravka z ozelenitvijo terase. Preden začnemo z vgradnjo slojev ozelenjene strehe, je treba izvesti tudi izolacijo strehe, in sicer tako, da bo le-ta zadržala korenine, da vanjo ne bodo prodrle in povzročile netesnost. Šele potem je ekstenzivna ozelenitev varna.

Ekstenzivna ozelenitev – njena vgradnja je relativno preprosta

Ekstenzivna ozelenitev je relativno preprosta. Ozelenjena streha ni nič drugega kot nadgradnja obstoječega sistema ravne strehe, kot sta denimo topla ali obrnjena streha. Ozelenitev  ravne strehe (najbolj tipična je ozelenitev terase) imajo ljudje radi, ker je preprosto povedano – lepa. A to je le ena od njenih prednosti, saj omogoča učinkovito zaščito strešnega sestava pred podnebnimi in vremenskimi vplivi. Pri izračunu stroška za rastline zelene strehe, je smiselno upoštevati, da bo potrebno preslojiti izolacijo dosti pozneje, kot bi jo bilo treba, če bi bila zaščita, s katero se ponaša zelena streha, odsotna.

Ozelenjena streha s strani profesionalcev

Najbolje je ozelenjeno streho izvesti v skladu s stroko. Naša ekstenzivna ozelenitev  bo namreč uspešna pod pogojem, da pri vgradnji vseh slojev upoštevamo smernice dobaviteljev, ki so proizvedli posamezne komponente. Težavo oziroma izziv boste najenostavneje rešili tako, da bo ozelenjeno streho montiralo podjetje, ki se s tovrstnimi deli profesionalno ukvarja. Na ta način bodo rastline zelene strehe v najboljši možni kondiciji in vaša ekstenzivna ozelenitev vas bo ob pogledu nanjo navdajala z veseljem. Z angažmajem zunanje strokovne pomoči boste poskrbeli, da bo vaša ekstenzivna ozelenitev izvedena brez nepotrebnih napak.

izvedba zelene strehe

Ekstenzivna ozelenitev izgleda odlično

Ozelenjena streha je moderna. Rastline zelene strehe poskrbijo za ugledno zunanjo podobo vaše stavbe. V današnjem času je namreč ena od najpomembnejših prioritet to, da pri gradnji upoštevamo smernice trajnostnega razvoja. Zato imajo prednost tisti materiali, ki so naravi prijazni in ki jo razbremenijo, namesto da bi jo obremenili. Ekstenzivna ozelenitev prav zares sodi v ta rang, ker je sama po sebi način, s pomočjo katerega naravi vrnemo delček življenja, ki smo ji ga iztrgali, ko smo naredili prostor za postavitev našega bivališča. Ozelenitev  ravne strehe vsebuje rastje, ki čisti naš zrak, zato je taka streha ekološka. Ozelenitev  ravne strehe je še posebej ugodna tudi v urbanih središčih, saj absorbira delež padavinskih voda, kar je v času ekstremnih padavin, ki so značilne za današnji čas, tudi zelo važno, saj se tako zmanjšuje nevarnost poplav. Ne nazadnje, ozelenitev terase ima visoko estetsko vrednost. Stavba, ki je v celoti sestavljena iz mrtvih materialov je monotona. Drobna popestritev v obliki ozelenitve terase pa to spremeni, saj je drugačna skoraj vsak mesec in zato vedno zanimiva.

Ozelenjena streha je priporočljiva

Teža navedenih argumentov kaže na to, da je ekstenzivna ozelenitev več kot le smiselna. Veseli bomo, če se boste oglasili pri nas, da vam bomo lahko postregli z dodatnimi podatki o naših odličnih produktih.